2342: Kommande dagar

Skrivandet kommer att göra ett uppehåll under några dagar då jag skall åstad till orter som inte kan specificeras närmare. Emellertid kan jag rekommendera SVT Opinion i morgon.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

67 svar på 2342: Kommande dagar

 1. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Antar att Herr Orrenius kommer att balanser på slak lina i ett försök att förbli pk men samtidigt säga några självklarheter om rondellhunden som kulturvänstern vägrade att försvara. Skam över dem!
  Gissar att Orrenius är ute efter ”dont ask dont tell” när det gäller etablissemangens försyndelser samtidigt som han vill framstå som den gode och ”insiktsfulle”.

  Falsk som vatten tills att motsatsen bevisats.
  Positivt dock om avtrollningen av rondellhundsprojektet börjar spira.

 2. CeDe skriver:

  En plats avslöjad;
  Kaos på bokmässan under torsdagen vid Lars Vilks besök.
  Alla rädder för lammet är…..

 3. PajasKonster skriver:

  Aha konst natten i malmö …skönt att jag genom detta avslöjande ser till att vi av säkerhets skäl slipper högermörkret…stanna kvar under din självvalda sten tack!

 4. minnesdagen skriver:

  ”Det går att plantera felaktiga minnen hos människor visar ny forskning. SvD:s Elias Björkman söker svaret på fem frågor om minnet och hur mycket vi egentligen kan komma ihåg.”
  – Alla dessa Förintelseöverlevare, varav de flesta såklart träffat mengele, är det första jag kommer att tänka på. Lars Ulwencreutz fick inte komma till Bokmässan, men är det inte på tiden att börja ifrågasätta detta minnes-nonsens på allvar ?

  http://www.svd.se/ny-forskning-alla-vara-minnen-ar-falska

 5. CeDe skriver:

  Vilket jävla dravel. Samma skit om LV har nu upprepats i snart 10 år och Höglund står där och ackorderar om yttrandefriheten och att Lars får skylla sig själv. Man orkar inte höra på eländet och jag skulle rekommendera Lars Vilks att aldrig mer ställa upp på liknande föreställningar. Lägg locket på och låt de tro vad de vill, det har ingen effekt att ens skrika åt döva.

 6. CeDe skriver:

  Och höra imamen säga att IS inget har med islam att göra är ju bara ett enda stort skämt.
  Om det så skulle vara att du med rondellhunden endast upprört en enstaka muslim så har du gjort bra i från dig.

 7. CeDe skriver:

  Muslimer får framhärda så mycket de vill i sin tro på ickedemokrati och förtryck och våld.
  Men någon särställning ska de inte vänta sig. De får tåla kritik som alla andra och är helt och hållet själva ansvariga för sina reaktioner.

  Nog om detta!

 8. Kenneth Karlsson skriver:

  Bra CeDe. Ingenting tycks röra sig i hjärnorna. Det är bara Vilks som är cool och som genomskådar skådespelet. Orrenius gjorde ett sympatiskt intryck, tänkte att så ska en journalist jobba. Har beställt boken.

 9. CeDe skriver:

  Med allt snack om allas lika värde och att inte sparka neråt så var väl jippot hos SVT Opinion ett praktexempel på att sparka på någon som redan ligger.

 10. saningen svider skriver:

  CeDe = Lars Wilks så uselt fegt

 11. minnesdagen skriver:

  http://lidlday.blogspot.se/2016/09/var-hos-advokaten-idag-och-fick.html

  Nu är cirkusen med Dan Park och och polisanmälningar igång igen.
  Nu är det Adam Tensta som är upprörd över att ha blivit vitpixlad på en reklamaffisch.
  Men den svarte mannen som nyligen knuffade en för honom helt okänd blond ung svensk man framför ett tunnelbanetåg. Han var vitpixlad på den obehagliga filmen som visades på Aftonbladet.
  Adam Tensta kan förstås inte se att det finns en svart humor i det Dan Park gör. Han är så uppfylld av sitt eget hat.

 12. Lars Vilks skriver:

  Och hur får du ihop det?

 13. CeDe skriver:

  ISlamister = sanningen svider så uselt fega.

 14. pöbeln skriver:

  Det finns ju grader i helvetet…

  SD kommer instapplande i Svensk politik med korruption av Ungerskt snitt. Likhet till banditer i svensk riksdag har vad jag vet aldrig skådats tidigare. Alla farhågor sedan järnrörsvärstingarna besannas. Betydligt mer oroväckande att Vilks ger legitimitet åt Skurk Demokraterna än hans krypto-rasism. 20% av vårt land tycks så uttråkade av politisk pragmatism att man frivilligt väljer tyranni.

 15. Från Graven skriver:

  …och 80% tycks välja att acceptera islam/islamism som en samhällsfaktor.

 16. pöbeln skriver:

  Jag accepterar 20% av Islam (Sufismen). Men jag är 100% mer orolig för Ryssland och SD:s kopplingar till Ryssland och Ungern, än vad jag är rädd för IS.

 17. Från Graven skriver:

  Det hela är ganska enkelt. Om de övriga partierna haft ryggrad att hålla rent mot totalitär doktrin så hade SD aldrig fått det uppsving de nu fått.

 18. Per L skriver:

  Förstår att RH-projektet kräver att LV ställer upp dessa rättegångslika SVT-program. Noterar att de lättviktiga programledarna fortsätter kräva att Vilks ska ta avstånd från den asiatiske SION-deltagarens konstaterande att muslimer förökar sig som råttor. Beträffande figurer som Orrenius tar han, generöst nog avstånd från dödshoten mot LV, men… alltid detta men, det finns människor med ”fel” åsikter som stöder konstnären.
  Rapparen Adam Tensta har blivit förhörd av polisen med anledning av ett parkcollage där han avbildats tillsammans med Zara Larsson och Malena Ernman. Enligt Tensta har detta collage genererat 3000 hatkommentarer på Facebook och över 200 dödshot. Känslan är att han överdriver något.

 19. pöbeln skriver:

  Men graven, ditt svar är ju ett grovt relativiserande. Det tror jag du håller med om…

 20. Från Graven skriver:

  Pöbeln

  Religionen islam som en privatsak är en sak. Men de uttryckliga värdegrundsförskjutningarna (könsuppdelad gymnastik, etc) har sitt ursprung i en tydligt definierad doktrin.

  Vad är det för relativiserande med att påpeka det?

 21. pöbeln skriver:

  Ditt relativiserande är att du 11:39 pratar om islam isf att bemöta mitt inlägg om SD…

 22. Från Graven skriver:

  Jamen, min tes är ju att SD har sina 20% på grund av att de andra partierna varit så senfärdiga med att adressera de totalitära, samt ojämlika delarna av islamsk doktrin.

  Det kan ju omöjligt vara en relativisering! Jag gör ju ingen bedömning av SD’s partiprogram. Jag säger inte att två fel gör ett rätt. Jag säger: ta tag i den ena totalitära doktrinen så slipper ni bekymra er om den andra.

 23. pöbeln skriver:

  Religion är aldrig en privatsak. Det ser vi bla i Ryssland eller Saudi. Det är ett helvete att vara gay i båda. Liksom i USA fram till 80-talet då det blev lite lättare. Trots det lever de religiösa föreställningarna kvar även där.

 24. Från Graven skriver:

  Det jag menar är att den positiva religionsfriheten mycket tydligt skyddar den privata aspekten av religionstillhörighet.

 25. Från Graven skriver:

  För övrigt vet du vad jag tycker om förtryck av homosexuella – det är ett förtryck som skall bort, punkt slut. Ryssland, Sverige, Saudiarabien, USA. Bort!

 26. pöbeln skriver:

  Jag tror inte att 20% söker sig till SD pga dess raffinerad islamkritik. Nej, precis som Ny Demokrati är det en massa desillusionerade som söker en politik att hänga upp sig på, en del gammelrasister, några demokratihatare, EU skeptiker, nostalgiska sverigevurmare, kryptofascister…en obehaglig och fragmentarisk skara.

 27. LH skriver:

  Undrar vem som har planterat det felaktiga minnet hos dig, Minnesdagen, att Ulwencreutz inte fick medverka på Bokmässan? Så var det förstås inte. Det var han själv som fegade ur.

 28. CeDe skriver:

  Hellre en galning än en häxa – wote for TRUMP!

 29. Från Graven skriver:

  pöbeln

  jag känner några oroliga mammor som knappt vågade ta namnet ”SD” i sin mun. Efter det att en börjat fiska lite, och fått försiktigt medhåll från några andra, så brast fördämningen. De är nu en del av de 20%..

 30. Från Graven skriver:

  CeDe

  Jag skulle inte ha någonting emot att få med Bill Clinton i leken igen. Jag tyckte han var bra.

 31. CeDe skriver:

  Too old and too weak and out of order, men han finns nog med i kulissen.
  Vi får hålla oss till vad som står till buds, graven, och vad är ditt bud?

 32. Från Graven skriver:

  Gillar inte Trumps syn på Ryssland

 33. Från Graven skriver:

  Bland annat

 34. CeDe skriver:

  Är det så här vår framtid kommer att te sig om rådande politik får fortsätta:

  Många förnekar att IS skulle ha något med islam att göra samtidigt så fördöms kritik av IS som islamkritiskt.

  http://www.expressen.se/nyheter/jordansk-forfattare-skjuten-vid-domstol/

 35. Från Graven skriver:

  CeDe

  Jag tror att det är lätt att trilla för långt åt något håll, typ Trump. För mig är Trump extrem. Hillary Clinton är det inte, men med stora brister. Valet måste bli därefter.

 36. CeDe skriver:

  Du har nog rätt, FG. Glad att slippa välja….jag hade antagligen lagt ner min röst.

 37. pöbeln skriver:

  Trump är Putins och Ordobans (och SD)våta dröm. Det ironiska i kråksången är att Trump också är IS våta dröm. Det är mot det här all terrorism syftar. Att splittra fienden och att föra terroristens sak högst upp på fiendens agenda. Det är detta CeDe och hens gelikar inte fattar. Den bräckliga fred vi har upprätthålls av ett balanserat USA. Med Trump riskerar västerländsk hegemoni raseras. Jag och Graven har haft våra duster, men i detta finns inga alternativ.

 38. minnesdagen skriver:

  LH,
  Ok, Ulwencreutz fegade ur efter påtryckningar. Men det är bra att höra att det ges ut böcker som kritiserar lögnerna. Jag kände inte till vare sig Ulwencreutz eller hans bok. Nu har han fått lite uppmärksamhet, vilket i sig är bra.
  När det gäller förintelsen är det en stor gåta för mig. Tror folk verkligen, eller påstår dom bara. Man kan inte göra en sådan sak utan att omvärlden vet om det. Och omvärlden visste inte. Så det är omöjligt.

 39. Från Graven skriver:

  pöbeln

  +1

 40. CeDe skriver:

  Brexit skulle också gå åt helvete, men det gjorde det ju inte. Vi måste våga vara lite extrema också.

 41. Från Graven skriver:

  För mig är inte Brexit extremt. Brexit var det enda som skulle kunna få stopp på galenskaperna med öppna gränser samt en europeisk federation.

  De som menar att nationalstatstänkandet är någonting extremt måste kunna motivera varför det i så fall är så viktigt att palestinierna får en egen stat.

 42. CeDe skriver:

  Från Graven, det där tycker jag låter som om Trump hade kläckt ur sig?

 43. Från Graven skriver:

  CeDe

  Har du studerat Trumps position m.a.p. den globala uppvärmningen?

 44. CeDe skriver:

  Lika bra att ta hans nio värsta i ett svep!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/utrikes/article22380963.ab

 45. mohammad skriver:

  Von Graven måste lära sig förstå, hur mycket förståndet än spretar emot, att med statsbildningar följer inte per automatik det extrema etnopluralistiska ”nationalstatstänkandet”…

 46. mohammad skriver:

  CeDe borde känna till att ”Brexit” inte är en realitet utan endast existerar som en idé på den politiska dagordningen…

 47. CeDe skriver:

  CeDe känner till att idén om Brexit har gått till beslut men ännu ej genomförts.
  Tack i alla fall för omtanken, gubben!

 48. Per L skriver:

  Niklas Orrenius framträder idag i en stor intervju i Sydsvenskan. Det är inte lätt att förstå sig på karln. För mig framstår han som en osympatisk typ med en helt svartvit verklighetsbild. Orrenius gör ett kuppartat försök att intervjua Julia Caesar men blir avsnoppad. Då är det helt plötsligt synd om Orrenius som blir utsatt för s. k. ”hat” efter det misslyckade våldgästningen. Han kommer dragande med Breivik, Peter Mangs och Lundin Pettersson för att balansera och relativisera Islamiska Statens halshuggningsterror. Han verkar drivas av ett intensivt ”hat” mot SD, Islamofobi och rasister i största allmänhet. Det slog mig att Orrenius och signaturen ”Ulf” här på bloggen ju måste vara samma person. Avslutningsvis: såg en intervju i SVT nyss med poeten Adonis. Vilken underbar människa och vilket språk: ” det är inte Gud som skapade människan utan människan skapade Gud”

 49. Från Graven skriver:

  mohammad

  Och jag misstänker att vissa är mer jämlika än andra att avgöra vilka som klarar av att avhålla sig från nationalstatstänkandet.

  Vi kan med andra ord vara vara förvissade om hur välkomna judar, judiska traditioner, samt giftermål över religionsgränserna kommer att vara just i den palestinska nationalstaten!?

  Så stack bokfoten återigen fram från mohammad: islamismen och antisemitismen!

  Mohammads kritik av judisk slakt, mohammads försvar av koranen 4:34 (kvinnor är underställda mannen; våld [riktat från man till kvinna] som konfliktlösningsmetod inom familjen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.