2481: Korrdorens tillstånd

Hur går det förresten med åsiktskorridoren? Hanne Kjöller skrev några rader om detta häromdagen (Expressen). Hon kom fram till att det har blivit lite osäkrare men att det fortfarande är svårt med att fritt debattklimat. En helt annan vind har blåst via metoo. Jublet har varit stort framför allt för att kända storheter har fått lämna arenan med svansen mellan benen. Dock har dessa personer genomgående stått upp för de rätta åsikterna i korridoren varför man nu kan börja undra om det går att lita på någon. ”Så mycket falskhet bor det här”, som det heter i en sång som var populär i min ungdom.

Åsiktskorridoren betyder också ett sorteringsarbete. Mediedrömmen Trump gjorde det igen och flyttade en ambassad. Åsiktkorridoren är lått att tillämpa i det fallet. Men det går att försvara handlingen utan att helt råka illa ut eftersom vi har det där med antisemitismen. I Malmö demonstrerade 200 personer och skanderade ramsor som inte alls är lämpade för att passera smärtfritt genom korridoren. Vilka det var som demonstrerade uppges inte i rapporteringen från P4 men det torde vara några palestinska sympatisörer. Redan här ser vi korridoren dyka upp. Hur skall man hantera när de omhuldade säger fel saker? Inte så bra och den vanliga strategin är att dämpa rapporteringen vilket man också har gjort. Men åsiktkorridoren står inte längre i ett förklarat ljus.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

11 svar på 2481: Korrdorens tillstånd

 1. Från Graven skriver:

  Man kan inte komma ifrån att Hanne Kjöller varit en del av korridoren. Hennes ”redaktionschefen gick inte igång på [övergreppen i kungsträdgården]” motsvarar gemene tyske mans ”jag lydde bara order”.

 2. Egon skriver:

  Minst en protesterande i Gaza dog för att protesterat mot det enda demokratiskt styrda landet i arabvärlden.
  Israel.
  Tre gånger har araberna försökt utplåna Israel.
  Tre gånger har de åkt på stryk.
  Vad har de lärt sig?
  Ingenting…….
  Israeler har inget val.
  Slå tillbaks eller bli utrotad.
  UD med Wallström i spetsen har plöjt ner miljoner i gaza.
  För att uppehålla den antiimperialistiska kampen mot Israel.
  Ett land som ständigt måste slåss för sin existens.
  Man skäms.

 3. Egon skriver:

  Från Graven.
  Hanne Kjöller avpolletterades från DN.
  För ljuget om kladdande importer på festivaler och felaktigheter i boken hon skrev.
  Bonnier skickade med ett lösblad i boken för att friskriva sig från Hannes lögner.
  Istället fick hon en plats som krönikör på Expressen.
  Säger en hel del om hur Bonnier ser på sin ”kvällstidning”……………..

 4. sl skriver:

  Sånt är livet.

  Det vimlar av herrar som tror de är feminister, de vet inte ens om att de är falska. Åtskilliga fryntliga tjockisar i underhållnings-tv håller sig med dubbla måttstockar, de tror att de själva är ”så mycket bättre”, då ingår svineri som löneförmån. De är lite som små-trumpar till karaktären.

  #metoo är ett försök att göra åsiktskorridoren smalare igen, sen den råkat bli lite bredare efter den dramatiska ökningen av sexuellt våld importerat från islams plågade trakter. Ett försök till att sätta annan agenda, som alla rättrogna hänger på. Kampanjen hade passat varje tid utom nu, men det är nu vi fått den. Av någon anledning.

  Kampanjen meddelar att ”nu är allt nytt och förändrat, för evigt”, det betyder överblåst om någon månad. Däremot är islamimporten här för gott, den modige miljöslickaren Rövén öppnar honungsfällan igen. Zzzingg – där rök pensionen, och vi som inte ska ha några raketer ändå…

  Den humanitära stormakten behöver inget försvar, här vi snackar oss ur problem, genom att hålla med förövaren.

 5. Ulf skriver:

  Vilken bok tänker du på Egon? Hanne Kjöllers senaste bok ”En svensk tiger” har ju fått mycket uppskattande recensioner.
  När det gäller de påstådda övergreppen under en musikfestival i Kungsträdgården så var ju polisens officiella version den att allt gått lugnt till. Socialarbetare som var närvarande vid musikfestivalen menar att övergreppen utfördes av både ”etniskt” svenska och invandrarungdomar.
  Inte så konstigt då att DN tvekade att publicera de tips som anonyma poliser lämnade till tidningen!

  Just nu så läser jag i Expressen att femtusen polisanställda kvinnor planerar ett upprop mot sexuella trakasserier inom polismyndigheten. Det blir nog svårt att skylla även de övergreppen på ”ensamkommande” 🙂

 6. CeDe skriver:

  Av alla senkomna problem i Sverige är tydligen hemlösheten något som accelererar mest.
  Vilka är dessa 33000 hemlösa, till dags data, varav 6000 är akut hemlösa.
  Har det med invandring att göra, är det de illegala som menas eller är det bara vanliga svenskar som har kommit snett.
  Någon som har en idé om orsakerna?

 7. Från Graven skriver:

  Fast skall man vara riktigt ärlig så tyckte polisen heller inte att det fanns några problem på Möllevångstorget i Malmö häromdagen, eftersom att man inte skickade dit några patruller.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6839254

  Sveriges radio kanske inte borde har rapporterat?

  Snygg logik 🙂

 8. Ulf skriver:

  Enligt polisledningen så fanns polis närvarande under demonstrationen. https://www.expressen.se/kvallsposten/polisen-utreder-brott-efter-hat-mot-judar/

  Läs fler än en artikel nästa gång så slipper du komma med desinformation.

 9. Från Graven skriver:

  Enligt Sveriges radio:

  Polisen säger till P4 Malmöhus att man inte haft patruller på plats varken igår eller i dag. I nuläget är det oklart om det funnits demonstrationstillstånd.

 10. Från Graven skriver:

  Kanske är det SR som både polisen och SR ”desinformerar”:)

 11. CeDe skriver:

  Nu är det dialogpoliser i Malmö som ska försöka komma till rätta med kriminaliteten i staden. Kanske är det inte en helt dålig idé.
  De måste ges alternativ till sitt beteende och lyckas några så kanske det kan bli en ketchupeffekt, annars är nog Malmö en förlorad stad.
  Who knows?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.