2839: Formen först

Moderaterna har inte lyckats skapa särskilt mycket liv i luckan. Partiledaren kan knappast kallas för dynamisk eller karismatisk. Men så har man sin ende och verklige kändis, Hanif Bali. De senaste dagarnas medieutbrott är ett av hans största klipp. Partiledaren har drabbats svårt genom att tvingas ställa in ett tal i Halmstad som världen säkert har väntat på med stigande spänning.

Den återkommande frågan för partiet är om han är en belastning eller tillgång. Troligen tillför han partiet mer röster och intresse än vad det förlorar. Han lyckas också förbli kontroversiell, alltså att dela upp sin publik i ett för och emot. Den humoristiska poängen blir ännu större genom hans kritikers indignerade allvar. Svårt att säga hur strategisk han är, möjligen är han spontan. Men i alla fall är det elegant att första vräka ur sig och sedan be om ursäkt. Och fortsätta. Endast skandalen är till-talande…

Försvarare saknas inte: Expressen Expressen

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2839: Formen först

  1. Neuman skriver:

    M har förlorat ledartröjan genom Reinfeldt II´s uppgörelse med mp om fri bidragsinvandring. Uppföljarna AKB och Ulf Kristersson försöker sitta på två stolar samtidigt, men baken är inte tillräckligt bred. Bali-debaclet är bara kosmetik, genom att tappa den konservativt ansvarstagande flanken till SD har M inte längre en corner position att utgå ifrån, och Stefan kan finta bort dem genom att köpa deras kollegor för skattebetalarnas pengar.

    Bali stil spelar ingen roll, M´s positionering spelar all roll. Möjligheterna att regera har förverkats, i praktiken leder SD oppositionen. Om Kristersson nu vill något annat än att förvandla M till Folkpartiet. Han känns som ännu en flask-axlad moderat-nolla.

    Notera hur Baliaffären sammanfaller med att iransk utrikesminister inbjuden av svenska regeringen kallar Trump ”reaktionär” från svensk offentlig estrad, den kapade tankern släpps strax. En riktig mördare hånler, Rapport ignorerar, och Trumpklumpen snubblar vidare, på en nivå där Sverige blir en smutsig fluga på väggen. Det kostar att köpa loss oljetankers om man saknar muskler.

  2. DanTor skriver:

    Hanif Bali har ju icke precis svårt med inspiration för sina bildverk, så visst e-de ”kosmetik” dock en slags början om-än, i tid, lika lång uppförsbacke räknat tidpunkten för den sista ledartröjja med seriös kritik mot socialismus, Gösta Bohman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.