2770: Repris, repris!

Det brukar bli som det brukar bli även om det ser bra ut. Nu var det, som det verkade nära att det skulle bli en utställning i Stockholm i slutet av maj. Ett oskyldigt material, porträtt från konstvärlden – dem jag mött. Dessutom starkt tidsbegränsat, en veckohelg och under extremt stark bevakning. Efter långvariga förhandlingar tycktes vi ha kommit till ett beslut. Men utställningsansvariga var tvenne och plötsligt greps den ene av något vilket naturligtvis inte är svårt att återge. Det är återkommande: Skräck och ängslighet. Begrunda noggrant innebörden och distinktionen mellan dessa två ord.

Nu tycker jag att någon enda utställare borde kunna ta sig samman och se till att dessa ständiga löfte-och-stopp ersätts av att bryta rädslans is.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, Projekt. Bokmärk permalänken.

13 svar på 2770: Repris, repris!

 1. mohammad skriver:

  Om de utställningsansvarigas, besökares och det Svenska folkets säkerhet ville garanteras lika kassaskåps säkert såsom din egen säkerhet – då vore saken inget problem.

  Jag tror dock att det för överskådlig framtid är kört för dig på utställningsfronten i Sverige Lars…

 2. Från Graven skriver:

  Men det svenska folkets säkerhet är inte garanterad, mohammad.

  Det räcker att gå och shoppa på Drottninggatan så kan du bli krossad av en lastbil körd av en islamist som svurit att döda svenskar i Allahs namn.

 3. mohammad skriver:

  Precis vad jag skrev bäste Greven – trevligt att vi är överens i sakfrågan.

  Eller vart vill du komma…

 4. Från Graven skriver:

  Nej, smickra inte dig själv med tron att vi är överens i sakfrågan, mohammad.

  Det finns flera exempel här på Vilks.net där du försöker vända på orsak-verkan sambandet mellan hoten mot Vilks och hans omgivning å ena sidan, och islam å den andra.

  Du skyller på Vilks. Jag skyller på islam.

 5. Per skriver:

  Hanif Bali verkar också vara skyldig till hot mot sig själv från samma håll.

 6. CeDe skriver:

  Dags för muslimerna att erkänna bluffen med Allah. Vilken normalbegåvad person som helst inser väl att Muhammed hittade på allting för att ge tyngd till sina egna idéer.
  Wake up people!!!

 7. CeDe skriver:

  Att Lars Vilks ska sitta instängd för att han har tecknat fritt är det mest absurda som hänt i nutid.
  Dessutom tycks folk anse att han får skylla sig själv.
  Ur led är tiden!!
  Hur länge ska det här få pågå innan någon sätter ner foten?

 8. pöbeln skriver:

  Nu är det pöbeln som är folket, och folket har aldrig sagt att Vilks får skylla sig själv, det är bara att kolla i trådarna. Däremot är jag tillsammans med en enad vänster helt på det klara med att ökande islamofobi går hand i hand med ökande antisemitism, böghat, antiziganism, kvinnohat osv osv. Det är bara att kolla på de länder som går i bräschen för den nya rasismen, USA, Ungern, Polen, Brasilien snart följt av Österrike, Frankrike, Danmark, Sverige…dessvärre håller också Israel på att drunkna i en spiral av högerpopulism som allvarligt skadar den egna säkerheten.

  Därför är sånna som Per och Cede ett större hot mot min existens än vad nån galen islamist är.

 9. Per skriver:

  Pöbeln
  Att du fortfarande använder ordet ”islamofobi” visar bara att du och större delen av vänstern är politiska idioter. Nyttiga idioter för islamfascismens utbredning i Väst. Din sista mening är helt enkelt korkad, för att inte säga skrämmande. Vänstern är som någon uttryckte det inne i ett ideologiskt delirium.

 10. CeDe skriver:

  Skojar du pöbeln. Jag är inget hot mot dig. Tvärt om – min respekt för människors särarter är orubblig.
  Men den arrogans som merparten av troende muslimer visar övertygade om att man är överlägsen alla som inte tror på deras påhittade gud är ett hot mot det fria sekulära samhället.

 11. Jor-El skriver:

  Man får verkligen se upp med den ökande antisemitismen i Israel. Bröderna Ekeroth comin’ attcha!

 12. pöbeln skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=zWFnkNX9m2E

  Ja ni, man längtar verkligen tillbaka till när vänsterpresidenten George W Bush styrde.

 13. DanTor skriver:

  Påtal om olika fundering om ”säkerhet” och så Ryska folket där slags USAs frontfigur av ”nya” fascism, Mark-Facebook-Zuckenberg.
  Stackarn har luggats rejält, jupp, med boten 3000-rubel ca 47 dollar i saken att olovligen registrera Ryska folket via sitt folk-register, Facebook.
  Luggningens kraft belyses bäst på det vis att endast begrunda folk-registrets redovisade ca 56-tusen miljoner-dollar (Sk 530-miljard.) ställt mot Rysk gudomlig dagsedel, 47-dollar.

  Annan rykande, något inlindad, dagsedel levererad av Påven och angående det omtalde knäböjjande mot Afrika-Kungars skospetsar, vad det egentligen handlar om är att Kung ges förmånen att få förlåtelse, ehmm, -välj själv vad blir ej energikrävande.

  Så vade-då nöjjet, av Islam, att även dessa utan aning, sed, tilltvigar sig underkastelse sko-fot-kyss från en, icke sådan.
  Igen och samma handling i annan miljö och därmed skoägaren önskar med sin handling, sig förlåtelse. Bit från underkastelse-facsism.

  Symboliken som levereras av Påven eller föralldel sedvanligt inverterat av aningslös Islam eller annan ”nya” facsism och för att vidga åvan skeenden, såhär i tiden fram till Långfredag, är om Guds Son Jesus-Kristus med sin mission till förlåtelse, oavsett.
  Aktuell handling beskrivs då, Sonen, vid viss tidpunkt före sin korsfästelse tvår fötterna på sina närmaste dessutom vid tidpunkten skapar denne det ”nya förbundet” delning av brödet-kropp och vinet-blod, förlåtelse.
  Jupp GottFolk det mesta är icke vad det serut att vara, historik tål kommer att tålas begrundas, 47-dollar.

  För övrigt, USAs EU ut ur Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.