2452: ”Vi” som vet så lite

”Festligt hur lite vi vet om islam”, skriver Anders Lindberg i en liten krönika (Aftonbladet) där han slår ett slag för religionen. På vänstersidan har det religiösa fått luft under vingarna. Visserligen placerar Lindberg sig själv i detta ”vi” som vet så lite men kan det verkligen vara så illa som han skriver?

Det är allmänt känt att islam som en del av kulturhistorien har spelat en avsevärd roll. Lindberg har tagit del av boken ”I Visdomens hus – muslimska idévärldar 600-2000” (Natur & kultur 2017) av idéhistorikerna Ronny Ambjörnsson och Mohammad Fazlhashemi. Nå, det är uppenbart att problemet med islam inte är dess historiska och kulturella bakgrund utan islams förhållande till den moderna världen: det sekulära samhället, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, relationen mellan religion och stat osv. Men det är väl så att Lindberg spelar på dumheten enligt ”att luras utan att ljuga”. Allt för ännu ett slag på den identitetspolitiska trumman.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

13 svar på 2452: ”Vi” som vet så lite

 1. CeDe skriver:

  Att läsa Anders Lindberg aktiverar som vanligt kräkreflexerna.

 2. sl skriver:

  Aftonbladet är regeringens primära ljugarorgan. Karin Petterson, Anders Lindberg, Oisin mfl är de miljösocialistiska profeternas apologeter. Allt som står i Aftonbladet tjänar till att hålla regeringen utan egentligt mandat på plats. Om något som står i aftonbladet är sant, så är det ett sammanträffande, det har bara råkat ske. Aftonbladets uppgift är inte att berätta sanningen, utan att sprida desinformation och osäkerhet, så att regeringen utan mandat känns ”trygg”. All desinformation om islam, invandring, alliansen, klimatet; allt tjänar regeringen.

  En särställning innehas ändå av Åsa, troende kommunist med spännande pappa-relation, hon ursäktas allt, och hänvisar varje led till sin religion. Marxismen-leninismen. Hon låtsas som om liberalism är ett förstadium till socialism, som om socialism är ett progressivt steg efter liberalism, och låtsas därmed inkludera de liberala värdena. Med den metoden hamnar hon ibland rätt, av misstag. Hon har förmånen att under kapitalismen slippa leva med konsekvenserna av sin religion.

  Anledningen till islams svårigheter med nutidsanpassningen är förstås islams innehåll, det går inte att skilja från problemen i nutiden. Islam predikade rätten att mörda otrogna redan från början, islam är till sitt ursprung imperialism från arabiska halvön, islam var ett idé- och våldsbaserat sätt att först ena de arabiska kamelryttarna mot omvärlden, och sen erövra omvärlden, och förslava den med idéerna.

  Det är inte frågan om svårigheterna med att anpassa islam till en modern postkristen värld, det är svårigheter med själva islam, i grunden. Det är en fiendes religion. Bör förbjudas och straffbeläggas. Det finns andra asiatiska världsreligioner, de har inte samma inbyggda problem.

 3. Från Graven skriver:

  Kommentar från Flashback angående den brustna illusionen att invandringen räddar framtidens pensioner, när de i själva verket är på väg att fördubbla kostnaden (för en uppdatering se Pensionsmyndighetens rapport):

  Det trista är att idealisterna alltid måste överbevisas, med marginal. Att katastrofen måste vara ett faktum först. Alltså vinner vi ingenting på att ha haft rätt

 4. Från Graven skriver:

  Och samma gäller islam

 5. Ateisten skriver:

  Lindberg skriver bl.a: ”Genom islams idéhistoria har dogmatiskt och rationellt tänkande löpt som två parallella spår.” Den enda riktigt stora tvekampen inom islam står såvitt jag vet mellan sunni och shia vilken har sin grund i vem som är Muhammeds arvtagare. Och det har resulterat i att vi har en våldsälskande del i sunni och en mer moderat i shia.
  Dogmatiskt och rationellt tänkande har snarast löpt som två spår genom mänsklighetens historia.

 6. sl skriver:

  Islam är fientliga erövrares religion, islam införes med svärdet. Det har ingenting med dogmatik och rationalitet att göra, det har med erövring att göra. Lindberg är en desinformatör.

 7. Från Graven skriver:

  Lindberg tycker det är festligt hur lite han vet om islam när han försöker tala om för oss vilken bra grej det är om man bortser från det dogmatiska.

  Jaha? Om man skalar bort det dogmatiska från islam, vad har man då kvar som andra värdegrunder är så renons på!?

 8. sl skriver:

  Aftonbladets skribenter vet ingenting mer än att de har ett jobb och en känsla. Jobbet är att desinformera, känslan är falsk och byggd på dålig uppfostran.

 9. CeDe skriver:

  Det bästa sättet att få kunskap om islam, Anders Lindberg, det är att studera hur livet ter i länder där islam dominerar. Det kan visserligen ta död på feststämningen men det är tillförlitligt.

 10. Från Graven skriver:

  Och läs koranen

 11. Per skriver:

  Lars Lindström på Aftonbladet kämpar verkiligen för att islam och muslimsk kultur inte ska komma i dålig dager. Och vårt svenskkulturella kvinnoförtryck är detsamna som i muslimska samhällen. Svenska män i gemen är lika skyldiga och lika mycket kvinnoförtryckare som muslimska män!

  Citat från idag måndag:
  ”Min förhoppning är att kampanjen ska punktera myterna. Att fler fattar att sexuella övergrepp inte är ett ”nytt och importerat” problem. Att det inte handlar om hur kvinnan klär sig. Att det inte är ett festivalproblem eller ett Hollywoodproblem, utan ett samhällsproblem som skär genom generationer och samhällsklasser.”

  Lars Lindström relativiserar härmed det groteska kvinnoförtrycket i menaländerna. Det är inte värre än här in Sverige! Lindström står inte på kvinnornas sida. Samt han är en politisk idiot!

 12. CeDe skriver:

  Han läser nog koranen som fan läser bibeln.

 13. sl skriver:

  Nu vill jag inte sälla mig till ordmärkarna, men den politiskt korrekte desinformatören Lars Lindström skriver i den kvällstidning som inte är socialdemokratins handgångne. Den andra, alltså. Men han är så dålig att han utan tvekan platsat på Aftonslasket. Med Virtanen, således.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.