2725: Örhängen

Västvärlden självsyn är som bekant späkarens. Icke förty är västvärlden kommen ur kristendomen där endast den förlorade syndaren har en given plats. Genomslaget har kommit ganska fort och åtminstone i Norge kan man se spår av denna åkomma i historieböckerna (Resett).

På ungefär samma tema kan man finna ett salvelsefullt igenkännande: Undergången. Under de senaste veckorna har man kunnat läsa att allt är förlorat, det är för sent att göra något åt saken. Världen kommer att, mycket eller tämligen snart, att gå under. Med detta på plats kan man se den vackra triaden av det religiösa tidevarvet då odjuret vars tal är 666 och allt vad det var skulle anlända för att rensa världen. Endast det hinsides fanns som tröst för tigerhjärtan. Modernismen fick så småningom fram atomvapnen och kapprustningen och våra dagar var räknade och knappa. Men, som nu modernismen var förhoppningen och utvecklingens epok, fanns det en möjlighet till överlevnad vilket också blev fallet (det blev också fallet med den förra religiösa undergången). Nu har vi en slutgiltig facit i den postmoderna eran. Som Peter Johansson, när han gestaltar sin mor med kniv och falukorv, uttalar: ”Nu är det allvar!” Bäst så, vi måste ha en undergång för att trygga vårt kulturarv. En liten möjlighet föreligger: postmodernismen lärde oss att relativisera. Allt kan relativiseras sålunda även undergångar. Härliga tider, strålande tider!

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2725: Örhängen

 1. Point skriver:

  Stöt staven i marken, låten basuner dåna, öppnen portarne. Förtvivla ej du lilla hop, hjorden av får har fått en ny herde, eller rent av ett helgon? Klimat-Gretchen visar vägen. Tagelskjorta, törnekrona, den bittra kalken. Klimatet kräver det.

 2. DanTor skriver:

  Lars.V. och -”västvärlden kommen ur kristendomen där endast den förlorade syndaren har en given plats.” njaee icke endast syndare vid Kristus Jesu missionerande tid.

  Appropå framtida händelse, frånsett trivialiteter som ”Klimat G.”, och därmed backa tebax till GT och av Daniel hos Nebukadnessar sisådär 540 bc
  Här kommer Daniel att beskriva sina samt sin Kung.N., vyer/drömmen.
  För fundering, sett i aktuell tid, och historiens Daniel beskrivning av de fyra djuren,

  Daniels första syn ”de fyra djuren och människan” kapitel 7.
  Tre av dem har viss djurskepnad det fjärde där saknas sådan jämförelse.

  Var god läs GamlaTestamentet (GT) och speciellt Daniel 1-7 och begrunda, ”människan” då och nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.