2636: Stämningen stiger

Mångkultur och kultur engagerar Martin Aagård (Aftonbladet) utifrån en av dessa partiledardebatter. Ebba Busch Thor hade vissa svårigheter att förhålla sig till det nerslitna ”mångkultur”. Bortsett från att det länge har varit en identitetsfaktor (”så att det blir rätt” som det heter) utgör det en alltmer komplex politisk idé. En ideologi som Aagård i sin vanliga stil vill se som något för högerns konspirationsteoretiker. Om jag har förstått saken rätt skall det innebära att vår kultur (förutsättningen; ”vår kultur” ingår inte bland de många) skall stimuleras av andra (dock inte särskilt många). Detta kan inte ske utan avsevärd hjälp genom otaliga projekt som staten gärna betalar. Som jag vid åtskilliga tillfällen har sagt behöver man inte göra ett jota. Mångkulturen flödar genom samhället utan någon särskild hjälp.

Aagård målar också upp en vision av ett konservativt kultur- och konstliv som SD brukar framföra. Det kommer naturligtvis inte att bli något av det men man kan alltid fantisera. Och här landar författaren i en positiv tanke:
”Man får väl tacka för att de i grunden gör det enklare att göra utmanande konst, musik och litteratur framöver. Inget muntrar upp en kulturarbetare som vetskapen om att de föraktas av det politiska etablissemanget. Ja, att kulturkommissarierna föraktar oss alla och den kultur vi faktiskt lever i, här utanför riksdagskorridorerna.”

Det ligger något i det. Det politiska etablissemanget visar alltför stor välvilja för konst som eventuellt är tänkt som utmanande. Bästa sättet att avväpna den. SD går mot strömmen, säkert beroende på att en och annan lättkränkt kanske ger sin röst.

Vad skall man säga om Jens Ganmans och Magnus Carlssons film? Läget inbjuder till en översiktlig satir som blir olämplig eftersom den inte tar angelägna frågor på allvar. Värdegrunden är dessutom så tveksam att YouTube först tog ner. Men den kom upp igen men är olämplig för barn och ungdom under 18 år.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

18 svar på 2636: Stämningen stiger

 1. Från Graven skriver:

  Pudelns kärna ligger i begreppet ”kulturarbetare”.

  I marxistisk teori är klasskampen central. De som skall stå främst i en kollektivistisk stat är arbetarklassen. Denna består av arbetare: industriarbetare, kommunalarbetare…

  …ser ni vart jag är på väg?

  ”Kulturarbetare” – det vill säga inte konstnärer eller artister, som i en marknadsekonomi endast kunnat verka om de går med vinst eller själva finansierar sin konst – är den kollektivistiska statens trogna tjänare, och skall därför inför val ha sina egna vallöften. Valfläsket till ”kulturarbetaren” kommer från Alice Bah Kunke, miljöstalinist 2.0. Grön på utsidan och röd på insidan.

  Valfläsket till familjerna; extra barnledighetsveckan (som vagt utlovats till någon gång mot nästa mandatperiods slut) kommer från den sedvanliga löftesmaskinen Socialdemokraterna (för andra människors pengar, naturligtvis).

  Det är många fantastiska visioner som kommer att vara uppfyllda till slutet av nästa mandatperiod:
  1. Europas lägsta arbetslöshet
  2. En extra barnledighetsvecka
  3. Lyckliga ”kulturarbetare” som för någon annans pengar kan stå staten till tjänst med statstrogen ”kultur”, det vill säga ståuppare som anlitas av kommuner för värdegrundsuppfostran av gissa vilka: kommunalarbetarna.

  Det skall vara ordning och reda i kulturen!

 2. pöbeln skriver:

  Det blir nog miljöpartiet i år igen.

 3. Jaha Johoansson skriver:

  Hoho haha

 4. Per skriver:

  pöbeln
  Mp förstår inte (?) att befolkningsexplositionen måste stoppas och vändas till en befolkningsminskning globalt. (Eller är deras kulturrelativism överordnad en effektiv global miljöpolitik?) Antalet barn per kvinna i muslimska länder ligger på 5-6 (?). Etniska europeer och t.ex. japaner har ett fördömligt lågt fruktsamhetstal under 2. En 1-barnspolitik bör lanseras globalt. Men det är inte Mp med på? Hur allvarlig var då temperaturhöjningen/klimatförändringen om man vägrar föra fram det mest effektiva sättet att snabbt minska koldioxidutsläppen? Vi måste utveckla våra samhällen och ekonomier så att de fungerar bra med en påtagligt större andel äldre i befolkningen. Mps förespråkande av massinvandring från underutvecklade länder förstärker dessutom miljökrisen då dessa människor bosätter sig i länder med större ekologiskt fotavtryck än de lämnar. Mp ett hinder för effektiv miljöpolitik?

 5. Från Graven skriver:

  Så att det blir rätt! – *Pling*

  😆 😆 😆

 6. Per skriver:

  För att förtydliga. Deras fotavtryck per capita blir alltså högre då de migrerar till Europa.

 7. Per skriver:

  Apropå muslimers stora barnalstring. Miljöpartiet har ju många medlemmar som är ideologiskt närstående islamfascisten Erdogan och han har gått ut med en uppmaning till muslimska kvinnor i Europa att föda minst fem barn, för på så sätt snabba på islamiseringen av Europa. Detta har inte Mp haft någon kritik emot så vitt jag känner till. Mp är således en del av det ekologiska problemet SAMT bidrar till undergrävandet av den europeiska kulturen på detta sätt. Och förstörelsen av den europeiska kulturen är en stor förlust för världssamfundet. T.ex. för förtryckta kvinnor i mena- länderna som håller på att förlora en stödje- och inspirationspunkt för sin frigörelsekamp.

 8. minnesdagen skriver:

  Miljöpartiet är det mest miljöförstörande partiet. Jag förstår inte hur dom tänker när dom menar att en ofantligt stor migration är bra för miljön.
  Dom kanske har lyssnat på sin guru Fredrik Reinfeldt: ”Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig.”
  https://www.expressen.se/nyheter/fredrik-reinfeldt-gott-om-plats-for-flyktingar/

  Nu är ju inte Sverige oändligt, och det ser en normal person som tittar ut när man flyger, men inte Fredrik Reinfeldt. Undrar om han sagt samma sak om han flugit över Amazonas.

 9. Per skriver:

  Ja man kan ju hugga ner Amazonas och placera befolkningsexplosionen där. Men bra för det globala ekologiska systemet är det nog inte. Bara en gissning av mig. Jag är inte narurvetare. Vad säger Johan Rockström som talar om jordens undergång.

 10. CeDe skriver:

  Debatt som inte får missas. Carl Bildt möter Jimmy Åkesson i Agenda TV2 söndag 21.30.

 11. Från Graven skriver:

  Bildts största misstag är missbedömningen av Turkiet.

 12. Ulf skriver:

  Per verkar ha missat det faktum att inte bara miljöpartister utan även nationalekonomermenar att Sverige är i behov av massinvandring från Afrika och MENA.

  De låga födelsetalen i Europa är helt enkelt förödande för berörda länders ekonomi men som den numera avlidne professorn i nationalekonomi Thomas Lindh kunde konstatera så kan massinvandring från Afrika och MENA lösa eller åtminstone dämpa vår kontinents demografiska problem.

  Jag tror inte att Miljöpartiet har valt att föra en politik som leder till massinvandring på grund av ekonomiska skäl.
  Men anledningen till att partiet kunnat få stöd hos Moderaterna är just det svenska näringslivets behov av arbetskraft.
  I takt med att gruppen unga etniska svenskar minskar på arbetsmarknaden så måste det till en stor invandring för att ersätta de stor pensionsavgångarna.

 13. Ulf skriver:

  När Fredrik Reinfeldt pläderar för massinvandring så bygger de utsagorna på forskning.
  Arbetsförmedlingen konstaterade i en rapport för ett par år sedan att Sverige behöver 60 000 nya svenskar varje år.
  Professorn i nationalekonomi Thomas Lind pläderade i rapporten ”Sverige i en åldrande värld att Sveriges demografiska problem kan lindras om stora mängder av människor från MENA och Afrika kan fås att immigrera till vårt land.

  Fredrik Reinfeldts och Annie Lööfs stöd för massinvandring är helt enkelt grundad på de resultat som forskare i nationalekonomi och demografi kommit fram till.

 14. Från Graven skriver:

  Och det är inget litet misstag.

 15. Per skriver:

  Från Graven
  Säga vad man vill om Ryssland men det är inte det stora hotet mot Europa. Den ryska byråkratin/maktapparaten vill ha lugn och ro gentemot omvärlden och styra sitt eget stora ”moder Ryssland” på sitt sätt utan inblandning från Väst (så är det idag och så har det varit en lång tid tillbaka i historien). Men Turkiet är en tidsinställd islamistisk krutdurk som vill expandera, ta över Europa (nu och så har det varit sedan medeltiden). Allt enligt Koranen osv. …
  Jag har inte kunskaperna om allt detta, men det är min intuitiva amatörmässiga bedömning.

 16. DanTor skriver:

  Ungefär som så och – behovet av imigranter och parat med -” 5 x förökning”.

  Socialismus/medelklassen, är icke att leka med.
  Som alltid från sitt torn landar medelklassen i och efter ett givet mönster av uppkrokad-mask-vridande i pengar och ordet pengar är pinsamt ofta, dimutivt, givetvis draperat som -ekonomi.

  Givetvis handlar det icke om ekonomi och som är driven av en ”5 x förökning” eller argumentet just här hos oss en, imigration.
  Det handlar endast om konsumtion, oavset hur den tjänsten serut. Ge dig frågan vid vart tillfälle du behöver tjänst, -behöver jag/vi konsumera, om så och isåfall med vems pengar.

  Lyssna till, sedan decenier och något plågsamt, medelklassens samtal och resonerande i deras SVT/SR ”mycket nu” om börsen och värdet av sina tillgångar och justdet, imigration/konsumtion.
  Emellertid behövs tydligen under den färden av resonerande med medelklassens självrättfärdighet avseende sin ”ekonomi” att fyllas de värsta uppenbara potthålen och därmed blir det att folket, åldras.

  Ge dig frågan och, vad är, skillnaden i medelklassens resonemang pengar och ekonomi.
  Skillnad, oavsett vilket av ord du väljer, nedkokat och adresserat av medelklassen till dess och som alltid givna slutliga destinationen, den enskilde individen.
  Nej det finns inget som kommer före det andra utan är två helt skillda storheter och
  helt avgörande handlingar fri eller ej, vems pengar och vems ekonomi?

 17. Borås skriver:

  Nu gäller det anhöriginvandringen. De får på inga villkor ta hit släkten, och när de inte kan utvisas för mord, måste de spärras in. Tills de utvisas.
  https://ledarsidorna.se/2018/09/en-tredjedel-av-sveriges-sunnimuslimer-vill-inte-integreras-enligt-stor-forskningsstudie/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.