2654: Livat i holken

Debattläget i det politiska befinner sig på en hysterisk nivå. Det har inte hjälpt att det idag har blivit lite mera utrymme för nyanserade åsikter. En favorit som studsat länge och som har fått ytterligare påspädning under bokmässan är ”hotet mot demokratin”. Eller om man så vill, påståendet ”demokratin är hotad!” Det är svårt att upptäcka några hotfulla och antidemokratiska rörelser i Sverige av betydelse. Visserligen brukar SD pekas ut men det är mest frustration bakom sådana utbrott. Nej, det är nog lugnt i den svenska demokratin som snart torde välja allas favorit Löven till återkommande statsminister.

Det blev en miniversion av den alternativa bokmässan och jag besökte den, höll ett litet anförande och gjorde en liten utställning bestående av fyra målningar. Nya Tider är inte mycket att bråka om och att de inte fick vara med på stora bokmässan handlar mest om (1) att det drabbar bokmässans ekonomi och att (2) det finns ett utbrett önskemål om att man inte önskar avvikande åsikter. Så blir det en trevlig bokmässa där man inte behöver anstränga sig för att markera något intresse för principiell yttrandefrihet. Katarina Wilk i Aftonbladet är väl en god exponent för detta:

”För mig är det fullkomligt oanständigt att yttrandefrihet gång på gång åberopas i frågan om nazistiska formationer. Någonstans måste ju gränsen dras. Och varför inte vid hets mot folkgrupp? Rasdiskriminering?”
Bortsett från att hon i sin iver gör allt som i dagens språkbruk kan kallas för högerextremt till en enda hotfull sak, blir det märkligt att hon tycks glömma bort att yttrandefrihet är reglerat på de punkter hon åberopar. Att NMR inte har förbjudits demonstrera har visat sig vara en besvärlig sak att genomföra ett sådant förbud eftersom en ny lag är svår att formulera utan att den drabbar organisationer som man ändå inte tänker sig skulle drabbas.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

28 svar på 2654: Livat i holken

 1. Pingback: Lars Vilks – Alternativa Bokmässan 2018 « Snaphanen.dk

 2. interasistmen skriver:

  hitl*r tog självmord som sin insikts-bearbetning va ska du lw göra för mänskligheten?

  men innan betala nu tillbaka för de kostnader du gett svenska folket(ingen ny svensk har kostat som du>)

 3. Lars Vilks skriver:

  Har du problem med svensk grundlag? Kanske vinglas det mot antidemokrati?

 4. Från Graven skriver:

  Hitler samarbetade med med det auktoritära, förtyckande, antisemitiska islam, precis som ”antirasisterna” gör. Självklart är interasistmen antidemokrat.

  https://en.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Handschar_(1st_Croatian)#/media/File:Bundesarchiv_Bild_101III-Mielke-036-23,_Waffen-SS,_13._Gebirgs-Div._%22Handschar%22.jpg

  Lars Vilks rondellhund utmanar islam – precis så som auktoritära ideologier skall utmanas. interastmen är förbannad över detta. Titta på bilden och se dig själv i spegeln interasistmen 😆

 5. Claes skriver:

  Om vi tänker oss att demokrati är en ideologi och inte ett slags ramverk för det statsskick vi har, så kan vi ställa demokrati i motsats till allt det som inskränker demokratin (nazism, inskränkningar i diverse friheter, icke-inkluderande etc). Därefter kan vi föra en debatt med full yttrandefrihet.
  Då kan jag anklaga teokratiska ideologier, icke-inkluderande ideologier osv utifrån en demokratisk ideologi. Men full yttrandefrihet behöver då enbart betyda att du har rätt att säga vad du vill men det skulle då absolut inte finnas någon skyldighet för någon annan att föra åsikterna vidare eller behöva dö för rätten att de ska få framföras.

 6. mohammad skriver:

  Sopa framför egen dörr von Graven!

  ”Den 21 februari 1988 samlas 23 personer på konferensanläggningen Sankt Gertrud i Malmö. Det är en blandad skara som bildar den första lokalavdelningen av SD.

  Där sitter äldre nazister från partier som Svensk socialistisk samling (SSS), kallat Lindholmarna efter sin ledare, och från Nordiska rikspartiet (NRP).

  Där finns folk från nyare främlingsfientliga grupper som Vitt ariskt motstånd (VAM) och BSS.

  – Där deltar gamle SS-frivillige nazisten Gustav Ekström som valdes till revisor.

  – Där är Gösta Bergquist, en av de sista i Sverige som vågade gå i nazistuniform.

  Han väljs till mötessekreterare, säger Bosse Schön, som i veckan gav ut boken ”Hitlers svenska SS-soldater”, den senaste i en rad böcker om svenska frivilliga i tyska Waffen-SS under andra världskriget.

  – Nazismen är borta i Sverige fram till 1985. Vid det här mötet kommer den tillbaka.

  – Hela SD:s retorik de första åren kommer från nazismen. De talar samma språk. De lyssnar på de gamla kämparna.”

  /Expressen

 7. interasistmen skriver:

  finns inget i svensk lag som ger någon rätt att leva ! du önskar ju livet av muslimer och socialister så ………bye….bye men betala först alla miljoner som är bortkastade på ditt själslösa och värdelösa liv!

 8. Lars Vilks skriver:

  Yttrandefriheten är grundlagsskyddad och jag följer säkerhetspolisens rekommendation. I den här frågan är partierna eniga. På vilket sätt skulle jag önska livet av muslimer och socialister? Källor?

 9. pelle skriver:

  Det blir så kul när lågbegåvade ger sig in i polemik med dig.

 10. minnesdagen skriver:

  internazismen skojar , men det är bara såpass torrt skämt så man tror han är allvarlig.
  Fömodligen kommer inspiration från denna mycket roliga podd:
  https://www.youtube.com/watch?v=Z_ryBBN4eyE

 11. Från Graven skriver:

  interasistmen (2018 3 oktober kl. 08:18) skriver: ”finns inget i svensk lag som ger någon rätt att leva !

  Det vill säga: islamska urkunder stipulerar att sådana som Lars Vilks skall dö, och det finns ingenting i svensk lag som islamister nämnvärt bryr sig om för att inte verkställa det islamska påbudet.

  Snyggt jobbat där, ”interasistmen”.

 12. Per skriver:

  mohammad
  Släpp SDs olika rötter! Det säger inget om partiets utveckling framåt. De bruna har väl aldrig fått styra partiprogrammet, ens i början? DÄREMOT har vi flera oanständiga partier IDAG som gynnar, släpper fram ISLAMFASCISMEN! V Mp och S C och för några år sedan M! Inom de förstnämnda partierna utvecklas IDAG islamismens olika schattteringar. Eller i t.ex. Laubourpartiet i England. Du silar mygg och sväljer kameler. Dagens fascistiska hot mot våra samhällen har sina rötter i ISLAM! Om du inte fattar detta så kan man inte ta dig på allvar. Du är en politisk skojare, med en suspekt ”värdegrund”, så vitt jag kan bedöma.

 13. Per skriver:

  Tillägg
  Interasistmen ovan, vilken ändå troligen är rasist, är väl ett bra exempel på hur en islamfascist kan te sig i dagens Sverige. Pissig svenska och absolut inte svensk!

 14. DanTor skriver:

  Per, Okt.3e, 20:02 och -”islamfascist kan te sig” ja-jo emellertid ej förvånande redovisas ju tydligt i dessa historik oavsett vilken, landyta eller teritorium.
  Fascitoid, i första hand mot annat i andra hand inbördes dock alltid på-G.

  Jag vill mena att det finns inget som går att förändra avseende dessas livstil utan det är endast att välja bort den och dem.

  Lite vid sidan, påtal om att välja bort, icke helt oviktigt och något att begrunda om dessa fascitoida oavsett vilket håll dessa vänder sig eller kommna från.
  Därmed det senaste ögonbrynhöjjande sändning av och med SVT/SR och Kinesiska turister som ej bör äta hunddjur eller skapa sig ett avträde hursomhellst.

  Kinesen blev förvånande skogstokig, förståeligt dessa har ej levt som Svensk i nutid.
  Vad händer vad blir Stadsmedias motreaktion gentemot Kines-dagsedlar
  Givetvis väntat och nu rykande på morgonen beskriver SVT/SR i etern om hur Kines behandlar sina musselmaner i någon provins, och det har målats noooga med bred pensel i en kullört.

  Intressant och sedvanligt och oavsett ämne och fåse nu vad Stocholms nästa Kines-arbetsorder till sitt media och villket kommer att sändas ut i Svenska etern.

 15. toan skriver:

  @pelle liten trilla ner i skiten

 16. Från Graven skriver:

  Könsord och fekalier från meningsmotståndarna – vilka intellektuella giganter 😆 😆 😆

 17. Ulf skriver:

  Du är inte bättre själv ”Från Graven”. Istället för att klaga så borde du vara tacksam över att du äntligen kan få diskutera men någon som håller sig på din intellektuella nivå.

 18. Per skriver:

  Från Graven
  Islam den stora elefanten i rummet som ingen talar om i mainstream-media, och som jag tror har blivit den nya vattendelaren i politiken. Man skulle kunna tala om en EN NY TYP AV BLOCKPOLITIK.
  De som är islamkritiska respektive de som inte ser avgörande problem med islams tillväxt i våra samhällen.

  Det nuvarande politiska fältet är ju i princip sex mittenpartier (sju med SD om man bortser från migrationpolitiken) samt V som vill byta ekonomiskt system i förlängningen (för några år sedan hyllade väl V den socialistiska politiken i Venezuela t.ex.). Alltså två block, och inte stora kvalitativa meningsskiljaktigheter mellan de sju i det stora blocket vad gäller ekonomisk politik etc.

  Däremot växer alltså frågan om och synen på islamiseringen fram som den nya stora politiska konflikten. 1) Det islamkritiska blocket utgör säg 25 procent av politikerna, med AfS och SD samt mindre delar av M, S och L. Sedan 2) som är det andra blocket som gynnar islams tillväxt i namn av multikultur etc.
  Sedan kan också det islamkritiska blocket delas in i 1a) de som INTE anser att hotet från islam kan motverkas med ”integration”, dvs islam är och förblir inkompatibelt med västerländsk kultur, demokrati, yttrandefrihet, jämställdhet etc. respektive 1b) de som som tror att det är möjligt.
  Lite omständligt formulerat, men vad tror du denna analys Från Graven?

 19. Från Graven skriver:

  Upp till bevis, Ulf! 😆

  Hitta ett enda köns- eller fekalierelaterat ord i något av mina inlägg. Det är dina inlägg som kryllar av dem 😆 😆 😆

 20. mohammad skriver:

  Von Gravens retoriska koprofagi är svårslagen…

 21. Från Graven skriver:

  Ja, om man ogillar demokrati, rule of law och mänskliga rättigheter, då stör man sig naturligtvis på det jag skriver. Och om man – som Ulf och mohammad gör – får mothugg när de förespråkar sharia, så blir de naturligtvis ännu mer förbannade. Sånt får man räkna med.

 22. DanTor skriver:

  Sverige och historisk kultur; minnen, bindningar, familjär historik.

  Per funderar i sista stycket, 4e 18:37, om Islam i Sverige och viss uppdelning, givetvis leder detta samtal ingen väg åt något håll och det är själva andemeningen tidvinst, Svergie är hårt, riktigt hårt, anslutet till EU.
  Det finns ej konflikter 1/5 väljarbas gentemot 4/5 är ej konflikt och det finns inget absolut inget avseende lagstiftning, egentliga makten, som väljare i Sverige kan påverka oavsett valet 1/5 eller 4/5 -delar. Det är endast att svälja av vad som serveras från Stockholm.

  Jag förstår ej räddhågat resonemanget om hur Sverige ska te-sig in i framtiden, meningen moste vara att det är endast att välja, stanna eller åka.
  Framöver och pågår för-fullt kommer hushållen att skapa sig allt mindre av bindande minnen eller historik som är relaterad till teritoriet Sverige, familjen.
  Sådan livsstil gör valet stanna eller åka istället det mera framtida resonemanget iockför-sig just nu dolt i den bild som Per skissar.
  Emellertid Pers skiss kommer ej att påverka, skavi-säga de mondäna lagstiftaren i Sverige, själva makten.

  Lyssnade på ett SR program två veckor tebax och en synnerligen naiv SR-arare ung kvinna vilket gör intevjuv i Grekland och målet för denne var ungdomar, sina egana. Nåväl och fråga om framtiden och sitt Grekland, svaret blev -njaee arbete leva i Grekland och kan det vara mening att betala kalaset och vad blir, isåfall, över till mig, jag har min framtid att tänka på!

  Därmed stanna eller åka oavsett territorium motivet är enkelt för den seriöse, ge dig-självt frågan: -hur mycket är jag villig att betala för att verka i Sverige. Kan välja eljest glöm och, svälj.

 23. Från Graven skriver:

  Västeuropa ter sig allt mindre attraktivt.

 24. Från Graven skriver:

  Folk av judisk börd ansluter sig till Alternativ för tyskland (AfD); europeisk islamisering ses som största antisemitiska hotet:

  https://www.timesofisrael.com/jewish-backers-establish-group-supporting-germanys-far-right-afd-party/

  @mohammed – att du har aspergerfallet och den nyttige idioten Ola/Ulf med dig för stunden innebär inte att andra av judisk börd inte kommer att få upp ögonen för vem du är. Faktisk överlevnad kommer snart att prioriteras högre än drömmen om nationernas upplösning och införlivande i EU. Och då är dina shariaambitioner historia.

 25. CeDe skriver:

  Vem blir förvånad?

 26. Från Graven skriver:

  Det finns ju inga gränser på hur förmäten mohammad är: klickar inte ens på länken 😆

 27. Ulf skriver:

  Antisemiten ”Från Graven” fortsätter att trolla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.