2463: Ett manfall till

Bland dem som har suttit på sina höga hästar har manfallet inte varit obetydligt. Och varje gång har jublet utbrutit. En av de drabbade är ingen mindre än Tariq Ramadan, den förment liberale muslimen som dock alltid haft en del besynnerligt bagage i garderoben. Charlie Hebdo kunde förstås inte motstå frestelsen att resa ett monument över den store mannens pinsamma situation. Alla var inte förtjusta i det och mordhoten kom. Som det plägar (Telegraph).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

15 svar på 2463: Ett manfall till

 1. Från Graven skriver:

  Jag tillåter mig att tvivla; den ena anklagelsen låter direkt paranoid, den andra möjligare, men mer snarlik chefen-på-Aftonbladet-incidenten: face-smacks, spott och sprut i ansiktet var kanske inte riktigt vad kvinnan hade tänkt sig som en romantisk stund med en känd person.

 2. CeDe skriver:

  Très jolie! Islam in absurdum!

 3. CeDe skriver:

  Islam kan aldrig moderniseras. Islam är byggt på manlig dominans och överhöghet – utan det inget islam.

 4. pöbeln skriver:

  Cede, ledsen att bryta nyheten för dig, men så ser ungefär hela den patriarkala världen ut. Skepnaderna byts ut med jämna mellanrum, och just nu tornar Islams pelare fram. Men ha inga illusioner om en ljus framtid i kristen skrud…

 5. CeDe skriver:

  Det finns bara en patriarkal värld som hotar oss, pöbeln – den islamska.

  ”Döda de otrogna var du hittar dem” (koranen, vers 2:191)
  ”Någon annan religion än islam är inte acceptabel” (koranen vers 3:85)
  ”Judarna och de kristna är perversa, slåss mot dem” (koranen vers 9:30)

  Förvånansvärt att koranen tillåts att predikas ur i moskéer på svensk mark.
  Men kritik av den samma anmäls dock som hets mot folkgrupp.

 6. Per skriver:

  pöbeln
  Din tankeverksamhet framstår för mig som ytterst medioker och förvirrad.
  Är du så dum som du verkar?
  De som inte inser vilket extraordinärt hot islam utgör gentemot mänskligheten framstår för mig som intellektuellt torftiga.

 7. pöbeln skriver:

  Per
  Kan du med ett fåtal ord beskriva vad som händer med Islam i Indonesien. Vill bara kolla hur alert ditt intellekt är…

 8. sl skriver:

  Kristendomen har som alla vet en patriarkal historia i samklang med omgivande samhälle, men kristendomen har ett grundbudskap. Endast tro på Jesus frälser. 10 guds bud är könsneutrala, och syftar uppenbarligen till samhällsfred, man ska inte stjäla och behandla andra som man själv önskar bli behandlad. Endast en hustru per man. Bestraffningen för dåligt leverne kommer efter jordelivet.

  Islam har ett annat budskap, flera kvinnor per man, motiverat med att han är rik! Islam påbjuder utrotning av de otrogna under jordelivet.

  Kristendom och islam är två helt olika religioner, med helt olika samhällskonsekvenser. Även om de kommer ur närliggande geografiska områden så skiljer tidsenheter vi inte kan ta in deras tillblivelse. Islam är arabisk imperialism. Kristendom är en variant på judarnas religion, öppen för alla. ”Här är icke jude eller grek…”

  Det är en enorm skillnad på en främmande översittarreligion van att bestämma i u-länder, och våra fäders kyrka, som vi modifierat gång på gång, tills vi knappt känner igen den. Om en präst från 1917 predikade för oss idag skulle ingen förstå vad han pratade om, för att inte tala om vice versa. Statistiskt sett skulle vi skicka en kvinnlig präst bakåt i tiden, och hon skulle knappt säga ett ord om Jesus, utan pladdra miljöpartism med församlingen.

  Många imamer har samma hatbudskap nu som för ett-, två- och trehundra år sen. Det beror på religionens grundare, de tolkar honom bokstavligen, de säger vad han sa. Sen ska vi ändå hålla i minnet för vem islam är det största hotet; det är muslimerna som drabbas av islam i första hand. De får en dålig ledsagare genom livet, de saknar enkla samhällsregler som underlättar jordelivet, de får sitt permanenta inbördeskrig mellan olika tolkningar av grundarens mystiska människohat. Det kan spilla över på oss, men själva lider de permanent.

 9. sl skriver:

  MSM fokuserar vita medelålders män. Tja, Örjan Ramberg mfl lever ut sin påsättarattityd, och kvinnorna älskar honom. Bah Kunke håller ändå på att lägga ner svensk kultur, nu har hon hittat ännu en genväg. Kvar blir reklam-tv med Dr Phil, 655 milj kr om året för att rota offentligt i andras äktenskap. Samt en och annan moské. Mycket nöje. Själv skulle jag inte sakna svensk teater om den försvann totalt, politiken är långt värre. Själva övergreppsherrarna skulle förstås bara byta bransch. Politik? Det är varje nations principiella övergreppsbransch.

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/wyBrP/alice-bah-kuhnke-efter-uppropet-de-har-misslyckats

 10. CeDe skriver:

  Skillnaden mellan övergrepp från islams värld och från andra kåtbockar är att inom islam är det sanktionerat.

 11. Per skriver:

  pöbeln
  Huruvida jag känner till vad som händer med islam i Indonesien idag
  säger inget om mitt intellekt. Den informationen kan vilken medelmåtta som helst ta in. Frågan är hur man tolkar informationen på ett djupare samhällsvetenskapligt plan och vilka slutsatser man drar, vilken världsbild man bygger upp av allt detta.
  Bara en detalj från nyhetsflödet på senare tid att begrunda är den framträdande och populära (sekulära) politikern som mordhotades av islamister och tvingades avbryta sin politiska karriär då han fört fram åsikten att en muslim även får rösta på sekulära/icke-muslimska kandidater i valen.

 12. sl skriver:

  Jag tror inte våldtäkt har något med attraktion eller kåt att göra. Våldtäkt har med maktutövande att göra, våldtäkt är våld och makt i första hand, och innehåller inte mycket sex. I vissa fall av grotesk gruppvåldtäkt försöker de förstöra kvinnans underliv.

  Även i vårt samhälle finns en skrockande påsättar-schablon, höhö osv, men den står inte i samklang med kristendomen, tvärtom. Däremot är muslimskt kvinnoförakt i samklang med islams religiösa statuter, kvinnorna är officiellt mindre värda, enligt profetens produkt.

  Dessvärre trorjag att avkoloniseringen av muslimska länder lett fram till att kristendomens humanitära konsekvenser betraktas som förtryck, och den egna inhumana kulturen ses som ”frihet”.

 13. Från Graven skriver:

  Jag råkar ha varit en hel del i Indonesien.

  Jag förutsätter att Pöbeln har varit det med?

 14. Ludvig K skriver:

  Han stack och gömde sig under en filt med ett glas rött och lite Netflix. Verkligheten blev för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.