2717: Oppositionen

När vi nått fram till vad som verkade självklart från början, nämligen Löfvens eviga återkomst, kan man återigen slå fast att återkomst inte upphäver att man inte kan stiga ned i samma flod två gånger. Den unika situation som nu har uppstått kan utan vidare ses i konstnärligt/postmodernt perspektiv. Redan gamle Oden offrade sig själv, dvs. han stod i opposition mot sig själv. Så är nu det intressanta läget, en regering som är sin egen opposition. Oden fick offra sitt ena öga, vilket offer kommer att utmätas av vår opponenta regering?

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2717: Oppositionen

 1. Mer eller Mindre skriver:

  Vilka offer ska den kräva av oss är kanske mer relevant? Samtliga har sitt på det torra. Löfven betalar inte marknadshyra, han får jättepension. Regeringen betalar inte klimatskatter eller rånas av somaliska kulturberikare. Den lever ett liv på andras bekostnad.

  Lila kallas numera rött, och genuspolitik äger tolkningsföreträde. Marknadshyror för tältande afghaner i snörik granskog. Endast tomten är vaken.

 2. Jor-El skriver:

  Man får gratulera Löfven till den spelteoretiska vinsten. ’Alliansen’ ligger i ruiner och för att utöva dom ultimatum hans avtalsvänner hotar med blir dom tvungna att göra det med den djävuls hjälp, vars inflytande man nu hävdar sig ha stoppat. Snyggt spelat av en gammal fackbas.
  Sen får vi väl se hur kul det blir att sitta vid rodret för denna konstellation. När det nu verkar lugna ner sig lite i Svenska Akademien spår jag att nya regeringen kommer att överta rollen som hovnarrar för nationen.
  Enligt devisen ’det måste bli värre innan det blir bättre’ välkomnar jag den nya regeringen. Kör så det ryker! Låt den ta kål på alla dom inblandades ideologier och värdegrunder och reducera all politisk retorik till renodlad satir, som skriver sig själv i realtid.
  Gratis glasögon till alla rikemansbarn! Nyliberal klasskamp! Klimatstrejk & entreprenörskap! Genuscertifierade bolagsstyrelser utan glastak! Enkla jobb inom bioteknik-sektorn! Uppluckrade turordningsregler i adelskalendern! Arbetarnas makt över produktionsmedlen i hedgefondföretagen! Grön skatteväxling på vinster i välfärden! Upp till kamp för viss avreglering av strandskyddsområden! Inga marknadshyror, men med förnuft!

 3. CeDe skriver:

  Att de aldrig lär sig.
  Den nu nytillsatta kulturministern med passion för rastaflätor och serier och rollspel är också en stor fan av islamisten Mehmet Kaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.