2393: And then we take Berlin

Så var det Berlin. Terrorattacker har blivit så vanliga att det ofattbara förvandlas till ett mönster: Alla avståndstagande, tankarna som går till de berörda, bilderna, paniken, rädslan.

De politiska konsekvenserna dyker också upp fort. Först väntan, kom det från högerextrema eller islamister? Eller kan det handla om en ensam galning? Det mesta tyder på att Berlindådet hör till islamismens dystra terrorprotokoll. Och då kan saken börja värderas. Wolfgang Hansson skriver (Aftonbladet) under rubriken ”Attentatet kan bli ett ytterligare slag mot Merkel”, en rubrik som inledningsvis vinklades ”Terrorattentatet i Berlin kommer som en skänk från ovan” (rubriken sattes inte av Hansson men den var lite för smaklös för att kunna stå kvar). Det är naturligtvis nog så riktigt men det blir cyniskt att så snabbt ge sig ut i de politiska träskmarkerna.

Samtidigt är det bara att konstatera att vi lever med terrorattacker in på knutarna. Man kan inte göra mycket åt det. Det rör sig om ett fåtal fanatiker och några av dem kommer alltid att kunna slinka genom säkerhetsnäten.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

130 svar på 2393: And then we take Berlin

 1. Från Graven skriver:

  Ludvig

  Du har gjort en resa till att bli en av de respekterade rösterna här på vilks.net. Nu skall du får göra en till: för mig är de som bryter julfriden de som kör en lastbil in i folkmassorna på en julmarknad o Berlin, eller skickar in 12-åriga pojkar med bomber i samma syfte.

  Ulf har använt den yttrandefrihet som västeuropeisk idétradition utvecklat till att kritisera just västeuropeisk demokrati och istället förorda sharia.

  Nu vill du att jag lämnar fältet fritt åt sådana röster – här på vilks.net av alla ställen(!) – i julfridens namn!?

  Ursäkta mig, Ludvig, men det är dags att du packar dina resväskor för en ny värdegrundsresa tillsammans med oss ”rasister”, ”antisemiter” och ”nazister”; ty under många år var det som nu sägs i mainstreammedia som självklarheter någonting vi endast kunde yttra under pseudonym – för att inte riskera avsked och social stigmatisering – på detta symbolladdade forum.

  Jag tänker inte vara tyst medan islamister kör lastbilar in i julmarknader eller här på vilks.net fräter dagarna i ända på västeuropeiska värden som yttrandefrihet, demokrati, rule by law, och mänskliga rättigheter, till förmån för sharia!

  Med önskningar om ett fridfullt och gott nytt år,

  FG

 2. asiktenmin skriver:

  Simon Wiesenthal centret har rankat ett uttalande från Sveriges utrikes minister Margot Wallström som det 8 e värsta antisemitiska uttalande under 2016.
  http://www.wiesenthal.com/atf/cf/%7B54d385e6-f1b9-4e9f-8e94-890c3e6dd277%7D/TT_2016REPORT.PDF

 3. Ulf skriver:

  Ingen har väl kallat dig rasist eller nazist ”Från Graven”. Däremot har du ”Från Graven” jämställt israelisk lagstiftning med Hitlertysklands. Israelerna är i din ögon inte bättre än nazisterna. Gör du sådana jämförelser så får du också tåla att klassificeras som antisemit!
  En sak är därmed klar, du vet inte vad demokrati eller rule of law är för något är för då skulle du inte göra en sådan idiotjämförelse som den mellan det demokratiska Israel och det totalitära Hitlertyskland.

  När det gäller din syn på mänskliga rättigheter så är det uppenbart att du anser att de inte gäller för judar: Du vill ju göra det omöjligt att leva som jude i Sverige.

  Det blev visst inte mycket kvar av de där västeuropeiska värdena du påstår dig vilja försvara”Från Graven”!

 4. Ulf skriver:

  Onekligen en dundertabbe av Socialdemokraterna ”asiktenmin”. Antisemitismen finns tyvärr överallt, både till höger och vänster. Inte så konstigt eftersom antisemitismen är en del av den västerländska kulturen sedan åtminstone tusen år.

 5. Från Graven skriver:

  Islams antijudaistisk doktrin är långt äldre än den man hittar i Europa.

  Den islamska världen har en försvinnande liten judisk population. Och den minskar stadigt.

 6. Från Graven skriver:

  Ulf försöker sälja in islam som ett bättre alternativ till den västeuropeiska idétradition som givit oss demokrati, yttrandefrihet, och mänskliga rättigheter.

 7. Ulf skriver:

  Om du ”Från Graven” och Sverigedemokraterna fick bestämma skulle Sverige snart också vara ”Judenfrei”.

 8. Från Graven skriver:

  Och Ulfs metod är att skylla alla som säger emot honom för rasister, antisemiter, nazister eller sverigedemokrater.

  Vi har genomskådat dig, Ulf.

 9. Ulf skriver:

  Det råder ingen tvekan om att de judar som bor i länder med muslimsk majoritet är just den grupp judar i världen som är absolut värst utsatta för förföljelser. Där är jag helt enig med dig ”Från Graven” .

  Problemet är ju att du vill börja förfölja de svenska judarna och att de tankarna uppenbarligen delas av Sverigedemokraterna.
  Jag kommer inte med några beskyllningar. Jag bara refererar till vad du har skrivit i dina egna inlägg ”Från Graven”.
  Allt jag påstår om dig finns i dina egna texter. När det gäller Sverigedemokraterna så hänvisar jag till deras egna riksdagsmotioner och även i Aron Verständig konstaterande att Sverigedemokraterna är ett antijudiskt parti.

  Svårare än så är det inte!

 10. Från Graven skriver:

  Du skriver om folks inlägg.

  Du klarar inte av enkel debatt utan att tillskriva folk dina egna depraverade tolkningar.

 11. persona skriver:

  Det finns hopp att det ordnar sig med reformation på Arabiska halvön. Lyssna till Förenade Arabemiratens (UAE) ambassadör i USA, Yousef al Otaiba, kommentarer (på MSNBC) om Förenade Arabemiratens första kvinnliga pilots (Major Mariam Al Mansouri) insatser med bombningar mot IS:
  http://armydotmil.com/arab-woman-led-airstrikes-over-syria-uae/

 12. Ulf skriver:

  Sväng dig inte med termer som du inte förstår innebörden av ”Från Graven”, du gör dig bara löjlig.

 13. Från Graven skriver:

  islamist

 14. Ulf skriver:

  Ett bra exempel på en sådan term du bör undvika ”Från Graven” 🙂

 15. Från Graven skriver:

  Anser du sharia ett acceptabelt samhällssystem så är du islamist

 16. Ulf skriver:

  Med tanke på att sharialagar är erkända av den israeliska staten så måste alltså Israel vare en islamitisk republik. Varför inte skicka ett mejl till Knesset för att underrätta parlamentsledamöterna om detta faktum. De skulle nog bli förvånade.

 17. CeDe skriver:

  Sharia betyder bara ”lag”. Och Israels sharia precis som också finns i Libanon är inte islamsk sharia.

 18. CeDe skriver:

  Precis som halal och kosher – båda ordens betydelse är ”tillåtande”. Sen får man gräva vidare för specifikationer.

 19. Från Graven skriver:

  LOL!!!

  Ulf har missat hela den israeliska debatten!!!

  Israels högsta domstol satte de religiösa förlikningsdomstolarna på plats bara för någon månad sedan!!!

  Jag återkommer när jag har tid – men det är så förbannade oinspirerande att debattera med någon som 1) inte vet någonting 2) inte förstår någonting, och 3) i slutändan ändå bara hittar på vad tusan som helst (läs rasistkortet) för att ”klara sig” i debatten.

  D.v.s. Ulf!

 20. Från Graven skriver:

  Adam brukar ibland dänga till med att det är frustrerande att diskutera med okunniga. Jag brukade tycka han vid sådana tillfällen var dryg, men han har en poäng.

  Ulf är inte ens på rätt spelplan!

  Han har NOLL koll på den israeliska debatten, han har NOLL koll på hur de religiösa förlikningsdomstolarna – till vilka all familjerätt är hänvisad – verkar KONSERVERANDE på mångkulturen i Israel! Kort förklarat (för er övriga som faktiskt kanske vill lära någonting av debatten – Ulf är ett förlorat case i vilket fall som helst) så finns det inte den sharia-domstol, eller judisk familjerättslig förlikningsdomstol, i Israel, som skulle erkänna t.ex. ett giftermål över religionsgränserna!

  Problemet har beskrivits av rättsliga auktoriteter exakt på det sätt jag beskrivit innan. Nyligen lät israeliska HD markera att de religiösa förlikningsdomstolarna måste ta sekulära hänsyn!!!!!!!!!!!!!!

  Ulf har i sin GROTESKA okunskap, med sitt GROTESKT låga IQ endast förmå se ”antisemitism” i mina beskrivningar och argument.

  Fan, Adam har rätt!!!! Debattmotståndarna måste ju antingen ha en rudimentär kunskap om det de debatterar, eller åtminstone en rudimentär vilja att förstå/lära sig något.

  Ulf har varken eller!!!

  Over and out

 21. Ulf skriver:

  Så då anser du ”Från Graven” att Israel styrs av islamister, bra då är det utrett. Att du sedan skriker och är oförskämd är ju inte direkt oväntat. Några sakargument har du ju inte och då tar du som vanligt till vulgära metoder, skäms!

 22. Från Graven skriver:

  Ulf. Du är blåst. Ett slöseri med tid.

  Och jag ser dessutom att du blev svarslös i vanlig ordning!

 23. Från Graven skriver:

  Jag (2016 28 december kl. 21:21): ”Nyligen lät israeliska HD markera att de religiösa förlikningsdomstolarna måste ta sekulära hänsyn!

  Ulf (2016 28 december kl. 22:33): ”Så då anser du ”Från Graven” att Israel styrs av islamister, bra då är det utrett.

  Läs de två meningsutbytena ovan.

  Förstår ni nu vad jag menar med att Ulf är blåst!?

  Blåst!

 24. Ulf skriver:

  Nej ”Från Graven”, det är du som fegar ur och inte vågar svara. Jag är inte förvånad eftersom du trasslat in dig så mycket undanflykter och svammel att du inte nu vet hur du skall fortsätta.

  Jag behöver inte kalla de som jag debatterar med för byfåne eller blåst eftersom jag till skillnad från dig kan skriva argumenterade texter. Därför behöver jag inte försöka skrämma mina mot och meddebattörer till tystnad genom oförskämdheter och skrik vilket uppenbarligen är din metod ”Från Graven”.

  Jag skiter faktiskt i vad du tycker ”Från Graven” men när jag kommer på dig att sprida lögner och trams så kommer jag att avslöja dig, var så säker!

 25. Från Graven skriver:

  Jag (2016 28 december kl. 21:21): ”Nyligen lät israeliska HD markera att de religiösa förlikningsdomstolarna måste ta sekulära hänsyn!

  Ulf (2016 28 december kl. 22:33): ”Så då anser du ”Från Graven” att Israel styrs av islamister, bra då är det utrett.

  Läs de två meningsutbytena ovan.

  Förstår ni nu vad jag menar med att Ulf är blåst!?

  Blåst!

 26. Ulf skriver:

  Av ditt citat ”Från Graven” (om det är korrekt) framgår att Israels högsta domstol erkänner sharia lagarnas auktoritet i Israel. Enligt ditt sätt att resonera så styrs alltså domstolens arbete av islamister.

 27. Från Graven skriver:

  Nej enligt DITT sätt att resonera, Ulf!

  Jag (2016 28 december kl. 21:21): ”Nyligen lät israeliska HD markera att de religiösa förlikningsdomstolarna måste ta sekulära hänsyn!

  Ulf (2016 28 december kl. 22:33): ”Så då anser du ”Från Graven” att Israel styrs av islamister, bra då är det utrett.

  Läs de två meningsutbytena ovan. Förstår ni nu vad jag menar med att Ulf är blåst!?

 28. Ulf skriver:

  Läs igenom dina inlägg och återkom sedan. Att kalla andra debattörer för blåsta när man som du ”Från Graven” inte har koll på sina egna inlägg ger bara ett patetiskt intryck.

  Men vad skall du egentligen göra, du kan ju inte skriva argumenterande och utredande texter.

 29. Från Graven skriver:

  Det är ju DU som skriver det! Ta ansvar för det du SJÄLV skriver!!!

  Jag (2016 28 december kl. 21:21): ”Nyligen lät israeliska HD markera att de religiösa förlikningsdomstolarna måste ta sekulära hänsyn!

  Ulf (2016 28 december kl. 22:33): ”Så då anser du ”Från Graven” att Israel styrs av islamister, bra då är det utrett.

  Läs de två meningsutbytena ovan. Förstår ni nu vad jag menar med att Ulf är blåst!?

 30. Ulf skriver:

  Nej det är du ”Från Graven” som menar att de som anser att sharia lagar kan vara en del av samhällssystemet automatiskt är islamister. Israeliska HD erkänner sharia och är därför enligt din definition islamister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.