2414: Skärmytslingar

Som små stjärnfall i augustinatten kommer de tidstypiska skärmytslingarna vilka ger upphov till medievågor och några stötar genom korridoren. Den senaste medierullen kom med Katerina Janouchs sammandrabbning med Rossana Dinamarca. Janouchs utspel var givetvis ett lågvattenmärke men just detta faktum sätter fart på intresset. Dinamarca har en klar poängseger och det hjälper inte att den gamla bilden på Dinamarca som Sveriges Sexigaste Politiker drogs fram. Det är en annan kontext. Dinamarcas polisanmälan med förhoppning om ett förtalsåtal var nog ett misstag. Jag har svårt att tro att det leder till något. Polisanmälningar kan man göra på allting och bruket brukas alltför flitigt. Janouch hade uppenbart begått ett värdegrundsbrott och straffades omedelbart med rött kort av Viking Line (GP). Själva saken är naturligtvis demonstrationen på Medborgarplatsen som inte har fått något riktigt genomslag i medierna. En svår sak för det politiskt korrekta alltsedan omläggningen av asylpolitiken (SvD). Spänningen kvarstår dock, skall det bli någon omvärdering från officiellt håll?

En annan händelse som fått stor uppmärksamhet är extremhögerns framfart i Charlottesville. En fortsättning är frågan om man skall avlägsna misshagliga monument. En historisk fråga och i någon mån också en fråga som hamnar inom konstvärlden. Man bör vara försiktig med historiska revisioner och i det här fallet, som inte är ovanligt, handlar det om symbolhandlingar som utlopp för uppblossade känslor (artnet).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

59 svar på 2414: Skärmytslingar

 1. Från Graven skriver:

  Kontexten är väl ändå att Dinamarca vanligtvis inte haft några problem med att själv offentligt tillskriva meningsmotståndare mindre smickrande epitet?

 2. Inge skriver:

  Et alternativ til å rive gamle monumenter er å bygge nye som avspeiler dagens virkelighetsforståelse.

 3. Lars Vilks skriver:

  Jag avsåg just sexualiseringen.

 4. Jor-El skriver:

  Givetvis gjorde Katerina Janouch självmål med sin tweet. Men Dinamarcas eget självmål därefter är en rökare i krysset. Jaaa, låt oss göra allt bjäbbande på twitter till en sak för rättsväsendet, dom har ju ändå inget annat viktigt att pyssla med nuförtiden…

  Cred till Janouch för stark uppföljning här:

  http://katerinamagasin.se/det-kravs-kaftsmallar-att-skaka-liv-debatten/

 5. Per skriver:

  Man kanske skulle skicka in en peng till KJs konto.
  Det är en röst som behövs och som har en egen ton/vinkling.
  Det är flyt och humor i hennes språk oå.

 6. Från Graven skriver:

  Storbråk (40-tal) vid boende, Skälderviken, Skåne: https://polisen.se/Skane/Aktuellt/Handelser/Skane/2017-08-16-1647-Brak-Angelholm/

  Vi kanske kan skicka dit Dinamarca i hotpants för att lugna ned läget lite.

 7. Från Graven skriver:

  Och Fridolin. Han kan gå runt och göra handhjärtan för att lugna ned kombattanterna.

 8. Jor-El skriver:

  Verkligheten tränger sig på så mycket att tom. DN är tvungna att skriva om den utan större krusiduller. Nog med nya spännande influenser?

  http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-det-ar-nog-nu-freda-sjukhusen-fran-gangen/

 9. Från Graven skriver:

  Ja, det gäller att hänga med i svängarna (särskilt om man inte längre läser DN), dessutom har Sveriges Radio börjat att fiska i bruna vatten: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6754795

 10. Från Graven skriver:

  Arnstad har rätt: nyfascismen sprider sig – ända in på DN och radiohuset.

 11. CeDe skriver:

  Srämmande!

 12. sl skriver:

  Artikeln i SvD är smått fantastisk, den beskriver realiteter. Det är ett känt gammalt socialdemokratiskt trick att protestera mot sin egen politik; att å ena sidan eventuellt lyckas regera, men å andra sidan berätta vad man egentligen vill, men inte kan. Fritsons besök på Medborgarplatsen, och distansering från de tjänstemän som eventuellt lyckas genomföra den politik Fritson inte vill stå för är faktiskt otrolig. Ingen förväntar sig något av Babyface Broiler Fridolin.

  Den regering vi har står i konflikt med valresultatet. Ändå är den regeringsdugligaste alternativ, givet att ett par borgerliga partier hellre spräcker alliansen än sitter i regering med sd´s passiva stöd. Alliansen bevisar sin regeringsoduglighet genom att inte ens försöka, socialdemokraterna bevisar sin väl inövade taktiska förmåga, miljöpartiet demonstrerar sin omfattande regeringsoduglighet. Inte konstigt att lövets siffror går upp, turligt nog på mp´s bekostnad.

  Invandringsproblematiken är inte i första hand en invandringsfråga. Det är en fråga om vår genuint ohederliga självuppfattning, och de mentala sammanbrott den orsakar när politiker tvingas ta ställning till den. De vägrar, och gör hellre vilken kullerbytta som helst. Sverige kommer aldrig att producera en enda Churchill, men tusentals Chamberlains.

 13. Per skriver:

  Utvecklingen går fort nu.
  Snart måste frågan ställas om hur ett SJÄLVFÖRSVAR på folklig demokratisk grund (utan fåtalet nazisters medverkan) skall organiseras mot de muslimska fanatikerna, de menarelaterade kriminnella gängen och klanerna, och mena-invandrare i gemen som inte respekterar svensk kultur och lag, och kvinnors jämställdhet.
  Valurnorna måste vara huvudfokuset. Men den djupa staten är infiltrerad av islamvurmande vänsterfolk och allahanda kulturrelativister och massinvandringsförespråkare. Så vad behövs förutom ett chockartat valresultat för etablissemanget 2018? Reaktioner på denna tankegång?

 14. Ulf skriver:

  Tack för länken till Katerina Janouch märkliga artikel Jor-El.
  Återigen en standardtext från ultrahögern fylld av politikerförakt och löjliga jämförelser mellan dagens Sverige och DDR. Har verkligen inte Katerina mer att komma med än detta trötta kompilat av texter från Avpixlat!

  Som de flesta skribenter som öser sitt hat över svenska politiker så glömmer Katerina att dessa politiker är framröstade av det svenska folket. Synd att hon inte anklagar oss svenskar som röstar på sjuklövern som destruktiva halvkommunister som vill förstöra Sverige med en destruktiv invandringspolitik!

 15. Per skriver:

  Ulf
  Jag tror inte hon uppfattas som en representant för någon ULTRAhöger (vilket hon heller inte är).
  Snarare ett alltmer spritt tankegods (men rappt välformulerat) bland breda grupper av etniska svenskar och assimilerade tidigare invandrare, är min analys av hennes text. Önsketänkande från din sida att det skulla vara en ”extremistposition”.

 16. Från Graven skriver:

  Varför stanna vid ”Ultrahöger”?

  Varför inta ta bladet från munnen och säga det som som är så tillfredsställande att få utbrista: ”Nazister!”, ”Fascister!”, ”Antisemiter!” ”Islamofober!”, och inte minst ”Rasister!”

 17. Ulf skriver:

  Ultrahöger räcker gott för att kategorisera Katerinas inlägg.

 18. sl skriver:

  Som Lars skrivit är symbolfäktningen inte det intressanta, det är bara individuell småpotatiis. Om regeringen fattat beslut att några inte får flytta till Sverige, de sen ställer sig mitt i stan och demonstrativt vägrar, då har regeringen att antingen visa att den vill och kan genomföra sin politik, eller inte.

  Regeringen måste antingen plocka bort demonstrationen och egentligen också internera dem som ska utvisas tills utvisningen faktiskt genomförs, eller offentligt tillstå att den inte kan eller vill.

  Ställd inför sina våndor lallar några medlemmar av regeringsunderlaget iväg till demonstrationen, och sprider därmed misstanken att de inte klarar av att sitta i regering, men förstår de själva det? Tjafset med de två kvinnorna är ett sidospår. Det gäller regeringens regeringsduglighet. Frågan gäller inte om Afghanistan duger, frågan är om regeringen duger. Sverige kan inte ta på sig hela världens sorger, ta allas kors. Sverige klarar inte av att säga nej.

 19. Jor-El skriver:

  Trots all tragik bakom alla barn / unga män från Långtbortistan som lockats hit av svensk humanistisk överbudspolitik får man ändå säga att det är en poetisk rättvisa i att konsekvenserna av denna nu studsar tillbaka mot just Medborgarplatsen på Södermalm, två år efter ”i mitt Europa bygger man inga murar”-talet på samma plats.
  Om inte instant karma, så i alla fall delayed karma.

  Nu ser det ut som dom givmilda södermalmsborna har tröttnat på resultatet och harklande ber polisen om åtgärder. Polisen å sin sida verkar inte veta vilket värdegrundsben man ska stå på:

  https://ledarsidorna.se/2017/08/jag-ar-inte-rasist-men/

 20. asiktenmin skriver:

  ”Högerextrema”- Attackerar
  ”Vänsterextrema” – Protesterar (och är aldrig extrema)

 21. sl skriver:

  Så har det hänt; en vän nedslagen och rånad ett par kvarter från Medborgarplatsen, två gärningsmän av utländsk härkomst. Hen delar inte vänsterextremas agenda, det gör knappast en majoritet på söder heller, bara fler än genomsnittligen. Det är väl inte rättvist att någon utsätts för detta, det är ett oerhört underbetyg åt all Sveriges politiker att de inte duger till någonting utom att plocka folk på skatt.

  Närliggande slutsats; man kan inte vara ensam i park eller bakgata på södermalm, inte ens på dagtid.

  Slutsats på ett års distans? Vem ska man rösta på? Mp är folkfiender, V går i historisk dimma, S taktiserar på skattebetalarnas bekostnad, L+C+M+Kd vill inte sitta i regering. Och då återstår… det hade jag inte tänkt, många av SD´s företrädare kan inte gå och tugga tuggummi samtidigt, hur ska de kunna sitta i utskott?

  Vad är det för ett praktiskt beslut som saknas? Upprättande av inhägnade platser utanför vilka de illegala inte kan vistas. Det kallas läger.

 22. Ludvig K skriver:

  ”Refugees welcome”, en av grupperingarna som organiserar på Medborgarplatsen, har nu utan omsvep börjat kalla alla som passerar sittdemonstrationen och vill fotografera för rasister.

  För övrigt är det märkvärdigt att den vänster som blundat för alla vansinniga terrordåd i Europa senaste åren nu anklagar Trump för precis samma sak efter dådet i Charlottesville. När en av ”deras egna” nu har dött är det viktigare än någonsin med solidaritetsmanifestationer, förståelse, och framförallt fördömande av den rörelse som terroristen kommer ifrån. I allt väsentligt tycker jag han känns som en vanlig vilsen snubbe utan makt och inflytande över huvud taget. Precis som de immigrantkillar som vilset har lockats in i en annan destruktiv rörelse och försökt meja ner helt vanliga folk ute på gatorna i Europa (och här i Stockholm i våras)… minns relativiseringen och ”andra sidan är också delaktig” efter alla dessa terrordåd. Obetalbart!

 23. pöbeln skriver:

  Oj SL pratar om folkfiender…nasse vurmen glimtar fram…

 24. Inge skriver:

  sl, din venn og Lars Vilks er pølser i slaktetida. Den skandinaviske sivilisasjonen er dømt til undergang som så mange sivilisasjoner før oss. Vi har åpnet dører som ikke kan stenges uten krig og sånt.

 25. CeDe skriver:

  Undrade just var Ulfs vapendragare tagit vägen men så plötsligt dök han upp – pöbeln.

 26. CeDe skriver:

  Du kan vara stolt över din mamma, Ludvig K!

 27. Ulf skriver:

  Verkligen tråkigt med din vän som blev överfallen ”sl”. Medborgarplatsen är och har alltid varit en våldsam och otrygg plats och även kvarteren runt omkring.
  Men faktum är att själva Medborgarplatsen just nu är tryggare än i mannaminne och orsaken är den polisinsats som sedan mer än en vecka skyddar demonstrationen utan för Medborgarhuset.

  Under de senaste dygnen har mängd oseriösa sajter som ”Ledarsidorna”, ”Det goda samhället” och ”Avpixlat” försökt utpeka Södermalm som ett skräckens näste fyllt av brottslighet och avfall. För bara ett par veckor sedan var samma stadsdel om man fick tro artiklarna på de tidigare nämnda sajterna ett överklassghetto där hipsters levde i en bubbla av säkerhet från våld och invandring.

  Det verkar som om extremisterna inte riktigt kan bestämma sig. Är Södermalm ett homogent vitt himmelrike eller ett multikulturellt helvete!
  Den förvirrade diskussionen fortsätter medan jag tar fram popcornen och njuter.

 28. sl skriver:

  Mp är folkets fiender. Ett antal av modernismens politiska projekt, tex energiförsörjningen, storskalig drift, ihopkopplade med industrisamhället, är mp motståndare till. Allt mp företar sig syftar till att sänka levnadsstandarden, mp är emot framstegens grunder. Mp är vårt mest reaktionära parti. Varje förslag från mp är dumt, de är emot allt förnuftigt.

  Begreppet folkfiende användes nog mest i sovjet under 1918-40, på den tid då självägande bönder, präster, jurister, fabrikörer och läkare misstänkliggjordes Nazisterna använde det förstås som rasterm, jag använder det mot dem som faktiskt har som politik att förstöra för andra hänvisande till klimatreligionen. I varenda fråga sitter mp i utskotten och filar på försämringar, de sitter där därför att sossarna satt dem där, inte väljarna.

  Som vi alla kan se är politikerna odugliga, de klarar inte av utmaningen, och låtsas att den är vår. Det är den inte, marockorånarna är politiska systemfel travade på varann.

 29. Ludvig K skriver:

  Pöbeln – tror du ens på det som pågår på Medborgarplatsen? Tycker du att det har skildrats på ett objektivt sätt i media?

 30. pöbeln skriver:

  Ludvig:
  Vadå tror på? Jag tror på att demonstrationen blev attackerad av Nordisk Ungdom. Långt mer oroväckande än vad det nu är för sanning du vill dra fram om flyktingarna.

  Det finns inte ”två” sidor. Antingen är du emot judehatarna i Charlottesville eller så är du med dem. Dags att bekänna färg nu Ludvig.

 31. pöbeln skriver:

  SL
  Pratar du om ”folkets fiende”, så pratar du med Nassarnas språk…

  Det är nämligen så i en demokrati väljer folket sina representanter. Dessa representanter är inte folkets fiender. Men du verkar ogilla demokrati, eller hur?

 32. pöbeln skriver:

  SL
  Pratar du om ”folkets fiende”, så pratar du med Na**arnas språk…

  Det är nämligen så i en demokrati väljer folket sina representanter. Dessa representanter är inte folkets fiender. Men du verkar ogilla demokrati, eller hur?

 33. Ludvig K skriver:

  Pöbeln

  Jag har inte glömt ditt relativiserande av terrordåden här i Europa, där du så många gånger har understrykit att man inte ska välja sida. Men nu gör du samma sak själv! ”Antingen är du med oss eller mot oss”. Dubbla måttstockar! Jag fördömer det totalitära från vilket håll det än kommer – religiöst som politiskt. Jag tycker att det är svårt. Är inte så insatt i Charlottesville, men varför skulle det inte kunna vara så att attacken blev framprovocerad? Det är ju så du själv har resonerat kring de muslimska terrordåden. Oftast är det väl flera sidors fel att saker händer. Inget uppstår i ett vacuum.

  Vad jag har sett så är attacken på Mynttorget att likna vid en vanlig fotbollsmatch med frustrerande snubbar som skriker och slänger bengaler. Obehagligt, visst. Men obegripligt? Nej. Där politikerna misslyckas tar de arga medborgarna vid. Så har det alltid varit.

  Sluta naziförklara sl. Det är fan under din nivå.

 34. sl skriver:

  Rånen av svenskar sker inte på medborgarplatsen, utan några kvarter därifrån. Eftersom poliserna är vid medborgarplatsen, slår ingen importerad yrkesbrottsling till där. Min vän är medelålders svensk kvinna, såna som lever i villfarelsen att de bor i ett rättssamhälle och aldrig opponerar sig mot miljöpartismen, men inte heller delar den.

  Det är signifikant att Ulf tar fram popcornen och njuter. Det gör inte offren, utan bara skadeglad vänsteranhängare. Emellertid har det redan hänt att dumvänster som gjort gemensam sak med islam upptäcker vem de delat säng med efter maktövertagandet, tex i Iran. Några år efter maktövertagandet dinglade vänstern i lyftkranarna, efter att revolutionsgardet lagt knark i deras fickor. Det här är vår kulturs arvsfiende vi bjuder in på skattebetalarnas bekostnad, goddagpiltarna tvår sina händer och pladdrar om fascism. Det finns ett par hundra fascister i Sverige, SD´s femtedel av väljarkåren är inte fascister, och inte jag heller.

  Men mest signifikant är att ingen orkar ta upp den egentliga tråden. Vad gör man med illegala immigranter? Den nuvarande politiken är att låta dem springa vind för våg.

  Vad måste vi göra? Vi måste internera dem, låsa in dem bakom stängsel. Det orkar ingen se, ingen orkar ens kommentera. De måste interneras, inte efter att ha rånat, misshandlat, våldtagit eller mördat en eller hundra svensk tant, utan innan, därför att de är i Sverige illegalt. Svensk lag gäller, Sverige har rätt att vägra tillträde. Den frireligiösa svenska godtemplarvänstern med verklighetsfrämmande världssyn och löjeväckande föresatser befinner sig mentalt i en värld som inte finns, och har alltid gjort. De är romantiker.

 35. pöbeln skriver:

  Ludvig
  LÄNKA till nån gång jag relativiserat terror. (jag kan om du hittar nått redan på förhand ta tillbaka det isf. Om du inte hittar nåt får du f*n be om ursäkt.)

  Demonstrationsrätt är en demokratisk rättighet. Nordisk Ungdom är emot den demokratin. Jag antar att du också är emot demonstrationsrätt? Eller?

  Det är moraliskt rätt att demonstrera emot anti-demokrater, det är moraliskt förkastligt att stödja KKK och anti-semiter. Det råder ingen tvekan om hur du gör dina val definierar vem du är.

 36. CeDe skriver:

  Det jag har lite svårt att förstå och att det skulle ha med demokratin att göra är att vem som helst som vare sig har svenskt medborgarskap eller ens har rätten att vistas i landet ändå ges rätten att demonstrera gentemot landets demokratiskt påförda lagar.

 37. sl skriver:

  Det har funnits nazister i Storbritannien och USA sen trettiotalet, de fick verka fritt, ända tills deras nation hamnade i krig med Hitlertyskland. Henry Ford skickade 50.000 dollar i födelsedagspresent till Hitler varje år, han var övertygad judehatare.

  Inbördeskriget på 1870-talet hade en vinnare, den urbana industriella nationen i norr, och den agrara slavekonomin i söder. ”Old Dixie”, USA´s söder, existerar fortfarande, men många frigivna slavar flyttade norrut till industrijobb. Bråket i Charlottesville verkar ha initerats av att någon velat flytta statyn av sydstaternas general Lee. Då trampar man avsiktligt på mångas tår, förnekar historien, säkerligen med de gamla vanliga ”goda” föresatserna. Det är som att be om bråk, erhålla bråk, och sen klaga på att man fick som man ville. Eftersom KKK vill ha bråk, precis som järnrören och fotbollshuliganerna, det är nog nästan samma människor ute i olika ärenden men ändå samma, är det inte svårt att få igång bråket, som sen kan skyllas på ”högern”.

  Är jag nu fascist för att jag påpekar det? Nej, KKK är ett av slavekonomins skadesymptom, och USA har tillfogats avgörande skada av slavhandeln. Samma skada som vi nu tillfogar oss själva av inkompetens, feghet och dumhet.

  Våra svenska kungastatyer står där de står som ett minne av nationens historia. Det tillkommer inte genuscertifierad miljömedveten dumvänster rätten att plocka bort dem, de har inte rätt att sätta sig över nationens historia. Istället ska historieundervisningen sättas i högsätet, de faktiska förhållandena hållas i minne, men utan att kidnappas av marxistiska genuscertifierade klimathysteriska demagoger. Civilisationens fernissa utan hunger kom med konstgödsel i jordbruket i mitten av 1900-talet, då slutade folk oroa sig för mat på bordet. Symptomatiskt nog minns ingen det, Östersjöns övergödning beror på ”kapitalism” och skatten på traktorer ska höjas, sen klagar man på nerlagda jordbruk. Med en imbecill skitvänster, vem kan klaga på att SD är dumma? SD lever i en historisk kontext, de fortsätter i en tradition de inte etablerat.

 38. sl skriver:

  Där blev det fel, söderns slavekonomi förlorade givetvis inbördeskriget.

  Demonstrationsrätten är en svensk rätt, den gäller Sveriges invånarna. Illegala har inte ens rätt att vistas i landet. Problemet är fortfarande detsamma; de springer fritt, men borde vara internerade, alltså i läger. Svensk politiker måste alltså initiera uppsamlingsläger, det finns inte på kartan, men situationen kräver det. Antingen gäller svensk lag eller inte.

  Global asylrätt på skattebetalarnas bekostnad har inte vunnit några val, den har påförts uppifrån under mobbning, mot växande protester. Våra politiker delar ut oss och våra tillgångar, och låtsas som att det ingår i deras rättigheter. ”Vi står inför utmaningar” kan betyda flera saker. Svenska politiker menar att vi som betalar för dem ska öppna plånboken. Jag menar att svenska politiker står inför utmaningen att anpassa sin politik till realiteterna. Överhetens användande av begreppet ”vi” har alltid en underton av att någon annan ror, medan överheten pekar med hela handen.

 39. CeDe skriver:

  Hur kan man tillåtas demonstrera för rättigheter som man inte har någon rätt till?

 40. sl skriver:

  Om nu någon som inte läser innantill så bra försöker tillmäla mig åsikter och positioner jag inte intar, så är detta även min åsikt om Charlottesville, men med ett tillägg. Det är dumt att ge white nazi-trash en plattform genom att ge sig på historiska statyer. Sydstatsflaggan har flera konnotationer än bara slaveriets, den används i Sverige som uppkäftighetssignal och individuellt självbestämmande i lågstatusmiljöer. När den blandas med hakkorset försvinner emellertid den dimensionen fullständigt. Då blir den segrande unionsflaggan och den förlorande konfederationsflaggan ojämförliga.

  https://www.youtube.com/watch?v=8ZhaiA237e8&feature=share

 41. CeDe skriver:

  Vargen – den till fredens religion förklädda våldsideologin. Rödluvan – Europa.
  Vem kommer få rollen som Jägaren?

 42. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Jag kan inte påminna mig om att du relativiserat terror. Kanske är det det att du är kulturrelativist som Ludvig avser när han menar att du relativiserar terrorn i Europa; det är ganska mycket islamistisk terror i Europa sedan ett par år, så Ludvig har kanske skurit en kurva. Men det är lätt hänt – jag har själv gjort det alldeles för många gånger.

 43. Per skriver:

  Kulturrelativismen klarar inte ett demokratiskt, sekulärt och jämställdhetstest.
  Den utgör istället bryggan för islamfascismens utbredning över Västeuropa.
  Pöbeln är en av dess springpojkar. Fast han förstår det inte själv. Han TROR att han är antifascist. Men han är en av många dumvänsterfigurer som bidrar till ett försenat uppvaknande bland Europas folk. Precis som t.ex. DNs kulturchef som idag skrev en usel ”analys” av de senaste terrordåden i Spanien. Jihadisterna är enligt honom uttryck för en liten isolerad dödskult. Ingen om att den samhällspolitiska ideologin islam är grunden för dessa dåd. Men terrorn är inte huvudproblemet utan islamiseringen i sig av våra samhällen! De som ända in i kaklet försvarar islam är helt enkelt medskyldiga till den utveckling som nu eskalerar.

 44. Jor-El skriver:

  Ser ut som man får skaffa sig permanent beväpnat väkteri på Karolinska sjukhuset nu när nya spännande kulturuttryck gör sig allt mer frekvent påminda.

  http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/person-skjuten-i-ansiktet-i-tensta/

 45. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  En sak till: i tråden ovan blir rätt upprörd när du tillskrivs åsikter du inte har; att du skulle ha relativiserat terror. Du begär till och med en ursäkt av Ludvig. Gott så. Men samtidigt drar du dig inte för att smeta nazist-anklagelser på ”sl” trots att det är uppenbart att hon inte är det.

  Någonting att fundera över? Eller menar du att vi skall ha dubbla måttstockar här på Vilks.net?

 46. Från Graven skriver:

  *du

 47. Ludvig K skriver:

  Pöbeln

  har nu gått igenom diskussionerna här på bloggen från januari 2015, då attentatet mot Charlie Hebdo skedde. Den 8/1 skriver du:

  Nej du, där har du fel. Breivik representerar, precis CH-skyttarna, en extrem tolkning av den ideologin de tror sig försvara.
  Ha inga andra illusioner. Det här är det barbari vi lever i och alltid har levat med.

  samt

  Det är inte läran vi kramar. Det vi kramar är att vi tror att vi har en kultur som är starkare, mer intellektuell och mer fredsskapande o.s.v.

  och

  Därför att jag inte tror att lösningen ligger i ett avståndstagande från en skrift. (Då blir det så många skrifter att ta avstånd från)
  Har inte vi homosexuella lidit under andra trosuppfattningar också?
  Varför var Prideparaden fredlig i Istanbul, men blodig i Moskva, Vilnius eller Zagreb?
  Nej. Reflektera istället över varför ideologier låser sig i mötet med både snarlika och olika kulturella uttryck.

  inte en enda gång tar du avstånd från det som händer mot Charlie Hebdo. Eller något annat terrorattentat utfört av muslimer. Vems sida var du på då?

 48. pöbeln skriver:

  Ludvig
  Var det där allt du kunde hitta? Bortkastad tid, eller hur? Patetiska människa!

 49. Ludvig K skriver:

  Tämligen klargörande tycker jag. Man ser det man vill se.

 50. pöbeln skriver:

  Att säga att en terrorist liknar en annan terrorist är inte att relativisera terror.

  och såhär lät hela uttalandet om kramar:

  ——————
  Det är inte läran vi kramar. Det vi kramar är att vi tror att vi har en kultur som är starkare, mer intellektuell och mer fredsskapande o.s.v. Våldsverkare, despoter, fascister och fundamentalister kommer inte ha en framtid så länge vi utövar vår kultur. Filosofer, konstnärer, poeter, författare, dramatiker och alla vi som du kallar ”vänster” är oeniga om mycket men står eniga i denna fråga (föruton ett och annat rötägg).

  Och ja, jag har bläddrat i koranen i översättning, levat i muslimska länder, har många muslimska vänner (troende och icke-troende), konvertiter och infödda, agnostiker, ateister, sexberoende, och morfinister.

  Tro mig, du behöver inte vara rädd. Vi vakar över dig. Rädslan är den värsta fienden.

  NOUS SOMMES TOUS CHARLIE

  —————-

  Jag fattar inte vad i det som relativiserar terrorns avsky för människan… kan du hjälpa mig att förstå det LUDVIG…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.