2444: Räkna med bråk (som det gamla radioprogrammet hette)

Åsa Linderborg har alltid stått upp för yttrandefriheten och hon fortsätter konsekvent, idag i en artikel i Aftonbladet. Hon konstaterar att det är svårmodiga tider. Hon skriver att Marianne Lindberg De Geer på en alternativ bokmässa försökte förklara varför hon stödde Makode Linde och den där Vilks. Hon skall ha använt det strängt förbjudna n-ordet flera gånger. Enligt vad Linderborg skriver, och det verkar högst troligt, blev det dålig stämning i lokalen. Känsligheten och ängsligheten är i dessa dagar synnerligen utbredd.

Och från de ängsliga hållet flödar också konspirationsteorierna där man föreställer sig NMR, Nya Tider och SD som en sammanhållen åskvigg i den svenska tryggheten. Enligt visan De komma med stöveltramp. Verkligheten är betydligt mer komplicerad än så. Först och främst kan man, som Linderborg gör, undra vem som får vara med på en korrekt bokmässa. Allt som sticker ut med minsta marginal får klippas bort. Och själva ”yttrandefriheten” blir också en slagpåse, något påhitt som extremhögern bollar med för att, som det heter ”normalisera” det extrema.

Det är med andra ord mycket bråk i bullerbyn.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

107 svar på 2444: Räkna med bråk (som det gamla radioprogrammet hette)

 1. Lars Vilks skriver:

  Verkar det inte sannolikt att Vilks skulle vara Mohammad? Vilka odds ger du på det?

 2. sl skriver:

  Islam är en arabisk erövrarreligion, islam bör vara förbjudet i Sverige, tillsammans med månggifte, hedersmord, tvångskläder och hatpredikan. Islam är mycket värre än fascism, nazism, kommunism, miljöfascism och maffia, som alla uppstått i vårt samhälle när det utsatts för verkliga eller inbillade påfrestningar. Islam är ett sätt att slå sönder hela samhället för att ur askan upprätta de diktaturer vi kan avnjuta på avstånd i asien och nordafrika. Fast nu är de här, som enklaver.

  Det finns ingenting positivt vi kan ta vara på i islam, eftersom poängen med islam är externt påbjuden underkastelse. Ordet islam betyder ordagrant ”underkastelse”. Den fred och kärlek som impliceras är slavens fred och kärlek.

  Vi bör inte studera våra självutnämnda fienders religion, vi bör studera vår egen, den är förklaring till många märkligheter vi ådaglägger när verkar eller talar. Stora delar av vårt språk är konstruktioner ur bibeln. Den är av enorm betydelse, koranen är en slags telefonkatalog till en växel som inte leder någonstans.

 3. CeDe skriver:

  Det självskadebeteende som Sverige bevisligen ägnar sig åt kan bara tillskrivas psykisk ohälsa.
  Ett lättfångat byte för de falska profeterna.

 4. Cecilia skriver:

  Kan ni inte hålla tramset någon annanstans?
  Det verkar som om ni vill underminera bloggen 😉

 5. CeDe skriver:

  Det finns andra bloggar att tillgå Cecilia om du inte är nöjd med Vilks.net.
  Eller ge dig själv in och bidra med något kreativt i stället för att gnälla.

 6. Per skriver:

  CeDe
  Bra svar. Och hav tålamod med dem som ännu inte helt är inne på rätt spår. Cecilia är kanske nyfiken och läraktig. Senaste inlägget av sl 11.40 är en bra början.

 7. CeDe skriver:

  Cecilia är nog känd av de flesta här som varit med på bloggen ett tag.
  Men hon kan ju få presentera sig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.