2733: Efter fyra år

Terrorattentatet på Krudttoenden i Köpenhamn ägde rum 2015. Det har nu kommit nya uppgifter om terroristen förberedelse. Det visar sig vara en väl planerad aktion. Inte heller radikaliseringen var någon snabb affär (Jyllands-posten)

En intressant dokumentär kan man se på DRdk. Den handlar om några av dem som var med. Unika filmbilder och hur den irrationella skräcken drabbar.

Det här inlägget postades i Föreläsningar, politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

50 svar på 2733: Efter fyra år

 1. Kenneth Karlsson skriver:

  Lätt att vara efterklok, men nog var det mer än lovligt slappt av PET att inte undersöka terroristens telefoner, som man ju hade tillgång till innan attentaten.

  För övrigt var dokumentären gripande, och många viktiga saker blev sagda – bland annat om yttrandefriheten. Sorgsen blir man ändock när någon refererar till den retorik hon möttes av efter attentatet – att hon på nåt sätt hade sig själv att skylla som gått på en sådan tillställning. Man slutar aldrig förundra sig över folks dumhet.

 2. Från Graven skriver:

  Vi har varit naiva

 3. Från Graven skriver:

  Och, de som inte har varit naiva är rasister

 4. CeDe skriver:

  Eller också heter de Löfven, Lövin eller Lööf!

 5. Jaha Johoansson skriver:

  Och alla vänder blad.

 6. Ateisten skriver:

  På DN idag tar Niklas Orrenius klar ställning mot Simförbundets ordförandes Ulla Gustavsson klara ställning mot att Riksidrottsförbundet visar bild av flicka med slöja (Ulla var redan avsatt). Jag håller helt med Ulla, slöja på unga flickor är en symbol för orättmätigt tvång och i förlängningen könsförtryck osv osv i likhet med t ex omskärelse. Niklas har ju visat att han står på vår sida med boken om LV så var ligger åsiktskorridoren egentligen?

 7. minnesdagen skriver:

  Om du har läst boken om LV, i början finns ett ställningstagande. Och den begynnande delen av boken är intressant. Men någonstans i mitten blir det förvirrat. Materialet om LV tar slut.

  Och kanske för att boken inte skall bli för tunn, eller om det är för att väga upp det inledande ställningstagandet för yttrandefrihet, så fylls den ut med diverse anklagelser mot yttrandefrihet som inte hör till ämnet.

 8. Per skriver:

  Ingen journalist på DN (och Aftonbladet) står på vår sida. Ett par på Svds och Expressens ledarredaktion gör det.

 9. Från Graven skriver:

  Orrenius spelar dubbelt, men med båda fötterna inom åsiktskorridoren.

 10. Per skriver:

  Det var en träffande formulering F G! En spelare med kluven tunga.
  Kanske en kappvändare när vinden tilltar framöver.
  För övrigt tror jag Socialdemokraterna är parti som utgör det största hotet mot demokratin och yttrandefriheten i Sverige.

 11. Från Graven skriver:

  Som vanligt

  Då: tryckte dit Segerstedt, tystade Gerhardt.

  Nu: försöker begränsa mediegrundlagarna.

 12. Från Graven skriver:

  Låt oss vara ärliga; Socialdemokraterna viker sig för och samarbetar med varje auktoritär ideologi som dyker upp på scenen (Nazismen, Sovjetsocialismen, Islam).

  Löfven lämnar över Sverige till islamismen utan att blinka.

  Om femtio år kommer socialdemokratin att göra samma omskrivningar om Löfven (m.a.p. islamism) som man idag gör om Per Albin Hansson (m.a.p. nazism).

 13. CeDe skriver:

  Bäste Från Graven – om femtio år finns bara islam.

 14. DanTor skriver:

  Från G, och -”Socialdemokraterna viker sig för och samarbetar” -ehmm för avsalu blir mitt slutliga och merän mycket, illa.

  Rykande och påtal-om ”sammarbete”/till-avsalu och det sedan länge spektaklet inom Socialismus, framlidne Göran Johanssons dotter kommunfullmäktige, i Gbg och dessas Islam kort-ågott, -”hon ser, betänk, det rättas fel och felets rätt – och allt är väl … ”

  Appropå Socialismus och dess lustigkurrar och för att icke nämna minister Strandhäll senaste fundering i riktning National.socialism och så parat med Ungern-Orban som tydligen endar upp i en diplomat-fråga, – ”Fru Strandhäll är en förolämpning” .
  Samtidigt, tydligen, rykande och Socialismus av Teve4ra och dessas ord om ”ras-blandning” i Ungern, -Teve4ra är en pinsamhet.

  Det ser ut att bli fullt uppenbart styggt innom en icke alltför avlägsen framtid, politisk investerat sedan tidigt 70-tal, och nej sådan ivestering kan ej lämnas detta är en total-låsning och nej, tyvärr, pengarna kommer ej att ta-slut då Socialismus slutmål är fullständig återkoppling, skatt/avgift, oavsett förnekelse, icke avlägset.

  Jag har sagt det sedan länge och säger det igen,
  Svensk! se till att din avkomma får en seriös utbildning, gångbar sådan, att dedina kan försörja sig utanför Sveriges gränser och nej, absolut nej, glöm utbildning för ett korridorarbete hos Svensk; Stat, Landsting, Kommun, eller av dessa beroende så kallade privata företag, du blir fast i återkopplingen.

 15. Från Graven skriver:

  Redan där; 75% av barnen parkerade utomlands efter ordentligt seriösa utbildningar, och ena foten själv; men tack för tipset. Denna familj kommer inte att slita och släpa för att finansiera brottslingar från andra kulturer skall få bo i centrala lyxlägenheter med husa.

  Den smällen får alla sossepensionärer och miljöpartist-fjortisar ta.

  Var så god och skölj, Sverige; som man bäddar får man ligga!

 16. Från Graven skriver:

  Sverige får fylla på med mer ekonomiska lycksökare med patriarkal värdegrund från utomeuropeiska länder med låg utbildningsnivå och skylla gängskjutningarna på det fria skol- och vårdvalet 😆 😆 😆

  Feministerna kommer naturligtvis att bli alldeles till sig i trosorna 😆 😆 😆 ; men nyktra till och underkasta sig när de blir uppspöade 😆 😆 😆

 17. CeDe skriver:

  Och flödet är väl konstant vare sig det sker över gräns eller ur livmoder.

 18. Per skriver:

  Det vore intressant med en samhällsvetenskaplig framtidsstudie av Sverige t.ex. 2020. Demografiskt, socialt, ekonomiskt, politiskt. Frågan som ställs under fredagsmyset: Vart är vi på väg?
  Om det nu finns någon samhällsvetenskap längre i detta land.

 19. Per skriver:

  Det blev fel årtal förstås för den önskade framtidsstudien. 2030 är väl ett rimligt år. Och kompletterat med året 2050. Vilket samhälle kommer dagens skolungar och dagisbarn leva i som medelålders?

 20. Ulf skriver:

  Det finns sådana studier Per. Enligt statistiker och ekonomer behöver Europa ta emot mellan 60-100 miljoner immigranter fram till 2050 för att inte kontinenten skall drabbas av en demografisk katastrof som skulle drabba alla europeiska länders ekonomi mycket hårt.

  https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/befolkningsprognos-for-sverige/
  https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/muslim-population-growth-christians-religion-pew

 21. CeDe skriver:

  Vad Sverige behöver är i så fall typ finnar och italienare och andra som kommer hit för att arbeta och inte såna som ligger med arslet i vädret och är en belastning för landet och vägrar att anpassa sig på grund av en religion som bla förvägrar sina kvinnor att lämna hemmen utan manlig övervakning.
  Skulle verkligen vår ekonomi växa tack vare medeltida värderingar – give me a brake!

 22. CeDe skriver:

  Man blir bara så dj trött på allt snack om att bara man fyller landet med muslimer så ökar svenskars välfärd.

 23. Ulf skriver:

  Nu har ju svenskarnas välfärd ökat i takt med att vårt land har fyllts med muslimer.

 24. CeDe skriver:

  Jasså – och den kopplingen kan du bevisa.
  Att BNP ökar är inte det samma som att välfärden ökar.

  De flyr från vad deras egen religion gör men fortsätter ändå med samma skit här.

 25. Per skriver:

  Ett litet minus är väl att hälften av de unga kvinnorna inte vågar gå efter mörkrets inbrott? Välfärd har blivit ofärd.

 26. minnesdagen skriver:

  Några andra minus att vi fått tiggare, uteliggare och en dyr bostadsmarknad. Plus att man måste se sig om över axeln efter knivmördare när man är på ikea.
  Frågan är i vilken takt välfärden hade ökat med andra alternativ. Vi har ju halkat efter grannländerna i ökningstakten, så dom kanske har valt bättre.

 27. Ulf skriver:

  Svenska kvinnor har aldrig varit tryggare och haft bättre möjligheter till utbildning och karriär än nu. Det är enkla fakta Per.
  De svenska kvinnornas emancipation beror inte direkt på invandringen men den är en del av samma liberala ideologi som gjort Sverige till ett mångkulturellt land.

 28. CeDe skriver:

  Kliv ner från hojen, Ulf!

 29. Jor-El skriver:

  Härligt att Ulf upplever ökad välfärd med den myckna invandringen av muslimer. Hur känns den ökade antisemitismen som följt på köpet?

 30. CeDe skriver:

  Ulf blandar ihop ökad BNP med ökad välfärd. Han blandar och ger som en gammal pokerlirare.

 31. Ulf skriver:

  Jor-El har glömt att Sverigedemokraterna har lagt fram motioner i riksdagen som syftar till att göra det olagligt att leva som jude i Sverige.
  Det är inte främst muslimer som röstar på Sverigedemokraterna Jor-El!

  Antisemitismen bland svenska muslimer är ett stort problem men det finns uppenbarligen även en ökande acceptans bland kristna svenskar för partier som inte värjer för antijudiska utspel och lagförslag.

 32. Jor-El skriver:

  ”Stort problem” – ja, man kan uppenbarligen inte både äta kakan och ha den kvar.

 33. CeDe skriver:

  Det är väl en viss skillnad mellan att vilja skydda barn och djur från tortyrliknande religiös påverkan och att i religiösa urkunder önska livet av medlemmar av annan religion.

 34. Per skriver:

  Ulf
  Jag anser att det finns (minst) tre generella/principiella brister i ditt tänkande kring samhällspolitiska frågor.

  1. Du tänker för SNÄVT. Dina förslag har ett för snävt perspektiv vad gäller olika samhälleliga konsekvenser, följeffekter. Man kan kalla det för ett tunnelseende, eller att du har skygglappar för ögonen.

  2. Du tänker för KORTSIKTIGT. Dina lösningar har ett för kort tidsperspektiv. Du tänker inte långsiktigt helt enkelt.

  3. Du är INTE KVALITETSMEDVETEN. Du har för låga krav på samhällets egenskaper, avseende centrala variabler som demokrati, jämställdhet, yttrandefrihet, fysisk miljö etc. Ett islamiserat Europa kommer inte vara människovärdigt att leva i!

  Alla dessa brister kommer till uttryck i ditt försvar av en massinvandring på 100 miljoner människor till Europa från Menaländer fram till 2050. Och sedan? Befolkningsförflyttningen är ett typexempel på ett pyramidspel, som inte går ihop matematiskt i slutändan.

  Min övertygelse är att jordens befolkning måste minska kraftigt för att återvinna den ekologiska balansen, och för att möjliggöra lösningar på allehanda miljöproblem. Om dessutom larmet om klimatförändring pga CO2-utsläpp är teoretiskt riktigt så måste befolkningsminskningen sannolikt bli ändå större.

 35. Ulf skriver:

  De partier som protesterar mest mot invandringen är oftast också negativa till den inhemska judiska minoriteten.
  Om de partierna försvann så skulle det gagna judarna men också alla de som ser den moderna välfärdsstaten som något positivt.

  Jor- El har fel. Det går att äta kakan och samtidigt ha den kvar. Det är det öppna liberala samhällets paradox. Mer frihet och mer välfärd till alla.

 36. Per skriver:

  LV
  Var tog mitt inlägg ivägen?
  Där jag hävdar att Ulf har tunnel-seende, och saknar ett långsiktigt perspektiv samt även saknar kvalitetsmedvetenhet avseende samhällsutvecklingen.

 37. Jor-El skriver:

  Mer frihet och mer välfärd till alla, mer pengar till alla, fler muslimer och mer antisemitism, proklamerad statsfeminism och välkomnande massinvandring av män från jordens minst feministiska kulturer.
  Det ’öppna liberala samhället’ saknar uppenbarligen självbevarelsedrift och bäddar antagligen för sin egen undergång på sikt. Lite som att banta genom hetsätning. Och kakan verkar vara Schrödingers kaka. ’Liberal’ är för övrigt ett av vår samtids mest misshandlade uttryck.

 38. Från Graven skriver:

  Ulf har glömt att Ulf själv klippt och klistrat i SD’s motioner för att få dem att framstå som Ulf själv vill.

  😆 😆 😆

 39. Från Graven skriver:

  År 2017 anmäldes totalt omkring 22 000 sexualbrott, vilket är en ökning med 8 procent eller 1 700 brott i jämförelse med 2016.

  Källa Brå: https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

 40. Från Graven skriver:

  I absoluta tal har antalet anmälningar, antalet misstänkta, antalet (och andelen) personuppklarade sexualbrott och antalet lagförda sexualbrott ökat markant under 00-talet. För de flesta av måtten handlar det om mer än en fördubbling på 15
  år
  . Även i relation till befolkningstillväxten har det alltså skett
  betydande ökningar.

  Källa Brå: https://www.bra.se/download/18.4a33c027159a89523b1b134c/1488273426439/6_Sexualbrott.pdf

 41. Från Graven skriver:

  Ulf, Ulf Ulf… 😆 😆 😆

  https://pbs.twimg.com/media/DVQRpYgXcAE4igU.jpg:large

  😆 😆 😆

 42. Per skriver:

  Hur stor andel av sexuella ofredanden och grövre sexualbrott som polisanmäls kan man fråga sig. Speciellt som brott med flera förövare mot en person har ökat.
  Samt alltmer med en upplevd hotbild gentemot brottsoffret om denne gör en anmälan. Samt då dessutom en allt större andel av anmälda brott läggs på hög, utan utredningsåtgärd och ännu mindre andel fällande domar. Samt ofta för offret provocerande låga straffpåföljder. Slutsatsen bör bli ett antagande om en allt lägre anmälningsbenägenhet, speciellt bland drabbade tonårstjejer.
  Sverige – de stora mörkertalens land.

 43. minnesdagen skriver:

  Om de partierna försvann, och deras väljare likaså, så kan man äta deras kaka och samtidigt ha sin egen kvar. Ja det skulle det gagna vissa.

  Men de flesta vill nog inte vrida klockan 100 år tillbaka och uppleva Sovjetunionen en gång till.

 44. Ulf skriver:

  ”Från Graven” menar alltså att Aron Verständig ordförande för Judiska församlingen i Stockholm och det Judiska centralrådet ljuger när han påstår att Sverigedemokraterna vill förbjuda omskärelse av pojkar och import av kosherkött.

  ”Minnesdagen” påstår att judar ljuger om Förintelsen och ”Från Graven” menar att judar i ledande positioner ljuger om Sverigedemokraterna.
  Ni två kan ju bilda någon slags klubb. Du kommer säkert att trivas med det sällskapet ”Från Graven”.

 45. Ulf skriver:

  Jag måste erkänna en sak ”Per” . Det är inte jag som skrivit de där rapporterna jag refererade till.
  Om du vill anklaga någon för tunnelseende och annat så bör du alltså rikta de anklagelserna mot de verkliga författarna och inte mot mig.

 46. minnesdagen skriver:

  Nej det har jag aldrig påstått. Det är allierad krigspropaganda, framför allt brittisk. Och det är dom som ljuger mest.

 47. mohammad skriver:

  Von Graven

  Vad menar du med att jämföra Israel med Nazi-Tyskland…?

 48. Från Graven skriver:

  mohammad

  Har du slutat slå din fru?

  😆 😆 😆

 49. Minnesnatten skriver:

  Det fanns bara en engelskspråkig storlögnare under andra världskriget. Han var amerikan med irländskt påbrå, kallades Lord Haw-Haw, sände engelskspråkig nazipropaganda från Berlin, och slutade i galgen. Ett smalt stråk av engelsktalande ”influencers” bar på nazisympatier; den amerikanske ambassadören Joseph Kennedy, den abdikerade kung Edward VI, de höll visligen käften i offentliga sammanhang. Ingen minns ambassadör Kennedys skändliga roll, alla minns bara hans söner.

  Tyskarna fick höra Hitler och Goebbels i tal efter tal. En av de stora skillnaderna efter Tysklands totala nederlag är man slipper höra den tyska självrättfärdigheten offentligt framskriken i högtalare på stormöten under spindelflaggan, ackompanjerad av marschmusik. Däremot finns det kvar stämningar bland de pensionärer som var soldater under kriget. De är få, de försöker med svag röst argumentera för att de slogs mot bolsjevismen, och har anpassat sig såpass att de inte längre offentligt kallar den judebolsjevismen. De utelämnar alltid samma sak; att tyskarna angrep alla sina grannar, och att om man ger sig på någon som är femfaldigt större, tar man en signifikant risk. Inte heller låtsas de om att de deltog i utrotning av den judiska civilbefolkningen i östeuropa. De bara tittade på när arbetsföra judiska bybor marscherade iväg med spaden för att gräva sin egen grav ett par kilometer bort. Nån annans fel, liksom. Tyskland förlorade stora delar av krigsgenerationens soldater, överlevarna är få och gamla, och historielösa barnbarn med postmarxistisk jargong har numera tolkningsföreträdet när rasister ska utses. Kanske vet de inte att morfar hette Ivan? När nye grannen heter Muhammed Knivskäraren spelar det heller ingen roll längre, all energi går åt till att förneka den nye grannen och oroa sig över koldioxid. Och däremellan byta klimatanpassat Ikeamöblemang och pakistanska HM-kalsonger lite oftare.

  Nazityskland fick till slut brist på soldater, Hitler planerade krigföringen med förband som bara fanns i hans fantasi. Nazityskland var ansvarigt för sitt angrepp på grannarna, Sovjetunionen hjälpte till och tog sin andel av det överenskomna bytet efter tre veckor. Sovjetunionen och Sveriges Kommunistiska Parti, dagens ”Vänsterpartiet”, var alltså allierade med nazisterna från 23/8 1939 till 22/6 1941, och anklagade Storbritannien för att nazityskland angrep Polen, Danmark, Norge, Benelux och Frankrike. Det är inte bara i nutid vi har utmaningar som kräver anpassning. Det mångkulturellt teknikfientliga och klimathysteriska vänsterpartiets medlemmar har inte en susning om partiets historia. Heller.

  Den tyska civilbefolkningen straffades hårt, dagens tyska befolkning bär delvis på ryskt dna, och är fördriven från bl.a Preussen och Schlesien. Britterna förlorade sitt imperium, ryssarnas förluster var enorma, och det finns argumentation för att den ryska behandlingen av tyskarna var mild, givet vad tyskarna utsatt ryssarna för. Den sovjetiska propagandan ville skilja den östtyske arbetaren från krigsansvar, och göra nationalsocialismen borgerlig och kapitalistisk, dvs västlig. Med den metoden överlevde nationalsocialismens föreställningar mer i östra Tyskland än västra. USA vann på kriget, men ville egentligen inte vara med, de tvangs med av Japan och Tyskland.

  En som däremot tänker fortsätta att ljuga är minnesdagen. Det finn goda skäl att anta att minnesdagens uppväxt är marinerad i krigsgenerationens tyska krigslögner, som satt sig så tidigt och djupt att de inte kan tvättas bort. Kanske oskiljaktiga från personligheten? Patologisk lögnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.