2393: Ingen fara

Jan Guillou brukar fixa det mesta. Ta det här med islamistiska terrorister. Hans första bud när han kommenterade RH-situationen var att det inte fanns några i Sverige. När det därefter ändå fanns var det klantiga amatörer som egentligen var ofarliga. Då det nu har blivit fler medlemmar i terroristkategorin har han löst problemet på ett beundransvärt sätt. Det går snart över av sig själv. Terrorismen har, som han berättar, aldrig varit något större hot. Ibland rentav till politisk nytta. Samhället ordnar saken. Snart är alla skjutna. (Aftonbladet)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

75 svar på 2393: Ingen fara

 1. Per skriver:

  Forts. på bevara Sverige svenskt: Allt fler tycker nog att det är en önskvärd ambition då det sedan 70-talet lagstadgade alternativet multikulturellt har förloratvnågot av sin glans, speciellt som det i praktiken innebär islamskt/islamisering. Men SAP/V/Mp framhärdar i praktiken i att islamisering av Sverige är ngt positivt. Dessa partier har oå nära kontakter med t.ex. Muslimska Brödraskapet vilket jag klassar som islamfascistiskt. En röst på SD IDAG skulle möjligen kunna ses som en antifascistisk röst om man ska hårddra det lite. När det gäller SAP så finns det inte bara rasistiska rötter (20-30-talet) utan oå idag ett samarbete med fascistiska/islamistiska rörelser. Och det är ju allvarligt. Vi pratar inte enbart om vad som har förevarit förr utan om politiken idag. Och Mp är glada för att de har bidragit till att den salafistiska moskén ska byggas i Karlstad! Osv.

 2. mohammad skriver:

  Sverigedemokraterna – Ett parti som alla andra..?

  https://www.youtube.com/watch?v=snh4xeL7I3Q

 3. pöbeln skriver:

  Vad tycker du nu Per, CeDe, efter att ni sett filmen Mohammad länkat till? Är Sd ett parti som alla andra?

 4. mohammad skriver:

  Det är väl som med Nya Tider – bara det inte står svart på vitt så är det okey…

 5. CeDe skriver:

  Tack för mig!

 6. Ludvig K skriver:

  Hade inte invandringspolitiken varit ett haveri hade rötägg som SD aldrig fått inflytande. Diskussionen om vad SD är känns helt överspelad och de flesta vet nog hur det ligger till. Hade man verkligen haft en förståelse för vad SD är i grunden och tagit detta på allvar hade man kanske insett allvaret i att föra en seriös invandringspolitik. Lex Trump liksom. Nu är det för sent att gapa om vad SD har för rötter. De har redan fått anseende och respekt bland avgörande väljargrupper. Vad jag tror behövs är en era av massiv självkritik istället för att kasta skit på ett parti som faktiskt inte har hunnit verkställa så mycket realpolitiska beslut.

 7. Per skriver:

  Det finns mycket man kan säga om dessa fakta.
  Det är t.ex. anmärkningsvärt att det fortfarande finns människor med nazistsympatier i Europa.
  Men sannolikt är de inte många. Räknas de i hundratal i Sverige?

  Att många av dessa har funnits inom och kring SD är delvis en effekt av vänsterdominerade media som har stämplat kritik mot migrationspolitiken som fascistisk/nazistisk. Det har varit svårt/riskabelt att engagera sig politiskt utifrån dessa frågor. Kampanjen mot SD har snävat in SDs rekryteringsbas, vilket oå har varit medias avsikt.

  Men jag återkommer till frågan om partiprogrammet. Finns det skrivningar i de första versionerna som kan betraktas som nazistiska/fascistiska. ”Bevara Sverige svenskt!” etc. räknas inte!

  Men min huvudpoäng är att det dominerande fascistiska hotet idag och sedan ett par decennier tillbaka kommer från islamiseringen av Europa! Och islams infiltrering av etablerade partier som SAP, V, Mp, M ….
  Att Stefan Lövén är kompis med Erdogan är anmärkningsvärt! Att Mp likställer salafism med vissa marginella kristna rörelser både ideologiskt/politiskt som som reellt hot mot demokratin osv. är oå alarmerande. Den reellt existerande och snabbt växande fascismen finns rakt framför näsan men vänstern och många liberaler vägrar att se detta. Samarbetar med dessa. Stödjer dem med skattemedel osv.

 8. Inge skriver:

  Ulf, enten misforstår du CeDe med vilje, eller så kjenner du ikke historien med sterilisering. Uansett bryter du med god debattskikk.

 9. Inge skriver:

  mohammad,

  Nå har jeg sett filmen du linker til. Det er vanskelig for meg som ikke er svensk å forholde meg til alle påstandene i filmen. Jeg har ikke bakgrunnskunnskapen som er nødvendig for å sette påstandene i filmen i en historisk sammenheng.

  Filmen er laget av svensk LO. Det jeg kan si er at svensk LO ikke er en nøytral debattør. Svensk LO har støttet ANC. ANC er en terroristorganisasjon. Så avslutningen av filmen, hvor det hevdes at: ”Politisk våld, hot och hat, hör inte hemma i Sverige”, er ikke troverdig. Svensk LO har selv støttet politisk vold med sin støtte til ANC.

 10. Ulf skriver:

  Jag känner till ganska mycket om hur tvångs steriliseringar använts i Sverige Inge. När äntligen riksdagspartierna år 2013 förstod att den typen av operationer är fel så valde Sverigedemokraterna som enda riksdagsparti att rösta för fortsatta tvångssteriliseringar.

  Det var inte ett särskilt konstigt val av Sverigedemokraterna. Stödet till fortsatta tvångssteriliseringar ligger helt i linje med partiets allmänt negativa syn på sexuella minoriteter.

 11. Lars Vilks skriver:

  Du har alldeles rätt. Det är ingen dokumentär utan en propagandafilm. Det såg man genast i inledning och om asylbränderna. Inget som helst intresse att redovisa fakta: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6452483

 12. Lars Vilks skriver:

  Nu har du tjatat om dessa tvångsteriliseringar länge. Det är inte någon stor fråga för SD. Dessutom har de ändrat ståndpunkt.

 13. Inge skriver:

  Ulf,
  Det var tydelig at CeDe viste til historisk tvangssterilisering i Sverige. Det samme var tilfelle med norske sosialdemokrater. Det er uredelig å gjøre noen ansvarlig for noe de ikke har hevdet.

 14. Ulf skriver:

  Det är exakt dem jag hänvisar till Inge. Om Sverigedemokraterna hade fått bestämma så hade vi uppenbarligen fortfarande haft tvångssteriliseringar i Sverige.

 15. Inge skriver:

  Ulf, CeDe protesterte mot tvangssterilisering, likevel prøver du å klistre det på henne. Ikke kult.

 16. Ulf skriver:

  Jag har inte påstått att ”CeDe” stödjer tvångssteriliseringar.

 17. Ulf skriver:

  Tvångssteriliseringar är kanske inte en så stor fråga för SD men det är en desto större fråga för den som tvingas till ingreppet.

 18. Lars Vilks skriver:

  Men det är ju så att det i praktiken inte finns någon som helst politisk vilja att genomföra frågan. Och nu har även SD gett upp den.

 19. Ulf skriver:

  Om det är vi helt överens Lars.

 20. CeDe skriver:

  Dra år helvete, Ulf!

 21. Lars Vilks skriver:

  Vänligen vårda språket!

 22. mohammad skriver:

  Nederlagets bittra kalk Gumman…?

 23. CeDe skriver:

  Vilket nederlag mohammad?

  Allt jag skrivit i denna tråd om steriliseringar var i min kommentar 27/6, 0910:
  ”Det kan ju inte betyda annat än att före detta är ointressant och att det dagsfärska gäller.
  Vad var vänstern före detta, Socialdemokraterna med steriliseringar, osv osv.
  Hjulen rullar…..”

  Sen har Ulf byggt en egen story kring det. Knappast något som jag ska stå för.

 24. Jan skriver:

  Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden
  för Allahs ära är vår högsta strävan (Hassan al-Banna, grundare av Muslimska Brödraskapet)

  https://www.msb.se/Upload/Kunskapsbank/Studier/Muslimska_Brodraskapet_i_Sverige_DNR_2107-1287.pdf

  Jan

 25. CeDe skriver:

  Signaturen Ulf hyllar Muslimska Brödraskapet och hånar Donald Trump.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.