2698: Konst skall kosta igen

Hur märker man skillnad på när de borgerliga styr och när det är rödgrönt? Ja, det är naturligtvis huruvida det är fri entré eller ej till museerna. Nu var det dags igen att byta fot. För museerna är det ett återkommande besvär att skapa nya kassor och personal. Men det är uppenbart av största vikt. Hur skulle man annars kunna märka att budgeten bytt färg? (SVT)

Utöver samtalsparaden hos talmannen vilken kan ses som ett stycke intressant relationell estetik har den observante kunnat glädjas åt den frikostiga fotoexponeringen av Staffan Hallströms fullträff från 1958: ”Ingens hundar”. Dubbelmoralen är uppenbar. Samtidigt som man har plockat bort detta verk från Moderna Museet och allmänhetens ögon kommer nu en straffavgift som drabbar museerna och publiken. Visserligen torde den främst belasta de egna väljarna eftersom man får anta att den bildade medelklassen lutar sig mot borgerligheten, men ändå.

Lite orättvist nedgjort har MP i Eslöv blivit efter att ha inkommit med mycket kreativa och innovativa budgetförslag. Först verkade det som det rörde sig om satir sedan kom det fram att det inte var det. Slutligen återkom argumentet att det var en satir riktad mot SD. Om ordförandes avgång också är satir återstår att se.

Lokaltidningen

Lokaltidningen

Det här inlägget postades i Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

7 svar på 2698: Konst skall kosta igen

 1. minnesdagen skriver:

  Nu när julen börjar närma sig kan jag rekommendera lite läsning.
  Har bara hunnit börja läsa bloggen och böckerna (hidden history), men det verkar lovande intressant.
  Nu när 100-års strecket passerats är det hög tid att börja förstå vad som hände bakom kulisserna runt första världskrigets krigshets, förlängda förlopp och bolsjevikernas kupp, ur en engelsk synvinkel, den mest intressanta. För dom var uppenbarligen djupt involverade i eländet.
  https://firstworldwarhiddenhistory.wordpress.com/

 2. Jor-El skriver:

  Jag föreslår omplacering av hela Miljöpartiet till utanför riksdagen via extraval. Som extra bonus kan vi även göra oss av med obsoleta Folkpartiet. Väl värt besväret.

 3. Från Graven skriver:

  +1

 4. CeDe skriver:

  Tror ni att en svetsare hade kunnat bli president i USA?

 5. Från Graven skriver:

  En svetsare med viss verklighetsförankring och som åtminstone kan räkna på fingrarna – kanske. Men om du menar Stefan Löfven – endast i Sverige.

 6. Per skriver:

  Miljöpartiet, Vänsterpartiet och det Social”demokratiska” partiet är alla ett hot mot demokratin och yttrandefriheten. Det är en insikt som sakta växer fram. Klanernas och gängens makt frodas i skuggan av dessa. Samtidigt som de inte själva i sig är främmande för att inskränka dessa landvinningar i praktisk politik.

 7. Per skriver:

  Min sista mening blev fel.
  Samtidigt som de själva i sig inte är främmande för att inskränka dessa landvinningar i praktisk politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.