2705: Politiska estradörer

Politiker, vår tids främsta performanceartister. Sett på det sättet har man all anledning att visa aktning för de föreställningar som det bjuds på. Se bara på en klassiker som rentav kan kallas för en stark tradition. Löfven, den partiledare som leder förtroendeligan (inte illa sprunget), lovade t ex 85 000 nya jobb. Varför han valde den siffran torde vara av taktiska skäl. 100 000 förefaller något osannolikt, 80 000 skulle verka lite jämnt medan 85 000 ger intryck av att det är något bestämt. Löfven fick ihop 4 019 (Aftonbladet). Ingen folkstorm för det. Han kan utan vidare dra det här en gångtill – med betoning på att det skall bli enkla jobb eftersom sådana behöves. Väljarna sväljer alltid valkalkonerna och glömmer till nästa val.

En annan rolig sak är det som har kommit fram om ”Klimat-Gretas” tal på klimatkongressen. Det verkar som om talet hölls i tom sal (alexandersson). Detta är naturligtvis inte något fel utan en smart aktion som bygger på det självklara att medieringen är huvudsaken eftersom varje större möte får sin betydelse genom rapporteringen. I det här fallet kunde man dessutom få det att verka som om det uppmärksammade medieinslaget hade hela baletten på plats. Den oväntade prinsessan inträder i salen och säger alla allvarsmän och allvarskvinnor ett sanningens ord. Att det inte var så sobert spelar inte någon större roll. Det verkade vara helt på riktigt och det som kommer fram nu ändrar inte mer än marginellt på saken.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2705: Politiska estradörer

  1. minnesdagen skriver:

    Klimat-Greta var med på den långa talarlistan, fast i slutet när nästan alla lämnat salen. Så det är inte fejk, bara ödsligt.

    10:10:48 +01:00 Her Excellency Ms. Isabella Lövin, Deputy Prime Minister and Minister for International Development Cooperation and Climate of Sweden
    . . .
    22:54:23 +01:00 Ms. Greta Thunberg, on behalf of environmental non-governmental organizations

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.