2627: Den pakitanska blasfemin och Nimis

I Pakistan Är blasfemi en stor sak. Febrilt letar ivriga rättrogna (”Pakistan authority) efter material att censurera på nätet. Jag fick idag ett mejl från WordPress som meddelar att några av mina teckningar och målningar från 2011 har blivit blockerade i Pakistan. Några nyanser existerar inte i, bland objekten finns också några teckningar av klippor. Nå, motiveringen, som accepterats av WordPress, hävdar:
“Dear WordPress Team,
I am writing on behalf of Web Analysis Team of Pakistan Telecommunication Authority (PTA) which has been designated for taking appropriate measures for regulating Internet Content in line with the prevailing laws of Islamic Republic of Pakistan.
In lieu of above it is highlighted that few of the webpages hosted on your platform are extremely Blasphemous and are hurting the sentiments of many Muslims around Pakistan. The URL’s mentioned are clearly in violation of Section 37 of Prevention of Electronic Crimes Act, 2016 and Section 19 of Constitution of Pakistan.”
“Pakistan authority” hade funnit 15 nätsidor som inte föll i smaken. En del av dem kan tyckas tämligen oskyldiga som t ex den här.

Idag fick jag tillfälle att göra lite restaureringsarbete på Nimis. Många besökare och onekligen är det så att många tycker om projektet. En av dessa var den mörade journalisten Kim Wall. Hennes pojkvän berättar att i deras sista dag tillsammans ingick ett besök på Nimis. (Weekendavisen)


Dagens restaureringsobjekt

Det här inlägget postades i Nimis, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

15 svar på 2627: Den pakitanska blasfemin och Nimis

 1. CeDe skriver:

  Och som påverkar färdriktningen av vårt land. Pakistan är en av många islamdominerande länder som finansierat moskéer i Sverige.

 2. Från Graven skriver:

  Carin Jämtin (S), maj 2011 (aviserar ambitionen att tillsätta en statlig utredning): ”Sverige behöver en muslims heldag

  Stefan Löfven (S), mars 2015: ”Vi har den största respekt för religionen islam

  Och vem kommer att glömma när S-regeringens kvinnliga representanter, med handelsminister Ann linde (S) – med en nöjd Stefan Löfven i bakgrunden – iklädda iklädda slöja neg inför Ayatolla Rouhani (Rouhani bekräftade 2009 att döds-fatwan mot författaren Salman Rushdie skulle upprätthållas)

  Stefan Löfven (S), (i ett riksdagstal): ”Och, eh… är det några som har stått upp för demokratin och människor lika värde genom hela historien, i den moderna historien, så är det arbetarrörelsen. Det går inte att förneka, det är vi som står upp för detta

 3. Från Graven skriver:

  Nej, Stefan Löfven, ni står inte upp för någonting annat än er egen makt.

  Ni niger och bugar inför mördare! På 30- och 40-talet inför nazismen, och idag inför islamismen.

 4. Ulf skriver:

  ”Från Graven” som anser att judar i allmänhet är empatistörda och att det borde vara olagligt att leva som jude i Sverige har moraliska synpunkter på Stefan Löven. Onekligen lite fascinerande att konfronteras med ”Från Gravens” monumentala brist på självinsikt.

 5. Från Graven skriver:

  Nej, Ulf, jag anser att du är empatistörd med avseende på din inställning till obedövad skäktning av slaktdjur.

 6. Ulf skriver:

  Nu delar ju i princip all världens judar min inställning till obedövad skäktning och därmed anser du uppenbarligen att även de är empatistörda.

  Halal är för övrigt fortfarande smaskens, du borde pröva någon gång ”Från Graven”!

 7. Från Graven skriver:

  …och därmed anser du uppenbarligen…

  😆 😆 😆

 8. Från Graven skriver:

  Till alla som tror att slöja är ”frivilligt” (film av kvinna som blir slagen i Iran):

  https://twitter.com/i/status/1023399415862575105

 9. Ulf skriver:

  Det är bra att ”Från Graven” till sist står fast vid sitt påstående att judar som äter kosher kött är empatistörda.
  Det är intressant att Breivik faktiskt ansåg att judarna i Europa inte var något större problem. ”Från Graven” anser därmed att judarna är en grupp empatistörda människor som snarast borde elimineras. Hur känns det ”Från Graven” att vara radikalare än Breivik!

 10. Från Graven skriver:

  Nej, Ulf, jag anser att du är empatistörd med hänvisning till din inställning till obedövad skäktning av slaktdjur.

  Hör här Ulf, det är ju uppenbart att du är störd, och du kallas ju för störd, rubbad eller sjuk även på andra fora. Frekvent.

 11. Per skriver:

  Jag har mina aningar om vad Jesus skulle tycka om våldet mot flickan och dem som utförde det, i filmen ovan.

 12. CeDe skriver:

  Kvar på apstadiet!

 13. Håkan skriver:

  Jag är ett stort Nimis-fan och läste nyss att det numera kräver en relativt stor polis-apparat att få komma dit och bygga/reparera.
  En idé är att bilda en liten Nimis-förening med folk som kan moderera besök och ev. styra upp rep o bygg lite granna. Lagom mängd aktivitet förstås. Det viktiga är att konstverken består över tid!
  Men detta kanske redan finns?

 14. Lars Vilks skriver:

  Idén är utmärkt och har varit på tal flera gånger. Men det är svårt att organisera. Och inte lätt för andra att veta vad som behöver göras och på vilket sätt.

 15. Mattias skriver:

  Skulle man inte kunna ha en arbetsledare på plats med kamera, och så en live-feed till hr. Vilks som på så sätt kan instruera från annan plats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.