2393: And then we take Berlin

Så var det Berlin. Terrorattacker har blivit så vanliga att det ofattbara förvandlas till ett mönster: Alla avståndstagande, tankarna som går till de berörda, bilderna, paniken, rädslan.

De politiska konsekvenserna dyker också upp fort. Först väntan, kom det från högerextrema eller islamister? Eller kan det handla om en ensam galning? Det mesta tyder på att Berlindådet hör till islamismens dystra terrorprotokoll. Och då kan saken börja värderas. Wolfgang Hansson skriver (Aftonbladet) under rubriken ”Attentatet kan bli ett ytterligare slag mot Merkel”, en rubrik som inledningsvis vinklades ”Terrorattentatet i Berlin kommer som en skänk från ovan” (rubriken sattes inte av Hansson men den var lite för smaklös för att kunna stå kvar). Det är naturligtvis nog så riktigt men det blir cyniskt att så snabbt ge sig ut i de politiska träskmarkerna.

Samtidigt är det bara att konstatera att vi lever med terrorattacker in på knutarna. Man kan inte göra mycket åt det. Det rör sig om ett fåtal fanatiker och några av dem kommer alltid att kunna slinka genom säkerhetsnäten.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

130 svar på 2393: And then we take Berlin

 1. CeDe skriver:

  pöbeln,

  Om vi nu ska rota i de regionerna så är det väl bara två pojkar av Trumps åtta barnbarn som är söner till Kushner och förmodat utsatta för religiösa fysiska övergrepp.

  Men det är illa nog.

  Att få en ändring på det är nog övermäktigt till och med för Big Daddy.

 2. CeDe skriver:

  moham, på dig låter det som om lagstiftningar vore något statiskt och att helt ge upp inför.

 3. sl skriver:

  Spåret mot judendomen är en fälla. Vi har ett omfattande arv från judendomen. Islam och postmodernismen är problemen. Sveriges judar är i princip inte religiösa, de bevarar sina helgdagar som vi bevarar julafton, det religiösa är undanträngt. Problemet är islam, imperialism, tvång, personligheter utan skamkänsla och självkontroll, dolda bakom övernaturligheter och fantasier från arabiska halvön, vana att bestämma, importerade till oss. Varje spår till judendomen är ägnat att förvilla. Det handlar inte om den.

  Vår import av islam är grunden till ökat judehat. Vår import av islam ger de fåtaliga svenska nynazisterna en agenda. Judiska vanor är inte intressanta eller betydelsefulla för andra än dem själva, inte förrän vi importerade islam drog någon upp dem.

 4. sl skriver:

  Islam är imperialism under religiös täckmantel. Främmande imperialism.

 5. CeDe skriver:

  Vi borde ha importrestriktioner liknande vad Trump vill införa. Å andra sidan har islam fått upp ögonen på oss vilka mähän vi är vad gäller våra toleransnivåer.

 6. sl skriver:

  Om islam alls ska tillåtas, ska vi ha lagar som offentligt och tydligt dikterar vilka delar av koranen som är förbjudna, och kännbara straff för brott mot dem. Imam utan statligt svenskt kontrollmärke är kriminell, får inte framföras i trafik precis som oskattat eller obesiktigat fordon, eller säljas i butik som svenskt kött utan ursprungsmärkning. Tyvärr finns redan sådant på plats, en kombination av socialdemokraternas gamla broderskapsrörelse och radikala sunnimuslimer som uttalar sig å alla muslimers vägnar kontrollmärker redan ”svenska” imamer. Eftersom de radikala sunnimuslimerna har godkänt arrangemanget vet vi redan att det är dubiöst. Predikan på arabiska måste kriminaliseras. Det utgör hot mot rikets säkerhet, betydligt värre än någonting kommunister eller nazister någonsin kunde mobilisera.

  Det var inrikeshanteringen. Vid gränsen bör muslimer stoppas, särskilt ensamkommande skägg som påstår sig vara barn. Skicka tillbaka direkt.

 7. sl skriver:

  Undrar ni varför jag inte röstar på sd direkt? De är inte regeringsdugliga, och det borde inte vara för mycket begärt av reguljära svenska socialgruppspartier att de lyckades skydda landet och befolkningen. Fridolin, Romson, Wetterstrand och deras socialdemokratiska femtekolonn saknar riksdagsmajoritet. Någon form av borgerlig koalition med sd´s röststöd är enda tänkbara regering. Den nuvarande är stick i stäv med valresultatet.

 8. Per skriver:

  Finns det några ”nazistiska tendenser” i SDs första/tidigaste partiprogram?
  Jag gissar att de nazistiska rötterna mest innebär att det bland andra rörde sig ett antal nazister i de kretsar som på sent 80-tal, tidigt 90-tal, började formulera kritik mot massinvandringen från mena-länder och att flera av dessa sögs upp i SD. Frågan är om partiet som sådant, om detta stämmer, kan sägas ha haft nazistiska drag. Jag känner inte till SDs tidiga historia då jag inte varit intresserat av partiet. Jag har inte heller läst Expos historieskrivning om SD. Min gissning är att talet om nazism är överdrivet. Men rätta mig om jag har fel.

 9. sl skriver:

  ”Fler personer måste utvisas snabbare?”

  Detta är vad som kallas ”för lite och för sent”. Dessutom är det bara munväder. Vad som gäller nu är undantagstillstånd och internering för misstänkta, alltså rättstaten inhiberad för vissa kategorier. Misstänkt samröre med islamister måste bli grund för internering. Orkar man inte ta konsekvenserna, får man lastbilar i julmarknader och på strandpromenader.

  Det var ju tråkigt? Men det är faktiskt vad som ligger i korten, islamimport kräver offer.

  http://www.svd.se/reuters-misstankte-berlin-terroristen-ihjalskjuten/om/dadet-i-berlin

 10. CeDe skriver:

  Och kan man inte urskilja en god från en ond muslim så får båda respass.
  Svensken klarar alldeles utmärkt av att producera egna barn men staten måste ge de rätta förutsättningarna, och sen är problemet löst. För var det inte det som var skälet till den nödvändiga massinvandringen enligt Reinfeldt att det föddes för få barn.

 11. Ulf skriver:

  Jag måste invända mot ditt resonemang ”sl”. Faktum är ju att européer av tradition förföljt judar och fortfarande gör det vare sig det finns något hot från islam eller inte.

  I Ungern pekas judarna ut som en fiende till ungrarna av Jobbik utan att det finns någon stor grupp invandrare muslimer i landet. I Finland riktar Sannfinländarna in sig på gruppen svensktalande finländare trots eller snarare tack vare att det inte finns några muslimska invandrare i landet att hetsa mot.

  Antisemitismen är en del av det europeiska kulturarvet och inte som du ”sl” tror en följd av immigration från MENA. I länder där det varken finns muslimer eller judar så väljs någon annan grupp ut som ”skyldig” till livets orättvisor, som då de svensktalande i Finland.

 12. Ulf skriver:

  Signaturen ”Från Graven” har fortfarande inte förstått att halalslakt i Sverige sker enligt svensk lag och i princip inte skiljer sig från vanlig ”svensk” slakt.
  Varför inte kolla upp lite grundfakta innan du ger dig in i diskussionen så att du ”Från Graven” slipper spamma sönder trådarna med irrelevanta påståenden om halaslaktens förmenta grymheter!

 13. sl skriver:

  Ulf behöver bara ta på sig kippa och ta en promenad till Möllevången och Rosengård för att konstatera vem som råkar ut för vad och varför. Vårt ökande judehat är importerat från mellanöstern, det är muslimer som fostrats till judehat av arabisk bollibompa. När jag växte upp, fanns inget judehat. Nu finns det här igen, direktimporterat i stor skala.

 14. Från Graven skriver:

  Ulf tycker det här är ”smaskens” (varning för mycket starka bilder; halal-slakt):

  https://www.youtube.com/watch?v=aM__qTlYOoM

 15. Ulf skriver:

  ”sl” borde fundera på varför vi aldrig tidigare sett män med kippa på sig här i Sverige. Under en vecka i New York såg jag fler män med kippa än jag gjort i Stockholm under åtminstone fyra decennier.
  Om svenskar är så ”judevänliga” som du ”sl” påstår så borde kippa har varit vardagsmat i 70 och 80-talets gatubild.

  På Torahblogga skriver bloggaren om skräcken bland judiska barn i Stockholm på 80-talet och rädslan för att avslöja sig som jude på gator och torg genom att bära kippa.
  För mig som själv har egna minnen om hur rasister härjade fritt på Stockholms gator runt 1990 är det inget konstig. Det konstiga är naturligtvis att det inte förekom kippavandringar redan på den tiden!

  i Sverige blir antisemitismen synlig först när antisemiterna är invandrare, den inhemska ignoreras och förnekas.

  Länk: http://torahblogga.blogspot.se/2012/01/vi-maste-outa-oss-sjalva.html

 16. Ulf skriver:

  ”Från Gravens” bildklipp visar inte hur halalslakt går till i Sverige. Inte så konstigt eftersom signaturen ”Från Graven” inte läser igenom sina egna inlägg, än mindre andras eller kollar de länkar hen hänvisar till!

 17. Från Graven skriver:

  ”Från Gravens” bildklipp visar en halalslakt som inte följer svensk djurskyddslagstiftning.

  Det vill säga, exakt en sådan som ”Ulf” vill tillåta import av!

 18. Adam skriver:

  Per

  Nedanstående citat av Björn Söder som hamnade på Wisenthal centers lista över antisemitiska uttalanden 2014:

  Jag tror att de flesta med judiskt ursprung som blivit svenskar lämnar sin judiska identitet. Men gör de inte det behöver inte det vara ett problem. Man måste skilja på medborgarskap och nationstillhörighet. De kan fortfarande vara svenska medborgare och leva i Sverige. Samer och judar har levt i Sverige under lång tid.
  (http://www.expressen.se/nyheter/soder-sexa-bland-antijudiska-handelser/)

 19. Ulf skriver:

  Det är intressant att Björn Söder även nämner samerna. Sverigedemokraterna är mig veterligt det enda riksdagsparti som vill ju riva upp den nuvarande rennäringslagen.
  Om verkligen Sverigedemokraternas lagförslag skulle antas av riksdagen så skull följden bli ett dråpslag mot den samiska kulturen.

  Sverigedemokrater kan inte tåla några ”avvikande” kulturer på svensk mark. Det gäller i första hand muslimer men också samer och judar.

 20. Ulf skriver:

  ”Från Graven” har uppenbarligen missat den svenska lagstiftningen om ursprungsmärkning för livsmedel.
  Den som vill vara säker på att köttet inte kommer från ett djur som slaktats på det sätt som filmen visar kan alltså välja halal produkter från svenska slakterier.

 21. Från Graven skriver:

  Vad spelar det för roll hur Ulf vrider och vänder på det? Ulf vill till syvende och sist tillåta import av kött slaktat på det sätt som filmen beskriver.

  I valet mellan att tillåta import av sådant tortyrslaktat kött och inte, säger Ulf: ”Tillåt!”

 22. Ulf skriver:

  Väldigt många produkter är tillverkade av arbetare anställda på slavkontrakt som arbetar i bokstavligen livsfarliga miljöer. Mängder av djur dödas på det mest barbariska sätt och det industriella fisket är oerhört destruktivt och hotar allt liv i havet.

  Att diskutera sådana frågor är både viktig och lovvärt men när ”Från Graven” använder sig av djurskyddet som ett sätt att rättfärdiga förföljandet av de svenskar som valt att leva som judar i vårt land så är det bara hyckleri.
  Den hycklande omsorgen om ”de stackars djuren” blir ett fikonlöv som döljer de verkliga syftet, att göra det omöjligt för judar att leva i Sverige!

 23. Från Graven skriver:

  Nonsens

  Jag värnar om alla minoriteter OCH djuren. Om djurskydd ställs mot en minoritets barbariska traditioner så blir valet lätt.

  Därför är jag emot tjurfäktning, valjakt, klubbning av sälar, kosher- och halal-slakt.

 24. Ulf skriver:

  Du är en antisemit ”Från Graven”, så enkelt är det.

 25. Från Graven skriver:

  Självklart inte.

  Det är endast ett argument du måste ta till för att du suger på att debattera och inte har några argument.

 26. Ulf skriver:

  Du ”Från Graven” vill kasta ut judarna ur Sverige, påstår att Bonnierägda Dagens Nyheter mörkar islamistiska terrordåd och jämför Israels äktenskapslagstiftning med de nazistiska Nürnberglagarna.
  Resonerar man på det sätt du gör så är man antisemit, punkt och slut!

 27. Från Graven skriver:

  Nonsens. Påhitt.

  De som är över 20 år gamla med ett rudiment till intellekt förstår argumentet att folkviljan inte kan sätta mänskliga rättigheter ur spel.

  Ulf, du famlar efter halmstrån och din främsta debatt-teknik är halmgubbar.

 28. Ulf skriver:

  Som vanligt blev du svarslös ”Från Graven”. 🙂

 29. Från Graven skriver:

  Som vanligt får rasistkortet kompensera för din bristande analysförmåga.

 30. Ulf skriver:

  Du är uppenbarligen helt likgiltig till de svenska judarnas rätt till en egen kultur och njuter av att jämföra de israeliska judarna med deras bödlar, vad är det inte om antisemitism!

 31. Från Graven skriver:

  Judar, precis som romer, samer, gotlänningar, svenskar, har rätt till sin egen kultur så länge den inte omfattar djurplågeri eller könsstympning.

  Den enda som hela tiden snöar in på judar är ju du! Du kan inte skriva en mening utan att påpeka vem som är jude och inte. Och häromdagen inkompetensförklarade du Simon Wiesentahl-center. Du verkar ha ett riktigt komplex m.a.p judar, ”Ulf”. Hänger det måhända ihop med din smak för halal?

 32. CeDe skriver:

  Varken kulturer eller religioner ska komma och tro sig om att ha speciella rättigheter. Den enda rättighet som finns är att rätta in sig ledet och sluta pina människor och djur utifrån ålderdomliga påhitt.

 33. Ulf skriver:

  Att ”Från Graven” associerar halal med judendomen kan tyckas märkligt men är egentligen inte så konstigt. För antisemiter som ”Från Graven” är judar och muslimer bara två sidor av samma skrämmande företeelse, semiten.
  Båda grupperna är oönskade i det drömda Sverige som ”Från Graven” och Sverigedemokraterna fantiserar om. Obehagligt!

 34. Från Graven skriver:

  ”antisemit” är Ulfs definition på alla som har bättre argument än vad Ulf har.

 35. CeDe skriver:

  Semit eller inte – det är väl ointressant. Vad som räknas är vad positivt man tillför det sekulära samhället. Att leva i konflikt eller vägra integrering med värdlandet är väl knappast gynnsamt för någon.

 36. Ulf skriver:

  ”CeDe” verkar ha glömt bort alla de Nobelpris som tilldelats judar. Trots att de vägrat integrera sig i det övriga samhället.

 37. CeDe skriver:

  Varför skulle jag ha glömt bort det och judar är väl välintegrerade i väst. Hur många muslimer har tilldelats Nobelpris?

 38. Ulf skriver:

  Nu får du faktiskt bestämma dig ”CeDe”. Antingen anser du att judarna är välintegrerade och då är deras sedvänjor uppenbarligen inget problem eller så är de inte välintegrerade eftersom deras sedvänjor omöjliggör integration enligt dig ”CeDe”. Vilket gäller, är judarna välintegrerade eller ej!

 39. CeDe skriver:

  Judarna missionerar inte, deras problem stannar hos dem själva även om halalslakt och könsingrepp bör problematiseras.

 40. CeDe skriver:

  kosherslakt – för att vara petig.

 41. Ulf skriver:

  Judarna praktiserar inte halalslakt.

 42. Ulf skriver:

  Det är inte petigt att skilja på halalslakt och kosherslakt. De sker på olika sätt, det är därför halalslakt är tillåten i Sverige men inte kosherslakt.

 43. CeDe skriver:

  Sorry Ulf, jag hann före!

 44. Från Graven skriver:

  Det där har ju Ulf haft fel på förut!

  Anklagat mig och CeDe för att inte ha koll på kosher och halal; det var bara det att det hade vi och citerade snyggt och prydligt källor till definitionerna. Ulf, börjar gorma om något annat. Antalet tillfällen Ulf har exponerats med brallorna nere går inte att räkna, ändå tror han att han har någon sorts roll att spela här. Det har han i.o.f.s: byfånen.

 45. Ulf skriver:

  Antisemiten ”Från Graven” försöker ta sig ton men glömmer att det var ”CeDe” som blandade ihop begreppen 🙂

 46. Från Graven skriver:

  He he… byfånen drar rasistkortet.

  CeDe rättade sig själv innan du fick en chans att glänsa i din egen självtillräcklighet.

 47. CeDe skriver:

  Halalslakt är tillåten i Sverige om djuren bedövas innan.
  I traditionell muslimsk halalslakt är bedövning före snittet ej tillåtet.

 48. CeDe skriver:

  Vare sig det gäller djur eller människor!

 49. Ludvig K skriver:

  Veckans tistel till Ulf, CeDe och Från Graven som har kränkt julfriden med sitt evinnerliga kackel om struntsaker. Att ni orkar hålla på om och om igen.

 50. CeDe skriver:

  Love you 2, Ludvig K!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.