2767: Den alldeles specielle P G Thelander

Dagens konstutbud är rikt varierat. Det kan vara lätt att alltför ensidigt hänga upp sig på samtidskonstens angelägna frågor. På Pumphuset i Borstahusen visas en utställning av den legendariske P G Thelander. Möjliga och omöjliga kombinationer av målade objekt. Han lyckas ofta få till sitt speciella uttryck: Att säga något som på ett märkligt sätt förblir obestämt. Man kan vara avundsjuk på hans infall. Se t ex målningen nedan med fasttejpat Wienerbröd; en anspelning på Duchamp med den suddiga texten ”Dum som en målare”. Utställningen rekommenderas varmt.

Jag var på pressvisningen som man kan se i HD.

P G på pressvisningen framför sitt skolporträtt av sig själv och sina medelever som sillar. Ser man efter noga upptäcker man att det står skrivet ”Pasolini” på den ena duken. P G kunde dock inte ge någon förklaring till detta.
Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.