2535: Hur var det nu man fick säga?

Oordningen i åsiktskorridoren fortsätter. DN gör ett försök att haka på rätt sida genom att skjuta fram spelpjäsen Bengt Ohlsson som skriver en lång artikel på temat, eller den stående repliken om vad man får säga nu för tiden. Ohlsson vet att han skriver i ett icke-felsäkert läge och gör sina garderingar men ändå, Peter Wolodarski framhåller den på sitt twitter. Nu har vi en ny fras ”alla har blivit räddare”. Det kommer lite sent eftersom det värsta redan är över. De rättrådigas samlade motvrål biter inte lika effektivt längre även om det långt ifrån är över.

Det blir ändå som en västanfläkt när de ståndaktiga försöker återvinna mark. Gudrun Schyman kritiserar den danska asylpolitiken (Nyheter 24). Som en erfaren politiker prövar hon en samlad retorisk refräng som inleds med ”Det är djupt oroande att alltfler partier positionerar sig utifrån den nationalistiska agenda som främlingsfientliga och nationalistiska partier för fram…” osv.

Man skall dock inte underskatta Schyman. Hon har varit med länge och vet att om hon kan samla några röster så är det marginalväljare. Det kan räcka långt nog för hennes parti. När jag besökte sidan höll 50 med henne och 845 inte. Ca 6 %.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

10 svar på 2535: Hur var det nu man fick säga?

 1. sl skriver:

  ”Alla har blivit räddare” följer logiskt på frasen ”vi måste våga tala om”, som sällan anfördes i den viktiga frågan.

  Schymann Sedelbrännare kommer sällan till tals, hennes eget parti heter Fi, de är väsentligt mindre än hennes gamla, vilket påminner om den gamla frasen ”vänster förökar sig genom delning”.

  Man kan notera en desperation; möjligheterna att få valet att handla om någonting annat än den ansvarslösa immigrationspolitiken, förklädd till allmän global asyl, krymper sannolikt. Elefanten i rummet tränger ut allt annat. Inget av Schymanns extremistpartier har positionerat sig särskilt genomtänkt. Tanken att fri import av låglönekonkurrens slår mot dem Schymann gör anspråk på att försvara tycks ingen i det röda lägret ens ha snuddat vid. Men vem är förvånad? Analys är inte deras starka sida. Det är känslan det gäller för dem, därför trillar de också i klimathysterim så lätt.

 2. Från Graven skriver:

  OK, nu är saker på sin rätta plats igen. Wolodarski har Twitter-blockat Hanif Bali efter det att denne frågat ifall Wolodarski var ironisk med sin kommentar om att alla blivit räddare.

  Jösses! Så tunn var vi-får-tycka-olika-fernissan på DN!

  Wolodarski tålde inte att bli offended av någon som påpekade ironin och visar sim omgivning (inklusive anställda) hur de skall behandla oliktyckare. Blocka dem! Lägg därefter huvudet på sned, titta sorgset in i kameran och säg igen å DNs vägnar ”alla har blivit räddare”.

 3. sl skriver:

  Den ironiska generationen har ingen humor 😉

 4. CeDe skriver:

  Island vågar. Går emot två världsreligioner och föreslår förbud mot manlig omskärelse.

 5. PL skriver:

  Håller med dig CeDe, hoppas att ledamöterna i Alltinget står på sig och inför lagstiftning som skyddar spädbarn och små barn från religiösa fanatiker som vill skära i deras könsorgan. Är skeptisk mot religioner som kräver blodsoffer.

 6. CeDe skriver:

  Antisemiter och islamofober tycker sign Ulf!

 7. Jor-El skriver:

  Jag tror nog Peter Wolodarski har fått jobba rätt hårt med blockeringsknappen.
  Det verkar droppa in frekventa påpekanden om det uppenbart parodiska i att DN under Wolodarskis ledning är en av dom största mediala entreprenörerna bakom det fenomen Bengt Ohlsson avhandlar i sin krönika.

 8. DanTor skriver:

  PL i reflektion åvan kl-10.31 och -” religioner som kräver blodsoffer.”

  Njaee offer å offer emellertid sett tebax och född pojke tas upp i Judiska samfundet genom sitt omskärelse och detta sker åttonde dagen räknat födelsen, begrunda dagar mellan Julafton och nyår, näee det var Profeten Johannes vilket 30-år senare döpte Jesus från Nasaret.
  Varför Islam använder lika handling kan synas märkligt iövrigt tydligen oense, jajo GT och Gabriel dög förståss te-åbörjamed att ha som underlaga -vadå plagiera gör väl alla ehmm host, oavsett.
  Kristendomen tar upp ny medlem i sin församling genom ett dop med välsignat vatten, jajo å dessa småttingar bruka låta då oxå men det kommer man nog över kanske det är värre med omskärelse, förutom ljud vid tillfälle, emellertid fundera mera över motiv för mera av befruktande upplevelser i ett, samkväm.

 9. Ateisten skriver:

  Såg att Schymans artikel fick 66 ja och 1065 nej. Speglar det svenskarnas eller Vilksläsarnas inställning?

  Om nu de danska sossarna tar upp ett förslag som SD haft i mer än 15 år (?) är väl Löfven inte dummare än att han vet att vinden definitivt har vänt. Dessutom, att bygga upp en organisation i de vanligaste utvandringsländerna är en så lysande win-win-situation att man nästan baxnar. Billigare, enklare och inga drunkningar på Medelhavet. Och ett stort tillskott i landets BNP. Har ingen väckt förslaget i EU?

 10. sl skriver:

  Det speglar benägenheten att berätta om sin inställning i Nyher Idag, vilka som läser den och tycker något är obekant, men de är nog fler än Vilksläsarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.