2630: Slocknad brand

Vi har fått uppleva bilbrandsdygnet. Det borde inte ha varit någon stor nyhet eftersom händelsen tillhör rutinerna. Men den här gången fanns det spektakulära bilder och aktionen tycktes vara särdeles samordnad. Detta var nog för att åstadkomma ett utbrott av konspirationsteorier. Åtskilliga, och däribland många högst seriösa personligheter, tyckte sig se extremhögern, Sverigedemokraterna, Ryssland, extremvänstern. Självfallet kan det inte vara en tillfällighet att händelsen inträffade så nära valet. Och inte kan de enfaldiga specialungdomarna klara av en sådan operation. Förväntan i luften att det kunde bli en verkligt intressant historia (där det underförstådda var en önskan om att man äntligen skulle få bevis och bekräftelse på den yttersta högerkantens hänsynslösa framfart). Det blev inte så (ja, en del tappra konspirationsmakare vägrar ge upp). Det var det gamla vanliga. Luften gick ur den till synes spektakulära nyheten. Som läkarna brukar säga: Inget att göra åt, går förhoppningsvis över av sig själv.

I alla fall fanns det kreativa moment i alla hastight uppkomna fantasier. Mer än vad konsten kan visa upp. Bästa konstnyheten torde vara kvarhållandet av konstcensuren i Kuba (Artnet).

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

22 svar på 2630: Slocknad brand

 1. minnesdagen skriver:

  När jag såg kulturnyheterna på TV nu idag om att arrangörerna tagit bort alla regnbågsflaggor på och runt scenen inför Nancy Ajrams konsert under fredagkvällen, då slog det mig vad som egentligen låg bakom bilbränderna i Göteborg.

  Göteborgs kulturkalas och Euro-Pride startade den 14 augusti med ett stort inslag av regnbågsfärger och homosexreklam. Bilbränderna runtom i Göteborg skedde på måndagkväll (den 23), alltså bara timmar innan Europride och kulturkalaset gick igång.

 2. minnesdagen skriver:

  Knapptryck fel, måndag den 13 skulle det vara.
  Att det skulle vara ett problem för Nancy Ajram att uppträda på en regnbågsprydd scen är inte självklart, så varför var arrangörerna fega ?

  Khaled Alesmael: – Nancy är en megastjärna. Det här kommer inte att skada hennes framgångsrika karriär. Maya Diab från Libanon är också en megastjärna men hon stöttar homosexuella överallt i media. Hon sjöng nyligen på en känd homosexuell nattklubb i Libanon. Visst, hon kritiserades litegrann i media. Men hon var modig och pratade om det i arabisk tv.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/starka-reaktioner-pa-beslutet-att-ta-ner-regnbagsdekor

  Jag minns hur publiken gick bananas när LV visade film på homosexuella. Och att Akilov gått igång på Tom Of Finland reklam i centralens tunnelbana. Kanske läge att ta det lugnt nu inför valet ?

 3. Från Graven skriver:

  Pride viker sig för islam.

  Vilka kämpar!

  😆 😆 😆

 4. Från Graven skriver:

  Hitler kunde bli kränkt – Karl Gerhardts revy censurerad.

  Islam kan bli kränkt – Prideflaggorna tas ned.

  Vänstern gör det igen!

  😆 😆 😆

 5. Steen Raaschou skriver:

  Ja, min far var læge, og fortalte om da han blev færdig i 30 erne – inden penicillinet:

  ”Der er to slags sygdomme. De der går over af sig selv, og dem man dør af.”

 6. CeDe skriver:

  DO viker sig för Islam. En kvinna som sökte en tjänst men vägrade att ta män i hand fick 40 000 i skadestånd.
  I Schweiz däremot råder andra villkor. Vägrar man att ta det motsatta könet i hand kan man inte bli schweiziskt medborgarskap.
  I Sverige råder det bisarra.

 7. Per skriver:

  DO stödjer aktivt islam. DO är infiltrerat av islamister.

 8. CeDe skriver:

  Per, hur fungerar DO? Vilka är de styrande och beslutsfattande i organisationen.
  Vilken makt har en ombudsman?

 9. Per skriver:

  CeDe
  Jag vet inte. Har bara läst i altmedia att man har en muslimsk referensgrupp som till övervägande del består av ”islamister”.

 10. Från Graven skriver:

  Vänstern gör det igen: lierar sig med det auktoritära!

  Kallar det för ”allas lika värde”!

  😆 😆 😆

 11. CeDe skriver:

  Man tar sig för pannan, Per. Lever vi inte efter svenska värderingar i Sverige?

 12. Ludvig K skriver:

  Nancy Ajram är kristen, nota bene.

 13. CeDe skriver:

  Många libaneser är det. Märkligt då att vara lojal mot islam.

 14. Från Graven skriver:

  Nominellt kristen, eller troende kristen?

  Många bland tokvänstern är ju nominella kristna by birth men all in för islam oavsett.

 15. Per skriver:

  Kultur-relativist-vänstern har genom sin ”långa marsch genom institutionerna” sedan 1968 och fram till idag tagit kommandot över eller åtminstone infiltrerat, delar av statsapparaten, samt dominerar helt massmedia, i Västeuropa och Nordamerika. Det är väl en rimlig statsvetenskaplig hypotes man kan ha? DO är bara en liten pusselbit i sammanhanget. Detsamma gäller även styrningen av de privatägda sociala media typ Facebook, Youtube, Twitter etc.

 16. CeDe skriver:

  Såg och hörde Isabella Lövin bli utfrågad på TV i går.

  Hon är bla utbildad på Dramaten.

  Allt får sin förklaring.

 17. mohammad skriver:

  ”Det finns inte någon referensgrupp som vi konsulterar vid bedömning av diskrimineringsärenden.

  DO:s tillsyn genomförs av myndighetens jurister och baseras på rättsliga bedömningar med utgångspunkt från svensk lag som innefattar Europakonventionen som skyddar grundläggande mänskliga rättigheter.

  I frågor som gäller överträdelser av diskrimineringslagen i förhållande till enskilda är det endast en domstol som slutligt kan ta ställning till om det har varit fråga om diskriminering eller inte.

  Den dom om handskakning som meddelades den 15 augusti kom alltså från Arbetsdomstolen och finns att läsa på Arbetsdomstolens webbplats.”

  /Diskrimineringsombudsmannen

 18. c skriver:

  NMR vill störta den svenska demokratin och bör därför förbjudas enligt vad Anne Lööf C anser.
  Islamisterna har samma målsättning men för dem kräver hon inga restriktioner.

 19. Per skriver:

  DO hade krävt det DUBBLA skadeståndet för den islam-aktivistiska kvinnan. AD halverade beloppet till 40′.
  Jag hittar inte artikeln om referensgruppen. Men jag tror det var i Ledarsidorna.se som den stod. Om jag minns rätt angavs ca 5-8 namn varav de flesta är kända islamister, sympatisörer till/medlemmar av Muslimska Brödraskapet!

 20. mohammad skriver:

  Du hittar inte….men tror….om du minns rätt.

  LOL…

 21. Per skriver:

  mohammad
  Osäkerheten gäller enbart VILKEN tidning som berättade om referensgruppen samt ANTALET muslimska deltagare i denna. Bl.a. var den (i varje fall till relativt nyligen) i svenska ”public service”-media allestädes närvarande islamisten Rashid Musa med. Du vet han som är kompis med vetenskapsmannen Mattias Gardell.

 22. Per skriver:

  mohammad
  Nu har jag hittat källan. I en artikel i Samhällsnytt 16 aug. 2018 berättas om att Katerina Janouch har fått veta att DO har en ”referensgrupp som sägs representera det muslimska civilsamhället” i frågor som rör diskriminering av muslimer. Där ingår enligt KJ drygt 8 personer. Osv. Tydligen förnekas detta av DO. Intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.