2362: Utvisningar

En följd av terrordådet är att frågan om utvisningarna aktualiserats. K. G Bergström uppger (Expressen) att polisen skall utvisa 18 000 flyktingar varav 12.500 har avvikit. Om det händelsevis hade varit så att den terrormisstänkte hade utvisats skulle naturligtvis händelsen på Drottninggatan inte ha skett. Men då skulle man inte heller ha skänkt någon särskild uppmärksamhet åt utvisningsproblemet. Och frågan är hur mycket politisk energi man kommer att offra. Statsministern kunde kosta på sig att kräva att man bör göra mer. Det är inte populärt att leta upp och verkställa utvisningar och det är lätt att förstå att det inte är någon lätt uppgift. Den befinner sig på utmaningsstadiet.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

93 svar på 2362: Utvisningar

 1. Från Graven skriver:

  Asylavslagen kommer att kosta liv tills rutinerna ändras

  I Skandinavien ser det hittills ut så här:
  2013, Årdal, Norge: man från Syd-Sudan knivdödar tre på en buss.
  2015, Västerås: man från Eritrea knivdödar två på IKEA
  2017, Stockholm: man från Uzbekistan dödar 4? med lastbil i folkmassa

  Det var länge ”rasism” att föreslå beräkningar på hur många människor Sverige förmådde att ta emot, och det var under denna tidsperiod även ”rasism” att ifrågasätta ifall alla migranter verkligen är flyktingar. Det är till viss del fortfarande ”rasism” att föreslå att UNHCR-klassning skall gälla för prioritering av flyktingar med skyddsbehov (se endast de högljudda protesterna mot detta i trådarna här på Vilks.net). Det har setts som ”rasism” att internera radikala islamister i väntan på verkställande av avvisning.

  Allt det här håller naturligtvis på att förändras. Det måste endast få kosta fler människoliv – beklagligtvis – innan de nya normerna faller på plats.

 2. Jor-El skriver:

  Visst är låtgå-mentaliteten på utvisningsområdet det som borde få sig en rejäl uppsträckning som konsekvens av fredagens attentat. Detta är ju ett politikområde som barnen i Miljöpartiet av någon anledning tillåtits att styra över på senare år med förödande konsekvenser. Drottninggatan, men även knivdådet på IKEA Västerås är konkreta exempel på detta. Dags att ta ett vuxenansvar över denna hantering.

 3. sl skriver:

  Exakt. Politiken och juridiken måste styras upp, Sverige kan inte ha allmän global bidragsfinansierad asylrätt, måste internera dem som får avslag, men initialt måste Sverige kommunicera att vi inte har bidrag, bostäder, asyl, öppna gränser, och till det krävs att miljöpartiet, tro och solidaritet och socialdemokratiska kvinnoförbundet hålls utanför regeringsarbetet. Barnastyret måste upphöra. Att internera marockanska gatubarn, förvirrade uzbeker, hatiska tjetjener och återvändande IS-krigare är dyrt, det är dyrt att ha en dålig politik. Den uppenbara lösningen är att inte släppa in dem alls.

  Det är otäckt att se den oansvarige ”statsmannen” Löfvén med allianspartnern miljöpartiet islamisterna ta poäng på sina egna misslyckanden. De är ansvariga för Drottninggatan, inte offer, och försöker sig nu på en billig ”we shall overcome-känsla”.

  Se här vad vår fenomenala rättsapparat lyckas hantera, skämtsamt svenne-artilleri med 2 meters räckvidd. Varför inte förbjuda korkskruvar när de ändå är igång? Har denna rätt någonsin tittat in på teknikmagasinet eller Hobbex?

  https://www.svd.se/hemgjord-kanon-het-potatis-for-ratten

 4. CeDe skriver:

  Eller champagnekorkar som flyger som projektiler ur min hemjästa dryck. Får nog se över tillverkningen innan den lagförs.

 5. sl skriver:

  Låtgåpolitik är ett understatement. Det är en avsiktlig postkolonial självspäkar-politik på den egna befolkningens bekostnad. Ulf Bjereld med kamrater bör inte ha inflytande alls. Nu sitter de med vetorätt.

  Champagnekorkar är farligare än potatiskanon, sätt ihop tio ”pjäser” och du har en stalinorgel.

 6. Från Graven skriver:

  Åter en strålande krönika från Janouch

 7. Från Graven skriver:

  Ett tjugo minuter långt gapskratt!!!

  https://jensganman.wordpress.com/2017/04/07/lumiere-nordique-ett-efterlangtat-hemmahosreportage/

  Vem var det som tipsade om Ganman här på Vilks.net (jag har glömt)?

 8. Inge skriver:

  Den islamske terroren er kommet for å bli. Tredje generasjon muslimer vokser opp i Norden. I Israel river de terroristers hus med bulldozere. Vi er snart der.

 9. sl skriver:

  Fram tills dess får vi skratta åt sånt här;

  ”Jag menar att det fortfarande, procentuellt sett, finns fler stollar inom vänstern att driva med eftersom de besätter fler ministerposter, riksdagsmandat, chefredaktörsstolar etc… men vänta tills efter nästa val. Då jämrar… jag kommer inte hinna annat än att driva med SD.”

  Frågor på det?

 10. Inge skriver:

  Muslimene i Norden er mange nok nå til å føle seg trygge. De har satt seg fast her, etter tredje generasjon. Dermed kan islamsk terror skje uten at muslimer som sådan blir straffet. Resten er demografi.

 11. Per skriver:

  Inge

  Att prata om demografisk utveckling är det nya ”volymer”,
  som man tidigare inte fick prata om.

  Jag skulle vilja få demografiska data och prognos för t.ex. Malmö,
  där prognosen även inkluderar antaganden om ”white flight” framöver.

 12. Inge skriver:

  Det er tragisk at vi må snakke om ”white flight” i Norden. Vi har vår historie, og den inkluderer kriger, men vi trodde vi var ferdige med sånt og at vi kunne leve i fred nå. Noen av oss tok freden for gitt og inviterte muslimer i hundretusentall. Mange av muslimene tar islam på alvor. Dermed er vi i krig igjen.

 13. CeDe skriver:

  Ygeman nobbar nu V och SD i samtal om terrorism. Är Ygeman dum i huvudet?
  Skulle vi inte samlas och göra detta tillsammans?

 14. Från Graven skriver:

  Men… CeDe

  De är ju villiga att offra människoliv för att upprätthålla sin tro. Invandrare är lönsamma och nödvändiga och fascismen är det stora hotet i Europa, representerat av SD. Islam är en fredens religion och dåd utförda enligt islamsk doktrin är inte islam.

 15. CeDe skriver:

  Men även Viktoria säger – med hatten nerdragen över halva ansiktet – att vi gör det tillsammans. Vilka är då vi?

 16. Från Graven skriver:

  ”Vi” är alla dom som är villiga att offra människoliv för att upprätthålla sin tro: att invandrare är lönsamma och nödvändiga och fascismen är det stora hotet i Europa, representerat av SD; att islam är en fredens religion och att dåd utförda enligt islamsk doktrin egentligen inte är islam.

 17. Från Graven skriver:

  Faller du utanför den åsiktskorridoren så är du inte ”vi”.

 18. Från Graven skriver:

  Jag är inre ”vi”, inte du heller. Ulf är ”vi”, tro det eller ej, men så är det.

 19. Från Graven skriver:

  *inte

 20. CeDe skriver:

  Regeringen: ” 10 000 nya poliser till 2024″. Pust! vi kan andas ut och känna oss trygga.

 21. sl skriver:

  Enkel sossematte; 10000 i pension, 10000 nya. Precis som med försvarssatsningar; de understiger med råge kostnadsökningar. Maggan har mindre intäkter än utgifter, bortsett från att hon skickat på kommunerna miljardkostnader. Vilket resonemang som helst som motiverar höjda skatter kan nu tänkas högt. Däremot kommer det inte att bli något. Av verkstan, vill säga. Skattehöjningar är partiiits enda vidimerade förmåga.

  Wallenberg ”verkade utan att synas (verka)”. Löfvén syns utan att verka. Rimligen beror det på att Wallenberg riskade sina egna pengar, Löfvén riskar andras pengar, det får långtgående följder på handlingskraft och duglighet.

 22. sl skriver:

  Tekniken för sd-mobbning är just nu att jämföra dem med v, alltså de gamla ompaketerade kommunisterna. Att vara bete i det parlamentariska spelet är nog det enda v duger till. Vid sidan av miljöpartistisk copycat och vindflöjel, vill säga. Egentligen tror jag bara det behövs ett regeringsodugligt känslosås-parti för teknikfiender och skönandar, men å andra sidan dras ju alliansen av historiskt-geografiska skäl med tre överlappande partier med identiskt innehåll men tre karriärtrappor. Karriärtrappornas betydelse och incitament kan inte överskattas. Tyvärr återstår då bara ett parti, som inte är ett parti utan en valkoalition mellan kommunaltanter och arbetare, och därmed innehåller flera karriärtrappor.

  Vårt mest utstuderade mobbar-parti. Socialdemokraterna.

 23. CeDe skriver:

  Ändå lite märkligt att PK-falangen som tidigare varit så ihärdiga här på bloggen helt plötsligt efter terrorattacken fått så mycket annat att göra.

 24. asiktenmin skriver:

  En passande benämning på många fler.
  http://www.gp.se/ledare/dessa-satans-medl%C3%B6pare-1.4231459

 25. Från Graven skriver:

  Påsklov

 26. Jor-El skriver:

  Man vet inte alltid med skolundersökningar. Hur har enkäten presenterats, hur har frågorna formulerats? Kanske är detta mest fuck you-svar från skoltrötta elever?
  Men tar man den på fullt allvar är det tveksamt om den ljusnande framtid är vår…

  https://www.gp.se/nyheter/göteborg/studie-var-tionde-elev-stöttar-religiösa-extremister-1.3908356

 27. CeDe skriver:

  Du ger ofta anledning till skratt, Fr Graven, det uppskattas!

 28. Per skriver:

  Jor-El

  Denna enkät är verkligen intressant.

  1200 respondenter totalt i undersökningen. Av dessa anges att ca 40 procent har muslimsk bakgrund. Detta skulle innebära ca 480 elever. 135 elever svarade att de känner sympatier för IS/jihadister. Om man gör antagandet att sympatierna för IS och jihadism endast finns bland dessa elever med muslimsk bakgrund så skulle det innebära att ca 28 procent (135 av 480) av elever med muslimsk bakgrund har IS-sympatier, dvs nästan en tredjedel!
  Har jag räknat rätt?

 29. Per skriver:

  Nej jag läste fel! Ursäkta mig.
  58 procent har muslimsk bakgrund (40 procent kristna och 2 procent övriga) dvs ca 696 elever har muslimsk bakgrund.
  Vilket innebär att 19,4 procent (135 av 696) av elever med muslimsk bakgrund har IS-sympatier, dvs nästan var femte elev. Och detta med antagandet att IS-sympati endast finns bland elever med muslimsk bakgrund.
  Blev det rätt nu?

 30. Per skriver:

  Hoppas jag räknat rätt den andra gången.

  Vidare angav hälften av det totala antal respondenter att de ”är mycket religiösa”,
  dvs ca 600 elever. Här kan ju göra ett nytt antagande, som är en grov gissning, och det är att merparten av dess mycket religiösa till övervägande del utgörs av elever med muslimsk bakgrund. Då gissar jag att ca 500 av dessa 600 mycket religiösa elever har muslimsk bakgrund. Detta kan i så fall tolkas som att det finns en stor grupp muslimska elever som kan ligga i riskzonen för radikalisering men som idag inte anger att de har sympatier för IS/jihadister.

  Rätta mig återigen om jag är ”ute och cyklar”. Jag är lite eftermiddagstrött så tankeverksamheten är inte på topp.

 31. Per skriver:

  Man kan ju påstå att om man har islamsk tro och är mycket religös så innebär det per definition (enligt många bedömare/islamkritiker i varje fall) att man är islamist/bekänner sig till radikal islam. Då kan man gissa att bland gruppen elever med muslimsk bakgrund (ca 696) i denna undersökning som inte anger sympati för IS (som var 135 totalt) ändå finns ett stort antal som istället sympatiserar med främst sunniextrema organisationer som Muslimska Brödraskapet m.fl, salafism/wahhabism osv.

 32. CeDe skriver:

  Man kan ju fundera över hur det ska kunna integreras med ett sekulärt samhälle som Sverige. Det är ju ett tag sen vi la religion bakom oss och har väl knappast för avsikt att återgå till de illusionerna. Vi fick väl en liten försmak av sunnimuslimernas extrema hållning i Stockholm nyligen. Undrar hur politikerna tänker nu?

 33. CeDe skriver:

  Vi har ju tvingats att tycka så synd om alla dessa människor som påstås sig fly från en det ena och en det andra. Men med facit i hand så har många av dessa inte så mycket till övers för sina räddare. Och andre generation hyser ett ännu större hat demonstrerat i bilbränder och annan terror. Den politiker som lyckas lösa detta har min röst!

 34. CeDe skriver:

  Ygeman ställer krav på Jimmie Åkesson om han ska få deltaga i diskussionerna om terrorn. Vad blir det för diskussion om det krävs att deltagarna ska ha samma åsikter som arrangören. Jag svimmar lätt!

 35. CeDe skriver:

  Skrämmande att en utbildad jurist som Ygeman kan vara så korkad!

 36. CeDe skriver:

  Att idioterna på bloggen här inte har något att säga när landet drabbas av terror är ju bara förväntat!

 37. Ludvig K skriver:

  Tomma tunnor skramlar som vanligt mest.

 38. Ulf skriver:

  Idioterna är ju igång här hela tiden ”CeDe” , du skriver ju det ena inlägget efter det ena inlägget efter det andra här på bloggen 🙂

 39. CeDe skriver:

  Det enda sättet att få ut trollen är att förolämpa dem. Men med det sagt är det ändå inte säkert att det blir något sagt.

 40. DanTor skriver:

  Angående vad ljus-bild vilket strömmar, via ögat, in i tankeverksamheten och den klassiska ”intressant så kan man oxå de det”.
  Därmed vill jag peka på slags terror-uppsättningen på Göteborgs Stadsteater och ett enligt mig uppdaterad variant av ett sedan långt tillbax (04) spektakle hos Historiska i Stockholm ”Snövit och sanningens vansinne” av Dror med fru Gunilla Feiler.

  Arrangemanget av Feilers, ett foto av en kvinnlig självboms-mördare vilket seglar omkring i en pöl av röd vätska.
  En Iraelisk diplomat fick ett spel av anblicken på Historiska resten är historik och, jupp, lagom lagrat. Simsallabim numera återuppståndet i annan skepnad på Gbgs, stadsteater.

  Frågan blir hur tätt kommer det att bli mellan uppståndelserna icka att det, uppstår.

 41. CeDe skriver:

  S vill ha nollvision mot mäns våld mot kvinnor! Hur ska det gå till när koranen påbjuder mäns våld mot kvinnor som inte lyder. Då måste man väl först börja med att få kvinnor att lyda då koranens doktrin inte får ifrågasättas, den står fast.

 42. sl skriver:

  Även kraven på icke-konfessionella skolor bör tas med en nypa salt. Sannolikheten för att det kommer att användas mot kristna frikyrkors skolor, men inte genomdrivas mot muslimska isoleringsskolor efter anklagelser om rasism, är överhängande. Det som behövs är inte kamp mot religion, utan kamp mot den främmande, fientliga erövrar-religionen islam.

  Kampen mot kristendomens överhöghet är över, men kristendomen utgör samtidigt Sveriges grund, dess inkännande skam- och skuld-resonemang vibrerar i varje behjärtansvärt skälvande miljö- och vänsterpartist, varje socialdemokrat, varje alliansare och varje sverigedemokrat. Det är lätt som en plätt att hindra välgrundade politisk-juridiska attacker mot islam genom att likställa islam med kristendomen, vilket är det första som händer när man ger sig på ”konfessionella skolor” i allmänhet.

  Kritiken och förbudet ska specifikt gälla islamiska skolor, det är de som är problemet. Varje försök att blanda bort korten är försök att blanda bort korten.

 43. Per skriver:

  Jag tycker att det är förvånande och intressant att ingen här på forumet har velat ge någon kommentar till att ca var femte skoleelev med muslimsk bakgrund mellan tolv och arton år i Göteborgs nordöstra förorter uppger att de har sympatier för IS/jihadister och att en stor majoritet av muslimska elever också uppger att de är ”mycket religiösa” (=sympatier för salafism etc?).

  Det bör ju finnas en hel del progonoser som är möjliga att göra, slutsatser att dra, från dessa uppgifter, om den nära framtiden och även en lite mer avlägsen framtid!
  Någon?

 44. CeDe skriver:

  Vi har två falanger här Per, en som lever i verkligheten och en som förnekar den.

 45. CeDe skriver:

  Löfven lovar att bekämpa terrorn, terroristerna ska inte vinna säger han som om det skulle röra sig om några enstaka handlingar. I sin enfald glömmer han bort att varje aggression mot svenskar i form av bränder på deras bilar och egendom, våld och rån mot svenska medborgare är allt sammantaget en form av terror.

 46. Per skriver:

  CeDe

  Bra sagt. Är nog inte helt vanligt att man ser det så. Speciellt som det blir en tillvänjningeffekt. Det är liksom nästan normalt att det brinner en bil då och då etc.

 47. Från Graven skriver:

  Det är ju tydligt att man inte vill ha några ifrågasättanden av vare sig invandring eller islam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.