2404: Dagens matcher

In the red corner har vi Hynek Pallas och in the blue corner Katerina Janouch. Janouch har genom internationella meriter utmanat anständighetens representant Pallas. Ännu en av talrika drabbningar som följs av ett publikhav från ringside. Det kokar i twittermaskinen och andra social medier. Självklart även på de hävdavunna (Aftonbladet, Resumé). Dessa matcher har blivit ett allt större klicknöje, enligt obekräftade uppgifter planerar medierna att placera reportage och artiklar som berör Ämnet under ”sport”. Vem drar längsta strået? Janouch var oprecis med sina uppgifter och Pallas och hans assistenter sätter in stötarna på de punkterna dock utan att lyckas med någon golvning. Skall Janouch vinna på poäng?

Ett bra exempel på en mindre lyckad strategi är Sinziana Ravinis generalangrepp på SD (GP). Visserligen använder hon sig av alla nivåer; från den brutala (åberopandet av Hitler och nazism) till högdiskursen (referenser till den teoretiska litteraturen). Det blir mest ett fäktande för att så snabbt som möjligt komma till ett avslutande dödshugg. Men det gyllene läget infinner sig inte. Ett och annat kunde vara lite mera genomtänkt. Hon anklagar SD för att ha en hierarkisk kultursyn, ”vissa kulturer är bättre än andra”. Ja, det tål nog att tänka på. Själv skulle jag mena att t ex den Saudiarabiska kulturen inte är någon höjdare. Hon undrar också ”Varför bjuder de inte in konstnärer som Makode Linde, Dror Feiler, Joanna Rytel eller Carolina Falkholt, som hotats och misshandlats av högerextremister, om de nu är så intresserade av yttrandefrihet?” Det är ju så att högerflygeln inte brukar vara överdrivet intresserad av konstnärer som bedriver aktion på vänsterflygeln. Det är ju helt rimligt eftersom vänsterflygeln inte är överdrivet intresserad av konstnärer som de ser som tillhöriga högerflygeln. Det sägs att båda flyglarna är intresserade av yttrandefriheten. Fast Makode Linde har en hygglig ställning även i SD-kretsar beroende på hans ämnesval som inte ger honom en självklar ställning i vänsterlägret.

Igen: ”Fail better”.


Katerina Janouch med artikelförfattaren

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

17 svar på 2404: Dagens matcher

 1. dan park skriver:

  ”Ja, konsten är fri, så länge den kammar samhället medhårs, eller än värre, kan instrumentaliseras för politiska syften” beskriver ju dagens läge och där passar Dror Feiler, Joanna Rytel och Carolina Falkholt som hand i handske. Dessa tre är inte heller några anhängare av konstens yttrandefrihet och skulle knappast tacka ja till en inbjudan från SD för att diskutera detta.

 2. Jor-El skriver:

  Insatserna höjs i titelfajten Janouch vs. Pallas. Wolodarskis avgång krävs:

  http://nyheter24.se/debatt/872894-katerina-janouch-wolodarski-maste-avga

  Och i bakgrunden verkar ligga en beef mellan respektive fäder.
  The rumble in the jungle, east european edition.

 3. Från Graven skriver:

  Kom ihåg vem som sedan länge på denna blogg stipulerat Wolodarskis avgång som en ovillkorlig del av en nödvändig läkeprocess.

 4. Ludvig K skriver:

  Ser ut som att morsan är på väg att gå vinnande ur striden… XD

 5. Lars Vilks skriver:

  Då stämde det väl. När jag träffade modersgestalten nämnde hon något om en viss son…

 6. Ludvig K skriver:

  Så då nådde hälsningen fram iallafall!

 7. Lars Vilks skriver:

  Jo, den nådde fram även ett stilleben kom hela vägen, tack för det.

 8. CeDe skriver:

  Så du är bara 19 år Ludvig.

 9. CeDe skriver:

  Det förändrar och förklarar saker och ting en hel del.

 10. Per skriver:

  Det känns som hela vänster media etablissemanget är 19 år, högst.

 11. *.morr skriver:

  SD är inget annat än ett instrument för subversion av främmande makt. Slut.

 12. Ludvig K skriver:

  Otippat föraktfull kommentar CeDe. För övrigt har du fel.

 13. Jor-El skriver:

  Mina efterforskningar säger mig att Ludvig fyller 27 i år, typ…

 14. CeDe skriver:

  Ludvig, det var inte meningen att vara föraktfull. Min efterforskning var tydligen inte uppdaterad. Jor-El slår mig alltid men jag böjer mig för det. Jag har ändå uppfattat dig som inte helt vuxen i alla fall. Då har man inte hela vidvinkeln klar ännu, men det har ju också sin charm.

 15. Från Graven skriver:

  Är KJ LK’s mamma!?

 16. Från Graven skriver:

  En son som drar rasistkortet med en mamma som förkastar sådana oförskämdheter?

  På riktigt!?

  Snälla, säg att det är sant!!!

 17. Från Graven skriver:

  Snälla snälla snälla!? Inte ens en Arne Anka-strip skulle matcha ironin!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.