2597; Om det osannolika

Frågan om flyktingpolitikens kostnader har varit en långkörare. Helt i onödan kan man tycka eftersom det är tämligen självklart att kombinationen hög arbetslöshet och hög invandring inte kan bli vinstgivande. Hade man lagt detta på bordet genast och understrukit att asylpolitiken inte är tänkt som en vinstaffär hade man sluppit en helt onödig debatt och dessutom alla skönmålningar och inkorrekta påståenden. T o m angående den senaste rapporten har medierna försökt sig på att i gammal stil framföra kritik som får sägas vara osaklig. Dagens Samhälle.
Tino Sanandaji kommenterar saken på FB.
En helt annan sida av saken är att flyktingpolitiken skulle kunna bli lönsam om fler kom i arbete. Men prognosen för detta ser inte övertygande ut.

En fascinerande sak är att många företeelser blir politiska slagträn i migrationsdebatten. Glass och ogräs i Svalöv är de senaste komponenterna. Resumé Nyhetsbyrån. Att det här företeelseparet uppträder samtidigt ger det en extra estetisk skjuts. I konstsammanhang är ovanliga kombinationer eftertraktade men det är inte så lätt att spontant konstruera något oväntat möte. Det mest berömda av dylika möten är förstås Lautréamonts symaskin och paraply på ett operationsbord. Men den här har en enkel skönhet: Ogräs och Glass möts i politiken.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 2597; Om det osannolika

 1. sl skriver:

  Ben & Jerry positionerar sig för affärer med politiker, och vinkar adjö till enskilda kunder. En nöjd politiker kan beställa tonvis med glas åt sina undersåtar. För deras egna pengar.

 2. Jor-El skriver:

  Det är tur att Sverige är så bra på integration, när vi nu skaffat oss så många att integrera:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sex-av-tio-forskolor-sager-ja-till-slojtvang

  Det gamla uttrycket ”Ta seden dit man kommer” kommer snart officiellt ändras till ”Anpassa sedan till från vart den anländer”.
  ”When in Rome, be as the romans” – reviderad till ”When in Rome, live out your full kurd”.

 3. Ulf skriver:

  Med tanke på att de som har råd att konsumerar glass från Ben & Jerry knappast tillhör de inkomstgrupper som röstar på Sverigedemokraterna så är det knappast någon risk för att försäljningen minskar för företaget.
  Tvärtom så har företagets namn nämnts i tämligen frekvent i sociala medier vilket faktiskt kan leda till ökad omsättning av Ben & Jerrys produkter.

 4. CeDe skriver:

  Vi integreras mer och mer. Fler och större moskéer.
  Det böjs redan i förskolan med krav på slöja till småflickor.
  9000 muslimska män utan asylskäl bjuds att stanna kvar.
  Bit för bit ger vi upp vår identitet. Kanske bäst så ändå, vi har ju bara tråkiga traditioner.

 5. sl skriver:

  Ju längre man backar, desto våldsammare blir striderna för att återta förlorat territorium. Det är inte säkert att ett upprensat Sverige är så trevligt, förlåtande och hälsosamt. Det kan uppstå allianser som i Libanon, mellan invandrarmiliser och svensk vänster övertagen av normkritiska chilener, ingen vet hur landet delar upp sig, när det blir dags för etniska strider.

  Vid den tiden har de politiker som tillät invasionen gått i pension eller byggt sig nya elfenbenstorn i Bryssel eller New York. För våra pengar. Som de helt naturligt finner användning för, till det allmännas bästa. Som de ser det. Halverade pensioner skylls på kapitalismen, egoismen att inte dela ut miljarder till iranier och palestinier är vårt eget fel, hur man än vänder på allt är det vårt eget fel.

  Vissa bekantingar som nyss var militanta miljöpartistiska världsförbättrande fåntrattar är idag något mer tystlåtna. Medelklassens ideologibildande skikt letar efter nytt fotfäste, sen de onämnbara seglat upp som pretendent på förstaplatsen. Att vara nyttig idiot år efter år tar kanske emot i långa loppet? De dummaste tror fortfarande att anpassningen till de onämnbara är anledning till de rättrognas bakslag i opinionen. De ser ännu inte att de själva är de onämnbaras bästa vän, som gödslar manegen för vem vet vad.

 6. Ludvig K skriver:

  Ännu en härlig mix som världen aldrig tidigare har skådat – metoo, sametingspolitiker, punkrock, Facebook:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/samepolitiker-far-kritik-sjunger-om-metoo

 7. minnesdagen skriver:

  ”Att som skolanställd tvinga barn att bära religiös klädsel är inte korrekt utifrån skollagen. Frågan blir var gränsen för tvång går?
  – När barnet inte själv vill bära slöja till exempel, skulle jag vara väldigt försiktig, säger Anna Westerholm, tillförordnad rättschef på Skolverket, till tidningen.”

  Vad menar hon med försiktig ? Tvinga försiktigt ? Snacka om att uttrycka sig försiktigt.
  Men hon säger ju egentligen att det är ok att tvinga barnen, fast om barnet gör motstånd så skall man inte handgripligen gå så hårt fram, utan jobba med övertalning, eller på något annat försiktigt sätt, få dom att ta på sig.

 8. Lars Vilks skriver:

  Du har rätt i det och dessutom är sådana bojkotter hopplösa. De drunknar i mängden av nya sensationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.