2695: Kvalitetens grundpelare

Lite avslagen idag, drabbad av en förkylning. Jag misstänker var smittohärden kan finnas. Men det hjälper ju inte.

Skall jag ändå skriva något efter en genomkämpad dag så ärdet markeringen av den konstnärliga kvalitet som har blivit gällande isamtiden. Steg för steg har den trängt sig på och består alltså av två moment: 1. Representation och 2. Politisk aktualitet (ta ansvar, göra upp med detförkastliga etc.). Först efter att detta är avklarat kan man gå vidare till mer traditionella konstaspekter men då har man kommit ett stycke ned i hierarkin

Skall man göra en liten utställning om pop och minimalism (alltsåen konsthistorisk exposé) blir kritikerns första åtgärd att granskarepresentationen (som i det här fallet också blir den politiska aktualiteten). Arrangörerna känner naturligtvis till kriterierna och pekar på praktiska svårigheter men det räcker inte. Den visade konsten är redan korrupt. (artnet)

Det här inlägget postades i konstteori, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2695: Kvalitetens grundpelare

  1. Från Graven skriver:

    lol, har SÄPO gett dig snuva?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.