2578: Konst i Stockholm

Även om våra kära politiker är vår tids främsta performancekonstnärer finns det mer att uppmärksamma. Just nu pågår en stor Peter Dahl-utställning på Sven-Harrys konstmuseum. Ingen tvekan om att Peter Dahl är en av våra verkligt stora målare. han är dock inte tillräckligt aktuell för att t ex få en retrospektiv på Moderna Museet. Sådan är hackordningen i konstvärlden. Men det går bra även med Sven-Harrys.

En evig följeslagare när man talar om Peter Dahl är hans ”skräckmålning” från 1970 som beslagtogs av polisen. Man tyckte den liknade hennes kungliga höghet Sibylla. Färundersökningen lades dock ned men det kvarstod en berömd skandal i svensk konsthistoria.

Och här är hans Bellmansmålning, oslagbar.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2578: Konst i Stockholm

 1. Från Graven skriver:

  Begränsad invandring är det nya politiskt korrekta

 2. minnesdagen skriver:

  ”skräckmålning” från 1970 föreställer väl svenska akademien.

 3. sl skriver:

  Det var kungahuset som skulle skändas, och det är godkänt på aftonbladets redaktion. Det föreställer Sibylla, men de övriga lär väl vara kapitalet och politiken? Någon Wallenberg till vänster och ett politiskt parti med högkvarter på Sveavägen 68 till vänster. Eller tvärtom.

 4. sl skriver:

  Tack för länken till Sven-Harrys. Caribanien måste studeras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.