2652: Spelet kring bokmässan

Ja, så blev det alltså ingenting av den alternativa bokmässan. I dess konkreta form. Däremot vann man åtskilligt genom avbokningen. Den ordinarie bokmässan blir torts allt en församling där man skall tycka lika. Svårt att åberopa någon specifik ”värdegrund” eftersom bokmässan innehåller åtskilligt som kan vara stötande om man skall vara korrekt. Det handlar förstås om att det just nu är något diffust mål som stora delar av församlingen har fått på hjärnan.
Katerina Janouch, som också skulle ha deltagit är naturligtvis besviken och med all rätt.

Det verkade som om det för min del ändå skulle bli något av det. Ett samtal i Aftonbladets monter planerades. Som vanligt stötte även detta på patrull. Säkerhetsansvariga meddelade att det inte räcker med fyra dagar för att planera ett Vilksbesök. Så vet vi det.

Konstprojektet lever sålunda väl i dessa farvatten och jag påminner om konstens värdegrund: ”Våld, grymhet och orättvisa”. Visserligen är konsten en fiktion och dess utspel symboliska men det hindrar inte att publiken får för sig något annat.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

51 svar på 2652: Spelet kring bokmässan

 1. Ateisten skriver:

  Så fort jag hör ”värdegrund” får jag knottror över hela kroppen och magen vrider sig i kramper. För det första, vad är människors värde? Vi kan direkt stryka vad den fysiska kroppen kan vara värd. Fast en mumie eller Lenin t.ex. är nog många beredda att ge en slant för.

  Googlar ordet och https://www.synonymer.se/sv-syn/v%C3%A4rdegrund ger mycket intressant läsning och i det första finner jag en själsbroder/syster som får svår allergi av ordet. Resten av förklaringarna visar att alla människor och institutioner har en egen förklaring som passar in på deras egna syften. Skönt. Nu vet vi alltså var denna horrör hemma. I soptunnan.

 2. minnesdagen skriver:

  värdegrund är en form av fascism. raka motsatsen till multikultur eftersom det handlar om att alla skall ha samma livsåskådning.

 3. Från Graven skriver:

  ”Värdegrunden” är ett postmarxistiskt maktverktyg och har ingenting med människovärde att göra.

  Vill man analysera ”Allas lika värde” så görs det bäst genom att propsa på lika värde för kvinnor inom islam; man är då rasist och har by definition ”fel värdegrund”.

 4. CeDe skriver:

  Inom islam kör man sitt eget race genom Allahs lika värde.

 5. Ulf skriver:

  Det handlar väl inte att alla ska tycka ”lika” på bokmässan, vilken märklig missuppfattning.
  Däremot så väckte uppenbarligen den öppna antisemitismen som är ett ständig återkommande tema i tidskriften ”Nya tider” ont blod bland både besökare och utställare.
  Öppen antisemitism är tabu i Sverige, ett faktum som Dan Park fått erfara tidigare!

 6. Per skriver:

  Ulf
  Var finns den mest omfattande antisemitismen i Sverige, idag?
  Räknat i antal människor och i deras grad av att utgöra ett direkt hot mot judar.
  Du som pratar så mycket om denna företeelse borde väl ha bra koll på det?

 7. DanTor skriver:

  Per, 30e 21:19 och -”direkt hot mot judar”
  Som jag ser saken känns det som om det blir att Judar är det det största hotet mot sig själva på lika vis som Europas folk är ett hot mot sig själva.

  Vad är det för hot vi ordar om det moste bli frågan och kan hot var gott eller ont därmed och iså-fall från vems vy.
  Antag Xs-vy och kommer denne att få uppleva reseultatet verkligheten, uppe-på sin vy. Händelsevis och riskfaktor och förmodligen viss tidfaktor som själva grunden till vy-ande ligger och den av naturen givit Xs aktuell verksam livstid och så mycket är det värt, något nedkortat och -”dansade en sommar” och ”bidde” igen -”vi tar det från början”

  Aldrig fel att läsa historie-beskrivningar.
  Vy-andet och rykande på banan är liberaliserandet på-G och varför då vad vill X emulgera upp just nu och påtal om historiestudier.

  ”För övrigt-” och -USAs EU ut ur Europa

 8. Ulf skriver:

  Per
  Det direkta hotet mot svenska judars säkerhet i dag kommer främst från muslimer med invandrarbakgrund. Men det finns också ett annat hot mot de svenskar som valt att leva som judar i vårt land.

  Sverigedemokraterna har i två riksdagsmotioner framlagt lagförslag som om de antogs av riksdagen hade gjort det omöjligt att leva som jude i Sverige. Sverigedemokraterna fick trots den antijudiska politik 17,5 procent av rösterna i valet 2018.

  Alla de som röstar på Sverigedemokraterna vill naturligtvis inte i första hand sätta åt svenska judar men samtidigt tycks judarnas rätt till religionsfrihet vara ointressant för massan av sverigedemokrater.

  År 2010 gjorde Forum för levande historia en attitydundersökning bland gymnasister. 18 procent av alla gymnasister hade en konsekvent negativ inställning till judar. Av de elever som identifierade sig som muslimer var 55 procent negativa.

  När det gäller terrordåd riktade mot judar i Sverige så är uppenbarligen islamistiska extremister det största hotet. Men glöm då inte att Sverigedemokraterna faktiskt vill göra det straffbart att leva som jude i Sverige.
  Partiet vill införa lagar riktade mot judar som inte har några motsvarigheter i någon västerländsk demokrati, det är ett också ett hot. En sådan politik lockar uppenbarligen också stora mängder svenska väljare som inte är muslimer.

 9. Per skriver:

  Ulf
  Citat från ditt svar:
  ”Det direkta hotet mot svenska judars säkerhet i dag kommer främst från muslimer med invandrarbakgrund.”
  ”18 procent av alla gymnasister hade en konsekvent negativ inställning till judar. Av de elever som identifierade sig som muslimer var 55 procent negativa.”

  Du är för en migrationspolitik som innebär att ca 500 tusen muslimer komner att få bosätta sig i Sverige de närmaste fem åren. Och ännu fler åren därefter …

  Du själv ingår därmed i den grupp vars politik bäddar för att hotet mot judar kommer att eskalera åren framöver!

 10. DanTor skriver:

  Per 2/10 07:29 och -”Du är för en migrationspolitik som innebär att ca 500 tusen muslimer”
  Till detta antagande kan läggas på mer lök och så en rykande fällning av SVT/SR och dessas reflektion angående viss -”Judelobby” .

  Jupp det gäller att hålla ordning på historiken.

 11. Ulf skriver:

  Per

  Europa står inför enorma demografiska förändringar under detta sekel. Låga födelsetal gör att det kommer att krävas stora mängder invandrare från Afrika och MENA för att inte andelen européer i arbetsför ålder inte skall börja minska.

  Andelen européer som bekänner sig till islam kommer alltså att öka snabbt de närmaste årtiondena. Det är helt enkelt något som de europeiska staterna måste förhålla sig till eftersom några alternativ till denna utveckling verkar inte finnas.

 12. Per skriver:

  Ulf
  Trams! Befolkningsökningen måste stoppas worldwide. Ekologin kräver det. Europa går där fram som föredömligt exempel för andra världsdelar.
  Vi ska därför ställa om våra ekonomier och samhällen för en större andel äldre. Det stavas automatisering, robotisering etc. samt ställa in oss på en lägre materiell konsumtionsnivå. Miljöpolitik på allvar innebär befolkningsminskning! 1-barnspolitik för att vara konkret. Där har vi inte Mp med på tåget. Deras kulturrelativism förhindrar dem att förstå detta.

 13. minnesdagen skriver:

  Per , det enda tåg som finns är att försvåra för svenskar att få barn, exempelvis nedläggning av bb i sollefteå och allmän bb-kris, samtidigt som man ersätter oss med familjeåterförenade utlänningar. Det tåget är mp lokförare i.
  1-barnspolitik är för övrigt bisarrt. En ren krisåtgärd som skulle vara rena domedagen för en redan minskande befolkning.

 14. Per skriver:

  Minnesdagen
  Jag tänker 1-barnspolitik i Afrika, Mellanöstern.
  Där födelsetalen idag är 4-6 barn (?) per kvinna.
  Ren gissning här.
  Islamismen använder de höga födelsetalen som en krigsstrategi mot västvärlden.
  Erdogan har gått ut med uppmaningen (2017?) att muslimska kvinnor i västeuropa skall föda minst fem barn, för att islam på så sätt ska ta över makten.

 15. Ulf skriver:

  Per

  Automatisering har varit ett faktum i Europa sedan slutet av 1700-talet men behovet av arbetskraft har inte minskat. Tvärtom så har nya arbetsuppgifter uppstått lika snabbt som gamla gått i graven på grund av den tekniska utvecklingen.

  Att sedan försöka få majoriteten av väljarna med på att sänka levnadsstandarden är mycket svårt i en demokrati. Om en sådan politik ändå skulle genomföras så skulle det krävas en regering som är lika hårdför som den i Venezuela.

  Av ovanstående skäl kommer alltså importen av människor från MENA och Afrika fortsätta. Antagligen i accelererande takt under de närmaste decennierna. Dessa invandrare och deras barn kommer även att utgöra den unga aktiva kärnan i de europeiska staterna och därför antagligen ha ett mycket stort inflytande över samhällsutvecklingen.

 16. Per skriver:

  Ulf
  Teknikutvecklingen har medfört kraftigt förkortad arbetstid.
  Allt färre personer jobbar dessutom heltid. Osv.

  Du verkar inte ha något problem att leva under sharialagar Ulf.
  Kompletterat med klanvälden och kriminella gäng som kontrollerarvsina territorier på marken.

 17. Per skriver:

  Och så när den sekulära statens våldsmonopol kollapsar kanske vi får en annan typ av milis som håller ordning på ligorna. Lite som i Libanon kanske.
  White flight kan också förväntas. Den högteknologiska industrin kommer nog också sakna kompetens och dra någon annanstans.

 18. Per skriver:

  Ulf
  Jag läser idag i bladet (Fria Tider) att Österrikes och Danmarks regeringar (med Socialdemokraterna i spetsen i Danmark!) vill sätta stopp för asyl-invandringen/ migrationen från Menaländerna till Europa. Hjälp på plats istället och absolut ingen tvingande omfördelning mellan Europas länder. Dom där regeringscheferna förstår väl det här sämre än vad du gör Ulf, dvs de förstår inte att det är omöjligt att stoppa denna inflyttning till Europa? En fråga till dig Ulf: är du möjligen sponsrad av George Soros stiftelse?

 19. Ulf skriver:

  Per

  För det första så är jag inte emot att vi européer hjälper människor i Afrika och Asien. Men det jag ville belysa med mina inlägg är att vi européer också behöver hjälp från Afrika och Asien.
  Utan en massiv import av unga människor från andra kontinenter så riskerar hela Europa att hamna i en evig ekonomisk recession vilket naturligtvis skulle påverka den välfärd många européer tar för självklar.

  Att sedan populistiska politiker vare sig de är socialdemokrater eller sverigedemokrater ignorerar detta faktum är naturligtvis ett problem men i längden så kommer det inte gå att stå emot näringslivets krav på att importera den arbetskraft som behövs när de infödda européerna går i pension..

  Till sist så vill jag bara understryka att det inte är jag som påstår att Europa är i behov av massinvandring utan nationalekonomer.
  Nationalekonomen Thomas Lindhs rapport med titeln ”Sverige i en åldrande värld– framtidsperspektiv på den demografiska utvecklingen” finns att läsa i sin helhet i PDF-format.
  I den rapporten konstaterar Thomas Lindh att invandringen från just Afrika och MENA kan lindra Europas demografiska kris.

 20. Per skriver:

  Du upprepar dig. Inga nya eller fördjupade argument. Du är ytlighetens och den mekaniska upprepningens propagandist.
  Samt du svarde inte på min fråga ang. Soros.

 21. Från Graven skriver:

  Ur Thomas Lindhs rapport:
  I avsnittet Slutsatserna föreslår jag därefter ett antal policyåtgärder som jag tror är viktiga att föra ut både till allmän diskussion och som utgångspunkt för vidare utredning och forskning, men som i dagsläget inte kan betraktas som helt vetenskapligt underbyggda.

  😆 😆 😆

 22. Från Graven skriver:

  Enligt författaren själv är hans förslag inte vetenskapligt underbyggda!

  Ulf, Ulf, Ulf!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 23. Ulf skriver:

  Per

  Jag kan bara konstatera att du har inte lyckats presentera några källor som vederlägger mina påståenden.
  Vad det gäller din fråga om Soros och min relation så trodde jag faktiskt att det var ett skämt. Tror du verkligen att även Thomas Lindh är en agent för Soros?

 24. Från Graven skriver:

  Nej, Ulf, vi vet bara att Thomas Lindhs förslag – enligt honom själv – inte är vetenskapligt underbyggda!

  Ingen behöver därför ”vederlägga” dina påståenden eftersom att de inte är vetenskapligt underbyggda till att börja med!

  😆 😆 😆

 25. Ulf skriver:

  ”Från Graven” fortsätter i brist på argument att trolla.

 26. Ulf skriver:

  ”Från Graven” tror du verkligen att någon med dina bristfälliga allmänbildning och totala avsaknad av förståelse för vad akademiska studier innebär att du förstår innehållet i Thomas Lindhs rapport!

  Du är en pajas och ett troll.

 27. Från Graven skriver:

  😆 😆 😆 😆

  Enligt Thomas Lindh – som Ulf/Ola hänvisar till – är förslagen inte vetenskapligt underbyggda!

 28. Ulf skriver:

  ”Från Graven” är uppenbarligen i ett desperat behov av att visa upp sin okunnighet och förvirring.
  Signaturen kan inte ens hålla reda på vad jag kallar mig och naturligtvis än mindre förstå innehållet i en vetenskaplig rapport.

 29. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2018 6 oktober kl. 13:27): ”I den rapporten konstaterar Thomas Lindh att invandringen från just Afrika och MENA kan lindra Europas demografiska kris.

  Thomas Lindh skriver (2008) själv:
  I avsnittet Slutsatserna föreslår jag därefter ett antal policyåtgärder som jag tror är viktiga att föra ut både till allmän diskussion och som utgångspunkt för vidare utredning och forskning, men som i dagsläget inte kan betraktas som helt vetenskapligt underbyggda.

  ”Ulf” kommer dragande med en tio år(!) gammal rapport där författaren själv säger att förslagen inte är vetenskapligt underbyggda!

  Veckans garv! 😆 😆 😆

 30. Ulf skriver:

  Du har skrivit det där förut ”Från Graven” Dina oriktiga påståenden blir inte mer sanna bara för att du upprepar dem.

  P.S
  Jag har aldrig kallat mig Ola. Inte ens det kan du få rätt.

 31. Från Graven skriver:

  Nej men du är Ola, Ulf!

  Hälsa de små tårtbitarna 😉

 32. Ulf skriver:

  Du är en antisemit ”Från Graven” men jag är inte Ola.

 33. Från Graven skriver:

  Ta din medicin, Ola.

 34. Ulf skriver:

  Så tog ”Från Gravens” argument slut igen. Måste vara svårt för dig att inte kunna få ihop sammanhängande argumenterande texter utan bara vara hänvisad till persongrepp och smilisar.

 35. Från Graven skriver:

  Måste vara svårt för dig att hela tiden göra bort dig 😆

 36. Ulf skriver:

  Det är inte jag som skriver inlägg som bara består av smilisar och fet text. Men det är helt okey för mig att du visar upp din oförmåga till alla här på Vilks.net. Kör på!

 37. Från Graven skriver:

  Stackars Ola. Stressad. 😆

 38. Ulf skriver:

  Stackars ”Från Graven” obildad och okunnig.

 39. Från Graven skriver:

  Bildad nog att se att du inte är det 😆 när du uppmanar Per att att ”vederlägga” dina påståenden – baserade på icke vetenskapligt grundade förslag 😆 😆 😆

 40. Ulf skriver:

  ”Från Graven” tror att en osanning blir sann bara den upprepas tillräckligt ofta. Det stämmer inte.

 41. Från Graven skriver:

  Det är ju därför jag kvalificerar exponeringen av dina påhitt med citat 😆 :

  Ulf skriver (2018 6 oktober kl. 13:27): “I den rapporten konstaterar Thomas Lindh att invandringen från just Afrika och MENA kan lindra Europas demografiska kris.

  Thomas Lindh skriver (2008) själv:
  I avsnittet Slutsatserna föreslår jag därefter ett antal policyåtgärder som jag tror är viktiga att föra ut både till allmän diskussion och som utgångspunkt för vidare utredning och forskning, men som i dagsläget inte kan betraktas som helt vetenskapligt underbyggda.

  Hoppsan, Ola!

  😆 😆 😆

 42. Ulf skriver:

  Du har uppenbarligen svårt att förstå akademiska texter ”Från Graven”. Den oförmågan har du tidigare tydligt exponerat när vi diskuterade kriminologers syn på den svenska brottsligheten.
  Nu gör du det igen.

 43. Från Graven skriver:

  I den tråden hänvisade du till Nina Rungs åsikter som ”vetenskap” – men missade att hon inte har forskarutbildning 😆 😆 😆

  Det var den veckans garv!
  Den här veckans garv är att du missat att Thomas Lindhs diskussionsförslag uttryckligen inte är vetenskapligt underbyggda!

  Varefter du uppmanar Per att ”vederlägga” ditt påstående !!!

  Gosse – du är en outsinlig källa till skratt! Och du fattar inte ens att du gör bort dig! 😆

 44. Ulf skriver:

  Att Nina Rung inte har doktorerat behöver inte innebär att hon saknar forskarutbildning. Hade du haft några erfarenheter av studier på högskola eller motsvarande hade du vetat det.

  Till sist kan jag bara konstatera att varken du ”Från Graven” eller Per har några relevanta invändningar mot det jag skrev den 6 oktober kl. 13:27.

 45. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2018 7 oktober kl. 20:03): ”Att Nina Rung inte har doktorerat behöver inte innebär att hon saknar forskarutbildning.

  Gosse, hon skall minst ha licentiatexamen för det!

  😆 😆 😆 😆 😆 😆

 46. Ulf skriver:

  I universitetskurser ingår en mängd moment och delkurser där studenten lär sig att arbeta efter vetenskapliga metoder. Uppenbarligen vet du inget om detta ”Från Graven”.

 47. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2018 7 oktober kl. 20:03): “Att Nina Rung inte har doktorerat behöver inte innebär att hon saknar forskarutbildning.

  Gosse, hon skall minst ha licentiatexamen för det!

  För ”kriminolog” räcker det med en Fil.Kand.

 48. Ulf skriver:

  Du ”Från Graven” vet inte vad studier på högskola och universitet innebär. Därför kan du varken bedöma Nina Rungs kompetens eller vad en forskarutbildning innebär.

  Vidare så är det uppenbart att du inte kan förstå skillnaden mellan att ha ”åsikter” och att som Nina Rung gör relatera till vad vetenskapliga avhandlingar och rapporter har givit för resultat.

 49. Från Graven skriver:

  He he…

  Och vilka vetenskapliga ”avhandlingar” och ”rapporter” är det då?

 50. Ulf skriver:

  Du får väl googla lite. Det är en förmåga du borde öva upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.