2719: Teckningar och bok

Till slut blev det möjligt att publicera några av mina teckningar. Det rör sig om ett 30-tal illustrationer till en bok av HelleMerete Brix 30 fortællinger om frihed, fatwaer og kærlighed. Helle Merete Brix är författare och journalist och har tidigare varit ordförande i den danska Vilkskommittén.

Det var inte alldeles lätt att få till den här utgivningen. Allt verkade klart för några månader sedan då vi hade funnit ett förlag som ville ge ut den. Men förlaget var underställt ett större förlag och där blev det tvärstopp. Men förlaget Pressto väjde inte för skräck & fruktan och nu finns boken tillgänglig på nätet för intresserade.

Teckningar är ”blindteckningar”, dvs. de är utförda med tusch utan att jag ser på papperet. Sedan efterarbete med blyerts.

Helle Merete Brix har också arrangerat en konferens som äger rum på Christiansborg i Köpenhamn den 9 februari kl. 14 – 17, ”30året for fatwaen mod Salman Rushdie”. Program och info finns här.

Teckningen visar en rättegång mot en misstänkt terrorist. Hans advokat bedyrar att han på alla punkter är oskyldig. Två bilder i bakgrunden återger Justitia och Eris med äpplet.
Det här inlägget postades i Böcker, Teckningar. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2719: Teckningar och bok

 1. Mer eller Mindre skriver:

  Hurra!

 2. Ludvig K skriver:

  Härligt! Hur går man tillväga om man vill ha ett signerat ex? Är du förbi Mälardalsområdet något framöver?

 3. Lars Vilks skriver:

  Jag kommer snart till området och hör gärna av mig.

 4. Ludvig K skriver:

  Kanon! Försöker se till att ha ett ex tills dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.