2472: Nyhetsflödet sviker inte

Det saknas inte tilldragande nyheter. Svenska kyrkan kunde nästan matcha sexbrott & sextrakasserier genom att ge direktiv åt självaste Gud. I förlängningen är Gud inte mycket mer än en utpost av det patriarkatiska samhället och det genusinkluderande beslutet faller rätt i tiden. Herren är borta, Hen har kommit till jorden, nu återstår bara Sonen som får väl vänta till nästa kyrkomöte. Mycket återstår, vi har t ex de fyra evangelisterna som ger en icke-inkluderande könsfördelning. En utmärkt och tänkvärd nyhet från den kreativa Svenska Kyrkan.

Trakasseriavdelningen fortsätter sitt segertåg. En av de fallna är Lars Ohly. Som durkdriven politiker har han förklarat hur det hela hänger ihop och att hans egen roll, visserligen något beklaglig, men förståelig i den patriarkatiska strukturen (SvD). Han borde inte komma undan med detta, partiboken fungerar inte som den har gjort. Seeräuber Jennys skepp med åtta segel har anlänt och när frågan kommer om vilka som skall halshuggas är naturligtvis svaret: ”Alle!”

En liten detalj kan ändå vara intressant i diskussionen. Vad forskning visar angående trakasserier. Jämt fördelat mellan könen, sägs det (Aftenposten).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

20 svar på 2472: Nyhetsflödet sviker inte

 1. Ludvig K skriver:

  ”Kvinnofrågan, på vilken samhällets grundvalar nu påstås vila, synes mig överskattad. Kvinnofrågan sådan den nu grasserar, rörer endast kulturkvinnan, kanske 10% av befolkningen, och är sålunda en kotterifråga. Men kulturmänniskans arbete gör alltid så mycket buller av sig och får snart sken av att röra hela mänskligheten. Hos rikets befolkning i stort taget eller hos bönderna, är kvinnofrågan löst. Lärom av exemplet.”

  ur förordet till ”Giftas” (1884) av August Strindberg…

 2. Från Graven skriver:

  lol

  Bra hittat, Ludvig

 3. SSAB skriver:

  Bibeln

  Vår fader, du som är i himlen.
  Låt ditt namn bli helgat.
  Låt ditt rike komma.
  Låt din vilja ske,
  på jorden så som i himlen.

  Wikipedia

  Herrens bön, även Fader vår eller Vår Fader, på latin Pater noster, är kristendomens mest centrala bön. Bönen instiftades av Jesus i Bergspredikan och är nedskriven i Matteusevangeliet 6:9-13, och i en något avvikande version i Lukasevangeliet 11:1-4; den äldsta bevarade versionen hör till Lukasevangeliet och återfinns bland Bodmer-papyri.

 4. LH skriver:

  Vore tacksam om Från Graven, känd för sitt engagemang i kvinnofridsfrågan (åtminstone i anknytning till Koranen), kan förklara vad det är som är så roligt och ”bra hittat” med Ludvig K:s Strindbergscitat.

 5. Från Graven skriver:

  LH

  kulturmänniskans arbete gör alltid så mycket buller av sig och får snart sken av att röra hela mänskligheten

  Strindberg slår huvudet på spiken med den analysen.

 6. LH skriver:

  Så sexövergrepp, som det nu var fråga om, berör bara ”kulturmänniskor”/kulturkvinnor, inte resten av mänskligheten eller kvinnligheten? Var det det som var så träffande och roligt med Strindbergs citat?

 7. Från Graven skriver:

  LH

  Lägg inte ord i min mun, det har vi redan tillräckligt med folk som gör på detta forum.

 8. mohammad skriver:

  Apropå relevant fråga från LH – blev du svarslös von Graven? – att enbart återcitera frågeställningen är ju ett obegripligt argumentationsfel från din sida….

 9. Från Graven skriver:

  Jag har ju redogjort för vad jag tyckte var roligt.

  Att vare sig du eller LH kan läsa innantill kan ju knappast jag lastas för.

 10. Per skriver:

  Ludvig K kanske kan redogöra för hans poäng med att lägga ut det korkade citatet av Strindberg.

 11. LH skriver:

  Jaha, Från Graven, du lyckades alltså, på tal om läskunnighet, helt bortse från kontexten Strindberg citerades i. Men det är klart, du kanske inte läste Vilks inlägg först. Det skulle ju kunna förklara en del. Men om du läser det nu, i efterhand, kanske du ser på Ludvig K:s citat med något andra ögon.

 12. Inge skriver:

  De store nordiske kirkene har mistet gangsynet. Kirkens grunnlag er bibel og bekjennelse. Kirken er Jesu brud. I stedet for å være Jesu brud velger de nordiske kirkene å ha samleie med tidsånden. De knuller marxismen.

  Jeg meldte meg ut av Den norske kirke da biskopene åpnet for ekteskap mellom likekjønnede. Slikt er ikke bibelsk. Fra første til siste side i bibelen er det klart at kvinne og mann hører sammen og at ekteskapet symboliserer forholdet mellom kirken og Jesus. Annet er blasfemi.

  Et annet resultat av å knulle marxismen er å måtte underkjenne at Jesus kalte Gud far. Jeg forstår det slik at Den svenske kirken heretter vil kalle Gud hen. Å kalle Gud han er et overgrep mot marxismen.

 13. Från Graven skriver:

  LH

  Jag lyfte fram det som jag fann representativt fortfarande idag, och detta representativa är representativt på ett lustigt sätt. Kulturmänniskors syn på sig själva. Detta har jag nu redogjort för mer än en gång. Fundera på det så kommer du kanske tills sist på vad jag avser.

  Om kontexten är kvinnoförtryck så är denna kontext naturligtvis förkastlig.

  Det förvånar mig att du inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt. Men det passar förvisso bra ihop med mohammad.

  (precis som Krister)

 14. mohammad skriver:

  En poäng där Per – Ludde K äger givetvis frågan – men sin vana trogen skall ju von Graven in och slicka r*v….

 15. Från Graven skriver:

  lol

  LH har drevat fel person och mohammad sprang efter.

 16. Ludvig K skriver:

  Jag blev sugen på att läsa ”Giftas”, då den har blivit aktuell på sistone med anledning av Ebba Busch-Thors lapsus i direktsändning, när hon inte kunde placera bokens författare. Jag tycker citatet kändes ovanligt aktuellt för 2017 fast att det skrevs för över 130 år sedan. Nästan kusligt aktuellt. En åsikt jag har hört mycket på sistone är just den att vår tid är så oerhört progressiv och långt bort ifrån äldre tider. Men Strindbergs citat vittnar snarare om att många av vår tids konflikter (mellan mannen och kvinnan) i stora drag är ungefär som förr.

  Jag har svårt att tro att Strindberg skulle försvara de övergrepp som faktiskt har rapporterats in och anmälts. Men utöver dessa finns det andra saker på spel som rör samlivet mellan män och kvinnor, som ”Giftas” handlar om, som jag tror Strindberg menar riskeras av kulturkvinnornas oförsiktiga avfärdande av allt som är manligt. metoo-uppropet handlar ju inte bara om att bli kvitt övergrepp, det finns många exempel på att ambitionen är att radera hela det sammanhang där detta har kunnat ske. Hur det ska gå till är under diskussion nu, och vi får se vart det leder. Men man kan väl säga att en del står på spel. Och där tror jag inte att tiderna har förändrats särskilt mycket.

 17. Ludvig K skriver:

  Exemplet ”Kulturprofilen” är målande. Man nöjer sig inte med att radera ut honom ur leken och landsförvisa honom och hans klubb, nu väcks också tankar på att rasera hela Svenska Akademien och allt vad den står för. Och när Svenska Akademien jämnas med marken, då måste vi ta itu med det sammanhang som har låtit Svenska Akademien hållas. Och när vi har tagit itu med det, så… man inser snart att det inte längre bara handlar om att stävja sexuella övergrepp. Det har nu uppstått misstankar mot alla som är av manligt kön och som läser fler än 5 böcker om året. Så har vi krattat manegen för en modern förföljelse av de intellektuella, som anstår varje barbariskt samhälle.

 18. Ludvig K skriver:

  Och med det sagt, så tror jag inte att det tankegods som ligger till grund för förföljelserna har moderniserats särdeles sedan salig Augusts dagar. Ergo relevant att posta det på en sånhär frisinnad blogg. Det var ungefär dit jag ville komma, tror jag.

 19. Ludvig K skriver:

  Ber om ursäkt för spam, men jag kan tipsa om senaste (del 4) avsnittet av Grotesco, som på ett ganska illustrativt sätt gestaltar hur saker och ting lätt spårar ur på det här området. Finns på SVT Play.

 20. mohammad skriver:

  Litteraturbanken.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.