2402: Om det tillrättalagda

Upplagt är det att ta ut de satiriska svängarna i försiktighetens korridorer. För onekligen skriver han rappt och fyndigt, Jens Ganman (blogg). Sakta men säkert kommer man därhän att det blir lite för förhoppningsfullt och Ganman är inte ensam om att dra några varv på ängsliga uttalanden och rubriker. Tanken var naturligtvis god från mediernas sida. Onödigtvis bör man inte göra för mycket åt enskilda feltramp eftersom det alltför lätt kan leda till främlingsfientlighet och rasism. Många läsare drar givetvis långtgående slutsatser av enstaka händelser. Men det blev en kampanj med allt ängsligare blickar åt alla håll. När SD kom in i bilden blev det också ett givet slagord att till varje pris förhindra att partiet växte. Och vi fick dessutom avancerade utgåvor av den teoretiska rasismen, alltså att om något kunde tänkas av någon som rasism bordet det övervägas seriöst. Inget att skoja om.

God draghjälp ges ständigt av opinionsbildarna som inte ger tappt i första taget. Om man inte har något särskilt att skriva om kan man skriva det man brukar en gång till. Det kan inte uteslutas att några håller med. Ett bra exempel är Lars Lindströms (Expressen) senaste litterära mästerverk.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.