2823: Hemlöst och kläder

Angående gårdagens post om stackars hemlösa konstnärer är det klart att sådana är en påtaglig bristvara. Dock kommer man inte ifrån att det finns ett näraliggande exempel. Givetvis Dan Park som är dubbelt hemlös, hemlös i konsten och bokstavligen hemlös. Visserligen framhåller han att den bokstavliga hemlösheten har löst sig genom att han erbjudits (dock utan alternativ) bostad inkluderande föda under fyra månader (Nyheteridag). Så kan det bli när värdegrunden överskridits.

För övrigt har det lokala intresset kretsat kring kläder. Greta fick på sig fel tröja vilket utlöste en lavin av indignation. Greta blev genast hyperkorrekt och ursäktade sig men faktum är att tröjans afa-märke knappast är någon större utmaning mot värdegrunden. Ett större rabalder har emellertid uppstått i samband med en dams bussresa. Hon var befunnen alltför lättklädd enligt ansvarig busschaufför. Det förefaller inte troligt att damen har utmanat rådande värdegrund utan snarare ett särintresse i frågan. Viss förtegenhet råder i ärendet (Expressen).

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

62 svar på 2823: Hemlöst och kläder

 1. Från Graven skriver:

  Gretas Thunbergs koncept – skolstrejka för klimatet – är ungefär lika genomtänkt som att göra uppehåll i jordbruket för världens svältande.

  Man kan låtsats som det regnar med tanke på den goda saken, men konceptets trovärdighet har redan sådan slagsida att det inte tål Gretas T-shirt med logotypen för en våldsverkande vänsterorganisation som misshandlar, vandaliserar och plundrar oskyldiga.

 2. CeDe skriver:

  Dubbelt boende kan det bli för Rocky om han befinns skyldig till att ha rockat loss på ett ensamkommande afgan”barn” härförleden.

 3. Ulf skriver:

  ”Från Graven” som vill kasta ut judarna från Sverige blir moraliskt upprörd över något igen.
  Att vara antisemit är minst lika illa som att hylla AFA. Glöm inte det ”Från Graven”!

 4. CeDe skriver:

  Religiösa påhitt står inte över ett lands lagar. Sen är det upp till var och en att välja.

 5. Ulf skriver:

  Självklart måste ett lands lagar respektera medborgarnas grundläggande mänskliga rättigheter. Det är ingen kontroversiell ståndpunkt i världens demokratier.

  Att sedan ”CeDe” tycks beundra laglösa diktaturer som Nordkorea är dock intet nytt för den som följt debatten här på Vilks.net.

 6. CeDe skriver:

  Tror du Nordkorea är laglöst?

 7. Från Graven skriver:

  Som om Antifa skulle vara måna om folk av judisk börd!?

  Herregud, det är ju samma människor som ställer till med kravaller när Israel skall spela Davis Cup-tennis i Sverige. Där har Greta Thunberg verkligen hoppat i galen tunna när hon sätter Antifas kvalitetsstämpel på sin klimatkampanj.

 8. minnesdagen skriver:

  ”Dan park döms för förtal och hets mot folkgrupp”
  – Det är ju snarare vanliga media som förtalar svenskar, och konsten driver med detta faktum.
  Det är som med förintelsen. Media förtalar tyskar i synnerhet och andra européer i allmänhet, och ingen tillåts försvara sig. Förintelsepropagandan var främst avsedd för denazifieringen, för att få allierade soldater till att behandla tyskar fångar och civila grymt och omänskligt. Den var djupt omoralisk redan då, men är det än mer idag.

 9. Från Graven skriver:

  Kvinna i Niqab attackerar Pride-parad i London idag.

  Svenska media tiger som muren.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7294507/Muslim-woman-shouts-shame-man-draped-LGBT-flag-Pride-march.html

 10. Ulf skriver:

  Det är väl ingen som har påstått att Antifa skulle var för judar eller Israel. Jag har bara konstaterat att du ”Från Graven” är en antisemit.

 11. Från Graven skriver:

  Det besynnerliga är ju då varför Greta Thunberg lierar sig med Antifa.

 12. PL skriver:

  Exemplet Park visar bara att svensk kulturelit är totalt ointresserade av att diskutera yttrandefrihet på ett principiellt plan. År 2014 stormade ett dussin uniformerade poliser ett galleri i Malmö och bar ut att antal tavlor och ledde ut konstnären. Konstnären häktades senare med motivet att förhindra ”fortsatt brottslighet”, dvs utnyttja sin grundlagsfästa rätt till yttrandefrihet. Brottsligheten bestod i att göra collage genom att klippa och klistra i dagstidningar. Att inte detta togs upp i HD förvånade åtminstone mig. År 2018 blev konstnären åter dömd till fängelse för att i ett tweet skrivit något i stil med att ”manliga blattar gillar våldtäkt”. Ordet blattar är inte särskilt trevligt men det används idag som ett nedsättande uttryck för alla som inte ser nordiska ut. Då är frågan, som HD inte tog upp; kan man verkligen bli dömd till fängelse för att uttrycka sig nedsättande om en ”folkgrupp” som omfattar hälften av ca 7 miljarder människor?

 13. Ulf skriver:

  ”PL” ställer den relevanta frågan varför den svenska kultureliten inte vill diskutera Dan Park och domarna mot honom som en fråga om yttrandefrihet.

  Svaret är antagligen att när Dan Park placerade ut hakkors och glasburkar med texten Zyklon-B utanför en judisk förskola för tio år sedan så placerade han sig också utanför den svenska konstvärlden.
  Ingen i den svenska kulturella eliten ställer upp för en nazist och antisemit som Dan Park. Att Lars Vilks försökt att bortförklara Dan Parks antisemitism och nazisympatier har inte hjälpt Dan Parks sak utan bara varit till skada för Lars Vilks själv.

 14. Från Graven skriver:

  Tråden börjar med frågan varför Greta Thunberg valt att liera sig med en antisemitisk, våldsbejakande, antidemokratisk organisation som Antifa.

  Därefter kan det vara värt att notera att islam är det största hotet mot judisk kultur och judiska liv i Europa: se rapporter från Center for Studies of the Holocaust and Religious Minorities and Center for Research on Extremism (C-REX) samt BRÅ.

  Ironiskt att Ulf stödjer just islamiseringen av Europa.

 15. Per skriver:

  Ja det är Ulfs politik som medför att judar inte längre är trygga i Sverige. Ulf du är själv den indirekt skyldig till judeförföljensen i Sverige! Och det försöker du dölja genom att anklaga andra för att vara antisemiter. Du är en hycklare av värsta sorten.

 16. Ulf skriver:

  När har judar varit trygga i Sverige Per? Varför har svenska judar aldrig vågat ha kippa på sig och varför röstar nästan tjugo procent av de svenska väljarna på ett parti som vill göra det till ett brott att leva som jude i Sverige?

  Några frågor som du kan fundera på Per!

 17. PL skriver:

  Ingen ide att ens bemöta allt dumt som kommer från signaturen Ulf, konstaterar bara att han gör ett ytterst obalanserat intryck särskilt när han under anonymitetens täckmantel utslungar grovt förtal mot namngivna personer, däribland bloggägaren. Frågan är om inte det mest motbjudande med signaturen är hans vurmande för religiösa blodsritualer som kosher och halalslakt och könsstympande av små pojkar.

 18. Ulf skriver:

  ”Pl” blev plötsligt svarslös och i brist på argument så tar signaturen till personangrepp. Det är en metod som nazister använt sedan Dr Goebbels dagar.

 19. Från Graven skriver:

  PL blev inte svarslös, Ulf.

  Du brukar bara skriva så när du själv inte klarar av debatten.

 20. Ulf skriver:

  ”Från Graven” tycker uppenbarligen att det är okey att skrämma judiska småbarnsföräldrar med hakkors och hot om massmord.

  Alltid bra att veta.

 21. Från Graven skriver:

  En undersökning utförd av Agency for Fundamental Rights (FRA) 2018, i vilken drygt 16 000 respondenter tillfrågats i 12 europeiska länder, visar att ”antisemitism i Västeuropa är mer utbredd bland personer som identifierar sig som muslimer jämfört med den övriga befolkningen.

  Ur BRÅ’s Rapport 2019:4, Antisemitiska hatbrott:
  Trots att den radikalnationalistiska miljön är den miljö som är tydligast urskiljbar i materialet, uppfattar flera personer som arbetar med säkerhet i judiska församlingar och föreningar att den våldsbejakande jihadistiska miljön utgör det största hotet mot judiska institutioner.

  Och detta, islamiseringen av Europa, förespråkar Ulf. Per har alltså helt rätt i sin slutsats att det är Ulfs politik som medför att judar inte längre är trygga i Sverige.

 22. CeDe skriver:

  Det är ett mentalt handikapp Graven. Sign. Ulf har dålig sjukdomsinsikt.

 23. Per skriver:

  Massinvandringen av muslimer till Västeuropa är svärldshistoriens största självmål, dvs en högtstående kulturs idiotiska självmord. Kristendomens akilleshäl, att vända den andra kinden till, att inte försvara sig mot barbariet. Förstörelsen av den europeiska kulturen är dessutom en förlust för HELA mänskligheten De ”goda” gör inte gott!

 24. Från Graven skriver:

  Det här är inte det enda forumet där olika skribenter räknat ut att Ulf är sjuk. På andra fora är Ulf, under sitt riktiga namn, själv öppen med att han ansågs ha problem som ung.

 25. Ludvig K skriver:

  Man måste även ha någon form av diagnos för att stå ut med ert eviga tjafsande. Lägg bara ner någon gång för höge farao.

 26. mohammad skriver:

  Nä du von Graven

  Tråden började med att du ånyo söker dölja dina antisemitiska böjelser bakom andras tillkortakommanden.

  Skillnaden nu är att du som en vuxen, i dina skriverier här på vilks.net, redan från start bort vetat bättre….

 27. Från Graven skriver:

  mohammad

  Det som utgör det värsta antisemitiska hotet mot judiska liv, kultur och närvaro i Europa är enligt rapporterna (FRA 2018 och BRÅ 2019) är islam.

  De som arbetar med säkerhet i judiska församlingar menar att den jihadistiska miljön utgör det största hotet mot judiska institutioner. (BRÅ 2019)

  Antisemitism i Västeuropa är mer utbredd bland personer som identifierar sig som muslimer jämfört med den övriga befolkningen. (FRA 2018)

 28. Ulf skriver:

  ”Från Graven” och ”CeDe” vill alltså tvinga judarna i Sverige att välja mellan att sluta utöva judendomen, gå i landsflykt eller sättas i fängelse/bötfällas för att de utövar sina mänskliga rättigheter genom att leva som judar.

  Alltid bra att veta

 29. Från Graven skriver:

  BRÅ 2019 och FRA 2018-rapporterna definiera islamska orsaker som största antisemitiska hotet mot judisk kultur i Sverige och Västeuropa.

  Agency for Fundamental Rights (FRA) 2018: 16 000 respondenter i 12 europeiska länder anger att “antisemitism i Västeuropa är mer utbredd bland personer som identifierar sig som muslimer jämfört med den övriga befolkningen.

  BRÅ’s Rapport 2019:4, Antisemitiska hatbrott:
  Trots att den radikalnationalistiska miljön är den miljö som är tydligast urskiljbar i materialet, uppfattar flera personer som arbetar med säkerhet i judiska församlingar och föreningar att den våldsbejakande jihadistiska miljön utgör det största hotet mot judiska institutioner.

 30. Ulf skriver:

  Sket du på dig ”Från Graven”!

 31. Från Graven skriver:

  Ett case som exemplifierar BRÅ och FRA-rapporterna är fallet som prövades under brottsrubriceringen ”grov mordbrand” mot Synagogan i Göteborg.

  De tre som fälldes för brott var av palestinsk ursprung, varav en klassas som medborgare i Syrien, och därmed faller under den kategori som FRA (2018)-rapporten definierar som ”personer som identifierar sig som muslimer”.

  I det här fallet är en av gärningsmännen särskilt intressant: F***s Aln*d*m, 19960308-**** – Medborgare i Palestina, den gärningsman som fälldes med högsta påföljden (två års fängelse). Åklagaren hade nämligen yrkat på utvisning, vilket Hovrätten i Västsverige avslog.

  Varför?

  Frågan är intressant därför att både tingsrätt och sedermera Högsta Domstolen beslutade om utvisning. Varför utmärkte sig just Hovrätten i detta fall.

  Svaret finns i Hovrättens sammansättning: tre juristen och två nämndemän (en socialdemokrat och en vänsterpartist)

  Vi skall i denna tråd titta lite närmare på vänsterpartisten: Gert Raiml

 32. Ulf skriver:

  När kommer fortsättningen om Gert Raiml?

 33. minnesdagen skriver:

  Jag förstår inte varför det skulle vara ett problem att Dan Park gjorde en liten installation med en konservburk. Det tjatas ju jämt om samma sak i filmer och media.

  Nu skall dessutom Sveriges skattebetalare stå för kostnaden av ett förintelsemuseum i Malmö. Om alla skolbarn skall dit och titta, då kan de titta på Dan Parks konstverk.

 34. Dan Park skriver:

  Tydligen anser Ulf fortfarande att synagogor i Sverige är förskolor för barn.

 35. Ulf skriver:

  En antisemit och antagligen nynazist som kallar sig ”Dan Park” försöker ljuga om vad som hände i Malmö 2009 vid den judiska församlingen.
  https://www.sydsvenskan.se/2009-01-20/provokation-bakom-hakkors-vid-judiska-forsamlingen

 36. Från Graven skriver:

  Dan Parks Zyklon-B-burk (som jag f.ö. anser vara Dan Parks enda egentliga problematiska verk) utanför Malmö synagoga har renderat Park mycket mer fördömanden än palestiniern Feras Alnadins brandbomber mot Göteborg synagoga.

  Feras Alnadins namn nämns inte ens av svensk mainstream-media.

  Inte heller nämner svensk mainstream-media att palestiniern Feras Alnadim räddades från den utvisning åklagaren yrkat på (som TR utdömt och sedermera HD återupprättat) av den hovrätt där vänsterpartisten Gert Raiml satt nämndeman.

  Ger Raiml har suttit med i styrelsen för Vänsterpartiets internationell forum som stöder starkt Israelkritiska organisationer, såsom PPP, DFLP och FIDA, vilka verkar på de palestinska områdena i Israel.

  ser den verksamma antisemitismen ut i Sverige idag:

  Vänsterstyrd!
  Etablerad i rättsväsendet!
  Okommenterad av DN, Expressen, Aftonbladet, och övrig mainstream-media (som istället väljer att maska palestiniern Feras Alnadims namn)!

 37. Ulf skriver:

  ”Från Graven” som vill göra det olagligt att leva som jude i Sverige beklagar sig över islamisternas intolerans.’

  Det är väl det som kallas för att fälla krokodiltårar.

 38. Från Graven skriver:

  Lägg märke till att Ulf lämnar Feras Alnadins brandbomber mot synagogor okommenterade till förmån för sina egna halmgubbar.

 39. Från Graven skriver:

  Ett klockrent exempel på vänsterns och vänstermedias tolkning av antisemitismen i Sverige: ignorera palestinska brandbomber, haussa SD, samt hitta gärna på (allt är tillåtet).

 40. Ulf skriver:

  ”Från Graven” och islamisterna har samma mål. Ett judefritt Sverige.

 41. Från Graven skriver:

  Som sagt, allt är tillåtet.

 42. Ulf skriver:

  Enligt ”Från Graven” så är företrädarna för den judiska församlingen i Umeå uppenbarligen lögnare och ”vänster” eftersom de anklagar högerextremister för hoten mot församlingen.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/efter-hot-fran-nazister-judiska-foreningen-lagger-ner

 43. Från Graven skriver:

  Notera metoden

 44. CeDe skriver:

  Ett tillägg till Ulfs kommentar ovan: Islamisternas mål är ett Sverige fritt från alla otrogna – inte bara judar.
  Glöm inte det!

 45. Ulf skriver:

  Ja, det är ju en fantastiskt stor skillnad ”CeDe”.

 46. Från Graven skriver:

  Jag menar att det är detta Ulf är ute efter. Läser ni Ulf olika inlägg genom årens lopp så ser ni det genomgående temat: hur illa Ulf tycker om Europa, samtidigt som han förespråkar en islamisering av Europa!

  Israel får däremot inte kritiseras, särskilt inte de parallella rättssystemen som verkar konserverande på den judiska visavi islamska befolkningen (sharia tillåter inte giftermål över religionsgränserna – och detta vet Ulf).

  Europa skall islamiseras som tack för Holocaust; därefter drar Ulf (Ola Sch*****) till Israel med muslimer som andra klassens statslösa invånare.

  Vem är rasisten?

 47. Ulf skriver:

  Nu gick hela proppskåpet hos ”Från Graven”.

 48. Från Graven skriver:

  Vem bryr sig, Ola? Du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.