2496: Länsstyrelsen och Nimis

Man skulle kunna tycka att vandalerna som eldade upp en betydande del av Nimis borde ha upprört Länsstyrelsen. Elden åstadkom omfattande skador på reservatet. Men icke, istället blev det länsstyrelsens angelägenhet att utnyttja vandaltilltaget för att förhindra att det återställdes. Där gick man alltså så långt att reparationerna av de små delar som överlevde branden blev föremål för länsstyrelsens intensiva intresse.

Länsstyrelsen har hittills aldrig haft framgång i något av sina försök att göra sig av med Nimis. Det första försöket gjordes 1982 och sedan har det fortsatt med jämna mellanrum. Särskilt när det kommer nytt folk på miljöenhetens stolar brukar det börja hända lite saker. Resultatet har alltid blivit detsamma: Länsstyrelsen stångar sin panna blodig på någon outsläcklig paragraf.

Är det överhuvudtaget möjligt att tänka sig att länsstyrelsen hyser någon smart medarbetare som kan mästra Nimisprojektet? Jag vill mena att det är otänkbart. En verklig begåvning skulle aldrig få anställning i byråkratins högborg. Endast paragrafen är vaken.

Som ackompanjemang till den kommande rättegången har det kommit några insändare, Intressant nog har insändarna fortlöpande dykt upp på tidningssidorna alltsedan 1982. Och det är samma argument som valsar runt. Självklart är det på låg nivå, dylika författare bekvämar sig aldrig att ta reda på vad som gäller utan är enbart ute efter att få uppmärksamhet för sin åsikt.

En av insändarna är orolig för Nimis som dödsfälla. Han borde ju ändå fundera på hur farlig den är när det inte inträffat någon allvarlig olycka under de 36 år som besökarna i tusenfaldiga skaror klättrat runt i konstruktionen,

INS1 INS2 INS3

Med detta lilla inlägg vill jag önska mina läsare och kommentatorer ett gott nytt år!

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2496: Länsstyrelsen och Nimis

 1. Sniff skriver:

  Gott Nytt År! Jag besökte Nimis för några år sedan och blev både överraskad och imponerad hur mycket folk som vallfärdade till Nimis! Det var inte alldeles lätt väg att vandra men till slut kom jag dit. Och jag är verkligen glad att jag kämpade ända fram och fick se konstverket live. Under kommande sommar är det dags igen oavsett vad sabotörer och LS hittar på!
  Tackar även för en av de få läsvärda bloggarna!

 2. Från Graven skriver:

  Gott Nytt Nimis-År!

 3. CeDe skriver:

  Kommentar till Martin Olsson, Strandbaden.
  Ni har redan haft den klurigaste i Er bygd men saknat förstånd att uppskatta hen.

  GOTT NYTT ÅR till bloggen!

 4. Rickard N. Hultsfred skriver:

  Gott nytt år, Lars Vilks! Tack för många trevliga besök till Nimis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.