2365: Länsstyrelsens legionärer rycker ut

Som sagt var, Nimis påbörjades 1980. Länsstyrelsen ingrep 1982 och startade därmed en rättsprocess som i olika omgångar skulle pågå i 20 år. Men trots en långvarig period utan några ingripanden från myndigheterna (så när som på ett fall med ett dött träd för några år sedan) är dramat i detta avseende inte slut. I fjor kom vandalerna och satte eld på Vindarnas Torn. Länsstyrelsen vädrade morgonluft och såg en möjlighet att kanske kunna bli av med det gamla problemet. Det är ju så att jag alltsedan livvaktsskyddet inte har samma möjligheter att vistas vid Nimis. Även detta vill länsstyrelsen gärna dra i för att kunna agera mot verket.

Nå, till slut kunde man inte hålla sig utan bestämde sig för en polisanmälan. Den gäller det torn som länsstyrelsen betraktar som nyggnation. I själva verket är det en av de få delar som överlevde branden och som jag nu har säkrat. Den överenskommelse jag sedan många år haft med länsstyrelsen innebär att jag sköter underhållet och därmed tar ansvar för säkerheten. Länsstyrelsen har därför skriftligen medgett att jag får underhålla verket. Alternativet hade varit att länsstyrelsen skulle bära ansvaret vilket de naturligtvis inte var särskilt benägna att göra.

De ansvariga på länsstyrelsen är idag ett yngre garde eftersom det är lätt att räkna ut att de som tidigare varit inblandade i Nimisprocesserna har pensionerats. Upp och pröva sina vingar! Nu får vi snart se om det blir åka av. Under alla omständigheter bidrar länsstyrelsen återigen till verkets expansion med den säregna form av kreativitet som denna myndighet kan åstadkomma.

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2365: Länsstyrelsens legionärer rycker ut

 1. sl skriver:

  Alarmisterna marscherar ständigt. Går en i pension kommer en ny, eller två.

  https://www.youtube.com/watch?v=HmTGjIBrWqc&feature=youtu.be

 2. CeDe skriver:

  Vi har våra ämnen, sl!

 3. sl skriver:

  Jag uppfattar att de är korrelerade. Obefogad klimathysteri, svassande för islam, den svenska tjänstemannatraditionens översittartendenser, allt speglar sig i vartannat.

  Jag rekommenderar alla att titta på intervjun med Lars Bern, den går igenom vår tids stora ickefråga på ett exakt, pedagogiskt och hysteri-eliminerande sätt.

  Det är en sak han utelämnar, vår egen religion och hur den påverkar våra beslut. Kristendomen känner skuld som hela tiden kräver avlatsbrev, vi har inte kvar religionen, men vi har kvar skuldkänslorna och avlatsbreven. När det kommer nya tjänstemän och spenderar skattebetalarnas pengar på bråk om vedhögar i vildmark utan inhabitanter, vad är det för sjuk drift de drivs av?

  Det sätter fingret på en annan fråga; ponera att en massa muslimer glömmer bort sin gud och sin profet, betyder det att de lämnar religionens värderingar och islams praktiska uttryck, översitteriet och lusten att straffa främlingen som inte lyder?

 4. Adam skriver:

  sl

  Ang din sista fråga (vi tar ingen klimatdebatt den här gången) om att lämna religionens värderingar, menar Jonatham Haidt att vår tids kamp för social rättvisa har flera liknande drag med både religiös fanatism om hederskultur. Viktigt att påpeka att Haidt talar om social rättvisa av idag, INTE på 1960-talet (Martin Luther King osv.):

  Kortare presentation:
  https://m.youtube.com/watch?v=kaQ-ZF9S3uk

  Längre presentation:
  https://m.youtube.com/watch?v=Gatn5ameRr8

  Haidt tillhör mina favorittänkare just nu. Pedagogisk på det vis bara amerikaner kan vara, parat med en extremt djup analys av vår samtid.

 5. sl skriver:

  Adam, tack för länken, leve the John Stuart Mill – effect 🙂

  Jag tvivlar lite på att ”Viewpoint Diversity” kommer att bli skolverkets slogan i närtid, för att hitta sånt får man gå till flashback. Eller hit. I DN kallas det däremot alt. news och ska bekämpas under nedlåtande fnysningar.

  Angående klimatfrågan så är Lars Bern i positionen att kunna undervisa oss alla. Jag delar inte alla hans politiska antydningar, men i frågor om koldioxid och temperatur så har han rätt. Jag är inte i positionen att undervisa honom, han argumenterar för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.