2623: Nya hyss

Politisk strategi är, som jag ser det, den intressanta delen av politiken. SD:s valfilm om Socialdemokraterna har nu stormat in på scenen och lämnat alla andra valfilmer åt sitt öde. Recensionen (och de är många) har varit överväldigande negativa (se t ex Per Wirtén i Expressen eller Åsa Linderborg i Aftonbladet) men det spelar ingen roll, uppmärksamheten har man vunnit och åter placerat partiet inom den aktiva intressesfären. Per Wirtén uppmanar sina läsare att rösta på vilket annat parti som helst. Frågan är förstås hur många som kommer att ändra ståndpunkt och följa hans råd. SD har t o m haft lyckan att YouTube har tagit ner deras film. Men i grunden handlar det om den närmast totala oförmågan från de etablerade partierna och proffsdebattörerna att bemöta SD:s strategi. Det var man har gjort är att upprepa den strategi som man utan den minsta framgång har försökt med under ett decennium. Kreativiteten sinar och har blivit ersatt av upprördheten. Om inte annat så är det lärorikt.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

7 svar på 2623: Nya hyss

 1. Från Graven skriver:

  Filmen om socialdemokratins rasbiologiska era är nu censurerad.

  Samma Censur som Socialdemokraterna använde på 30 och 40-talet.

 2. Per skriver:

  Från Graven
  Där fick du in ännu en poäng!

  Idag kan man också läsa i alternativmedia att
  yttrandefrihet enligt SVT Barn innebär att man får säga vad som helst bara man inte kränker någon.

 3. Ulf skriver:

  Om syftet med ”sjuklöverns” isolering av Sverigedemokraterna har varit att stoppa partiets tillväxt i väljarkåren så får man väl säga att den strategin misslyckats.

  Om däremot syftet varit att hålla ett intolerant och tillväxtfientligt parti borta från regeringsmakten så har den strategin däremot varit extremt framgångsrik
  I både Norge och Finland sitter SD:s systerpartier i regeringen medan Dansk Folkeparti sedan mer än ett decennium är med och styr Danmark utan att direkt sitta i regeringen.

  Vad som däremot står klart är att Sverigedemokraternas försök att bli betraktat som ett vanligt parti hittills misslyckats kapitalt. Kanske lyckas partiet efter valet vara med i något slags regeringssamarbete men än så länge så är partiet en paria i den svenska rikspolitiken!

 4. Från Graven skriver:

  Absolut

  Men som du skriver på andra fora så är SD det partiet som fokuserar på islamism [som ett potentiellt samhällsproblem] och att det är därför som partiet växer.

  Du hoppar ju själv in och ut ur islamism men verkar inte ha något fördragande med fundamentalism. För mig är det samma sak som att vara ”lite” nazist.

 5. Per skriver:

  Icke-fundamentalistisk nazism är också fascistisk.
  Likaså s.k icke-fundamentalistisk islam. Fascism light.
  Som under gynnsamma (demografiska etc.) styrkeförhållanden och genom sin inneboende logik utvecklas till full styrka. Erdogan/AKP är på den vägen.

 6. Från Graven skriver:

  Har följt indignationen på sociala medier över SD filmens dokumentation av socialdemokratiska rasbiologiska aktiviteter under 30- och 40-tal.

  Försvaret kan sammanfattas så här: (indignerat) ”Har vi inte alls gjort! Och gjorde vi det så var det för att tidsandan var sådan!”

  😆

 7. mohammad skriver:

  ”Filmen om socialdemokratins rasbiologiska era är nu censurerad.”

  ”SD har t o m haft lyckan att YouTube har tagit ner deras film.”

  Jasså…!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.