2595: Medieteknik

Mediehantering är en sport i sig. Özz Nujen Insåg till slut att hans arroganta stil när han intervjuades av Janne Josefsson inte var så lyckad. Nu försöker han ställa saker till rätta i en artikel i Expressen. Men skadan är redan skedd. Det är utomordentligt svårt att rätta till en dålig mediebild som har fått stor spridning. I en intervju där den intervjuade sitter på den anklagades bänk är alltid en delikat situation där man inte kan räkna att frias. Men det brukar vara möjligt att hålla ställningarna om man lyckas framträda som uppriktig och sympatisk. Hade Nujen valt en sådan taktik hade han kommit undan utan något större rabalder.

Sitter man inte på den anklagades bänk är det enklare Joakim Ruists beramade intervju i Aktuellt är ett exempel på att utfrågaren inte alltid har övertaget. Ruists rapport (numera inte alltför besvärande för rättfärdighetens folk) föranledde utfrågaren att lägga till en egen spekulativ agenda. Ruist föreföll inte medietränad men lyckades väl med att hålla sig till sitt eget ämne: Jag har gjort det här, vad övrigt är, är för mig tystnad.

Man skall alltså inte angripa medierna eftersom utfallet är garanterat dåligt. Det finns undantag. Trump har förklarat krig mot medierna och det fungerar väl. Men det är ett specialfall. Han vet om att han i stort sett enbart för negativ respons för det han gör. Lika bra att göra det ännu värre. Så har vi fått den Trumpska inflationen: Dagens Trump är vad mottagarna förväntar sig och det hjälper inte att ständigt lägga fram skandaler som man försäkrar kommer att leda till hans avgång. Till slut blir det inte mycket effekt.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

11 svar på 2595: Medieteknik

 1. Jor-El skriver:

  Özz – en peshmergasoldat i ständig strid med och mot Sverige och svenskarna.
  Här reder Arga Blatten ut begreppen kring fenomenet Özz Nujen, med alla dess tragikomiska kontradiktioner. Gjord innan hela Akilov-fallet…

  https://www.youtube.com/watch?v=wuGZs6BEUjk

  I videon tas bla. upp Nujens ’problematiserande’ av vad som egentligen är svensk kultur och svenska värderingar, som ju är så populärt i hans camp.
  Den som vill ha ett klockrent skolboksexempel på icke-svenskt beteende kan studera Özz eget agerande i den nu klassiska ”intervjun” med Janne Josefsson.

 2. Ateisten skriver:

  Om nu dåren Trump och dåren Kim-Il-nånting kommer överens och belönas med nobelpris, vad händer då?

 3. Jor-El skriver:

  Lite politisk aktivism i sommarvärmen? Man kan välja glass efter tycke och smak…

  https://www.benjerry.se/whats-new/ung-i-sverige—hoppa-pa-karlekstaget-med-oss

  Jag tror själv att jag föredrar tider när glassbolagen nöjde sig med att vara råbarkade kaptalister som langade socker, mjölk & smakämnen till så många som möjligt.

 4. minnesdagen skriver:

  De medietränade pajsarna Özz Nujen och Fredrik Virtanen visade upp varsin variant av mediehantering i UG. Båda använde de barn för att fiska sympatier, om än på minst sagt olika sätt.

  Özz Nujen var taggad och faktiskt var det en form av underhållning att höra hans attacker och undanflykter när han liksom körde över intervjuaren för att slippa svara på frågor. Barnen svarade i telefonen och vips var uppringaren en creepy gubbe.

  Fredrik Virtanen var raka motsatsen. Han mötte knappt kameran med blicken och körde ett ynkligt, – tyck synd om mig. Han behövde inte undvika några frågor, dom var tillrättalagda – till hans fördel. Barnen var i närheten när Fredrik svarade i telefonen och vips handlade situationen inte om Fredrik utan om hans familj.

 5. mohammad skriver:

  Janne ”Sumo” Josefsson mötte tydligen sin överman i Özz Nujen – inte ens de vanliga Josefssonska härskarteknikerna bet på den vältränade kurden.

  Snacka om totalt mediemagplask och bortgörning när Özz´en sopade mattan med den lönnfete svennen.

  Da capo – S’il vous plait…!

 6. CeDe skriver:

  Vem ska försörja mångfalden när enfalden är förbrukad?

 7. Ludvig K skriver:

  mohammad – har du sett att Özz nu ångrar sitt otrevliga uppträdande i Josefssons intervju?

  https://www.expressen.se/kultur/janne-jag-pratar-garna-med-dig-igen/

  Snacka om magplask…

 8. Jor-El skriver:

  Det kan mycket väl vara så att enligt kurdisk moraluppfattning upplever sig Özz Nujen, precis som mohammad skriver, redan som en vinnare mot Janne Josefsson.
  Han ’sopade mattan’, stod upp för klanen och försvarade familjens heder.
  Men så kom det någon omvärldsanalytiker med svenskt ursprung och förklarade för Özz att detta varken är eftersträvansvärt eller ger hög status i Sverige.
  Det har varit några inställda gig på sistone kopplat till ärendet, och ja…det vore bra om du försökte igen, med en annan attityd.

 9. CeDe skriver:

  Ateisten,

  ”Vi behöver inte ännu en politiker, vi behöver en affärsman som Mr Trump”

  Dennis Rodman
  (Basketproffs)

 10. minnesdagen skriver:

  Om Trump och Kim Jong-Un belönas med nobelpriset i fred, så blir det mycket, mycket roligt att titta på prisutdelningen.

  Löfven och de generösa damerna i folkpartiets EU-grupp kanske då samtidigt kan passa på att prata med Kim Jong-Un om att Nordkorea borde dela Sveriges flyktingbörda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.