2555: Kreatörer

Kreativa lösningar har visat sig i Malmö. Där satsas det på sociala projekt. Inte för att de har någon effekt att tala om men man inser att det till varje pris måste sättas igång. En nackdel är att de går med förlust. Här kommer den kreativa lösningen in. Förlusten redovisas inte vilket blir detsamma som att de inte går med förlust. Allt skulle vara gott och väl om inte det hade funnits en revision. Bäst vore då att inte ha någon revision men tydligen går det en gräns där. SDS, SvT.

Ett annat snilledrag, den här gången från SvT är att ställa in studentkörens hyllning till våren i Lund. Någon klar motivering varför man bryter denna tradition har inte framkommit. Kanske är det en satsning på mångkultur eller geografisk spridning. Eller att det behövs mer medel till melodifestivalen. Man bör vara försiktig med att kritisera denna kreativa ändring eftersom man lätt blir utpekad som ”nationalist”. (Fokus)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

10 svar på 2555: Kreatörer

 1. sl skriver:

  Vänsterpolitik har alltid gått ut på att slarva bort andras pengar, poängen med Nya Moderaterna tycks ha varit att kopiera det framgångsrika konceptet. Thatchers analys består; ”Socialistiska regeringar brukar orsaka en ekonomisk röra. De får alltid slut på andras pengar”.

  Lusten att förstöra den egna nationens traditioner är också ett vänsterdrag. Förr skulle de erövras, och fyllas med nytt innehåll, men vid behov gäller omedelbar rivning.

  Valet av Alice Bah Kunke som kulturminister fyller faktiskt samma syfte, hon är en avsiktlig förolämpning, tyvärr är den politiska medvetenheten extra låg inom kultursektorn, och naiviteten extra hög. När Löfven och hans chefer på Sveavägen 68 valde en underårig färgad Disneypresentatör som kulturminister, meddelade de sina undersåtar följande;

  1) kultur är värdelöst, tråkigt och lämpar sig för spektakel
  2) just denna ministerpost passar därför för genuspolitisk implementation
  3) innehavaren av denna post behöver inga bakgrundskunskaper
  4) en naiv uppenbarelse speglar verksamheten på ett bra sätt

  Ett land som värderade sin traditioner, sin egenart, sin historia och därmed sin kultur skulle välja en framstående författare om vilken konsensus rådde till kulturminister. Det kan tänkas att ingen sådan författare finnes, eller att ingen sådan författare skulle genera sig genom att sänka sig till regeringens nivå, men det är nog inte problemet. Sverige är genombyråkratiserat, man ska vara försiktig med vad man önskar sig, men vid valet mellan en destruktiv kulturpolitik och ingen kulturpolitik alls, är det sistnämnda att föredra.

 2. Från Graven skriver:

  Nu har rapporten kommit:

  https://www.bra.se/publikationer/arkiv/publikationer/2018-03-27-anmalda-brott-2017.html

  Några axplock:
  Högsta dödliga-våld-talet sedan BRÅ började mäta
  Våldtäkter mot kvinnor upp 14%
  Våldtäkter mot män upp 41%
  Våldtäkter mot barn 15-17 år upp 17% (varav 94% är mot flickor)
  Våldtäkter mot barn upp 4%
  Våldtäkter totalt upp 10%
  Sexofredanden upp 3%

 3. Från Graven skriver:

  ”Oacceptabelt”?
  ”Vi har varit naiva”?
  ”Busungar”?
  ”Socioekonomiska förhållanden”?
  ”Det har alltid varit så här”?
  ”Ökad anmälningsbenägenhet”?
  ”Det är män som våldtar”?

  Vad tror ni valåret 2018 kommer att ha för soundbites från politiker och Jerzy Sarnecki?

 4. Från Graven skriver:

  Ser man på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-vill-stoppa-hatpredikanter-fran-inresa-i-sverige

  Skyddad identitet och lägenhet är uppenbarligen förlegade preventionsmedel.

  Nåja, mp och Fi kan ju fortfarande använda skyddad identitet och lägenhet som valfläsk, i kombination med öppna gränser.

 5. Från Graven skriver:
 6. sl skriver:

  Dessa nuckor tolkar allt till sina domedagsprofetiors fördel, det finns ingen logik, det finns bara tro. De lider av en mental åkomma, de vill inte bli av med den, de njuter av späkningen av andra. Att de själva ska drabbas av medicinen har inte ens slagit dem.

  https://www.dn.se/kultur-noje/kristina-lindquist-den-satans-varkylan-ar-kanske-bara-en-forsmak-om-framtiden/

  Som synes behärskar de inte svensk grammatik. Heller.

 7. Jor-El skriver:

  Vissa dagar funkar inte ens jippoartad symbolpolitik.
  Miljöpartiet på Värmdö skulle återgälda ett löfte om isbad för avgivna ’klimatlöften’ i samband med Earth Hour, men fick inte hål på isen som var för tjock…

  https://www.nvp.se/Varmdo/Varmdo/tjock-is-stoppade-mp-doppet/

 8. Från Graven skriver:

  Fagra men oinformerade, okunniga och ogenomtänkta löften som slutar i en hopplös återvändsgränd – klassisk miljöparti-politik…

 9. sl skriver:

  Mp är en skock åsnor, ett sammelsurium av dumheter, deras löften är hot, deras hot är fantasier. Men framförallt är detta samma sorts människor som fyllde frikyrkan och stalinismen; de är troende. Därför hjälper inte information. Earth Hour innebär att en massa människor släcker lamporna och tänder stearinljus, som givetvis producerar koldioxid. Det extra koldioxidutsläppet är fullständigt betydelselöst, men för dessa förtappade själar borde det spela roll. Men icke.

 10. Jor-El skriver:

  Tror nog MP’s Åshöjden BK-äventyr ända upp till politiska Allsvenskan lider mot sitt slut i vilket fall som helst. Väljarkåren verkar relativt mätt på effekterna av dom öppna gränser / ställ inga frågor-beslut som dom båda blocken turats om att ge miljöpartisterna stort inflytande över i den så förödande migrationspolitiken.
  Men MP fortsätter tondöva att blåsa på i samma vuvuzela.
  Man åker ur och får börja om från början. ’Toppskiktet’ försvinner till klimat-industrin och landshövdingeposter.
  Gustav Fridolin får gärna bli generalkonsul på Fiji-öarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.