2316: Återupptäckter efter slakthuset

Som synes har jag inte skrivit på några dagar. Sådant händer ibland när andra saker kommer i vägen. Men det har heller inte varit nödvändigt eftersom kommentarerna (som utvecklat sig till en duett) har förmedlat ett stycke sublim konstpoesi i minimalistisk anda. Det uppkomna verkets titel skulle mycket väl kunna vara ”Resonemang i slakthuset”. Om fiktionen någon gång överträffar verkligheten torde ändå de intressantaste skapelserna kretsa kring motsatsen. Och rentav hade jag aldrig räknat med ett sådant inslag i RH-projektet.

Nåväl, det är tid att återvända till konstvärlden. Artnet berättar om ett pågående intresse för glömda konstnärer (levande eller döda) i akt och mening att dra upp dem ur glömskan. Ett sådant exempel (som jag har skrivit om tidigare) är 101-åringen Carmen Herrera som till slut har fått sin separatutställning på Whitney. Även om Herrera borde ha fått större uppmärksamhet långt tidigare har vi frågan om varför det sker just nu. För det sker inte av sig själv som man konstaterar i artnets artikel. Det krävs pådrivare och inte minst kan marknaden hjälpa till. När vi nu lever i en tid då prisbilden för kvinnliga konstnärer har stark uppgång är det läge för att sätta fart på Herreras verk. Detta skall dock inte frånta det berättigade att återupptäcka en pionjär.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

37 svar på 2316: Återupptäckter efter slakthuset

 1. Från Graven skriver:

  lol – en OCD-duett!

  Ingen av oss tänker ju ge sig!

 2. Ulf skriver:

  Trevligt att du uppskattade diskussionen Lars Vilks!

 3. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Går inte att läsa in ngn uppskattning! Ulven verkar ha skrämt bort alla andra

 4. minnesdagen skriver:

  Debatten om slaktmetoder verkade konvergera så att den fick ett naturligt slut. Och det var ju en lycklig utgång.

 5. LH skriver:

  Grillosets vänner har onekligen en poäng. Ulf (och Från Graven) förstår sig nog inte riktigt på Vilks mördande ironi.

 6. minnesdagen skriver:

  ”Black lives matter” finns nu på elskåp.
  Dan Park har definitivt en begåvning i att göra kopplingar till tidigare händelser.

  Jackie Arklöv var en föregångare inom raskrigarrörelsen ”Black lives matter”. Att som extremt rasfixerad svart nazist, mörda vita poliser.
  Arklöv skulle kunnat vara den som inspirerade Micah Xavier Johnson att skjuta ihjäl 5 poliser i Dallas. Black on white crime doesn´t matter.

  http://bloggis.se/danpark/123727

 7. Från Graven skriver:

  Många av DP’s affischer är ju ordentligt roliga!

  Erik Svenning, Sydsvenskan, börjar bekymra sig om föreslagna förändringar i tryckfrihetsförordningen (Dan Park nämns):

  http://www.sydsvenskan.se/2016-08-05/erik-svenning-vardegrunden–ett-fafangt-halmstra

 8. Från Graven skriver:

  Lite mer kul på morgonkvisten:

  http://www.gd.se/blaljus/brott/man-i-sandviken-antastar-kvinnor-genom-att-slicka-dem-i-ansiktet

  Man i kaftan slickar kvinnor i ansiktet. Åklagaren avskriver. I Sandviken får man nämligen ha det så roligt!

 9. Från Graven skriver:

  Tilläggas kan att i Sandviken har det alltid funnits män som iklädda kaftan som slickar kvinnor i ansiktet.

  Det är endast anmälningsbenägenheten som ökat.

 10. CeDe skriver:

  Kanske avslöjades kaftanens sanna funktion?

 11. Ulf skriver:

  Signaturen ”Beppe Grillos Vänner” tycks inte riktigt uppskatta mina inlägg om det antisemitiska tankegodset i svensk politik.
  Jag måste erkänna att jag inte är så förvånad. Beppe Grillo är ju en italiensk politiker som på ett mycket effektivt sätt lyckats göra populism och antisemitism till en stark faktor i italiensk politik.

  Inte så konstigt då att Sverigedemokraterna samarbetar med Beppes parti i Europaparlamentet, lika barn leka bäst.

 12. CeDe skriver:

  Men ids svara signaturen ”Ulf”?

 13. Från Graven skriver:

  Jag ids!

  Det är ju nu inte särskilt svårt att stämplas som antisemit av Ulf: det räcker med att man tycker att djur skall slaktas med humana metoder, eller att man påpekar att riksdagsmotioner bör citeras korrekt.

  Därefter får man räkna med veckor av insinuationer och direkta anklagelser om antisemitism och anti-judiskhet från Ulf.

  Nu tänker jag i.o.f.s. inte försvara Beppe Grillo, för det är inte min strid att ta, men jag noterar att om man ropar ”vargen kommer” för ofta så tappar man trovärdighet som kan vara väl så behövlig den dagen man faktiskt står inför antisemitism.

 14. Från Graven skriver:

  Och jag noterar även att det knappast Ulf knappast bör göra anspråk på det moraliska högsätet efter hans avfärdande av djurskyddet till förmån för religiös slakt – även plågsam sådan.

  Och detta gör Ulf med stridsropet ”Halal är smaskens”.

  Nej, när det gäller vad som är moraliskt eller ej så är Ulf den siste som har tolkningsföreträde.

 15. Ulf skriver:

  Återigen så menar ”Från Graven” att Aron Verständig och jag inte citerar Sverigedemokraternas motion om kosherkött korrekt. Börjar det inte bli lite tjatigt.

  Många företrädare för judiska organisationer har kritiserat Beppe Grillos antisemitism. ”Från Graven” menar tydligen att av att även där föreligger någon form av missförstånd eller kanske även medvetna lögner.

  Antisemitism finns uppenbarligen bara bland muslimer enligt ”Från Graven”. Det kristna Europas mordiska behandling av judarna visar på hur ihåligt det resonemanget är.
  Här är en länk för den som vill förkovra sig i ämnet Beppe Grillo.

  http://skma.se/blogg/2014/06/skma-sd-samarbetar-med-judehatets-foretradare-i-europaparlamentet-avstandstagandet-fran-antisemitismen-spel-for-gallerierna/

 16. Från Graven skriver:

  menar”?

  Det är ju endast en fråga om att lägga ditt citat av riksdagsmotionen och riksdagsmotionen sida vid sida så ser man ju att du trunkerat motionen för att passa din diskurs.

  Ohederligt

 17. CeDe skriver:

  Ta och lugna ner dig lite Ulf. Det finns varken änglar eller motsatsen. Jag tror varken judar eller sverigedemokrater skiljer sig så mycket åt från vanligt folk. Gott och ont finns hos alla och någon uttrycklig ondska mot oliktänkande kan jag bara finna inom islam.

 18. Från Graven skriver:

  Från det ena till det andra (medan Ulf tänker ut nya sätt att stämpla folk som antisemiter): jag har med stort intresse läst senaste numret av ”Dabiq” – IS propagandaorgan – och då särskilt avsnittet ”Därför hatar vi er”.

  I detta avsnitt menar man att Islam just är den våldsamma religion som så många försöker säga att den inte är. Författaren förankrar sitt påstående i islamsk doktrin (koran & sunnah), med citat ocg referenser, och avfärdar därefter de som säger ”inte islam” om diverse terrordåd som ”politiskt korrekta”.

 19. Från Graven skriver:

  Tänka sig!

 20. Ulf skriver:

  Det är olika företrädare för judiska organisationer som påstår att Sverigedemokraterna är ett antijudiskt parti och att Beppe Grillo kommer med starka antisemitiska uttalanden. Jag nöjer mig blygsamt med att referera till dessa påståenden.

  Varför försöker dessa judiska debattörer stämpla folk som antisemiter. Har du ”Från Graven” något svar?

 21. Från Graven skriver:

  Jag misstänker att många judiska debattörer helt korrekt stämplar många antisemiter som just antisemiter.

  Du däremot försöker hela tiden stämpla meningsmotståndare som antisemiter oavsett vad det är som diskuteras.

 22. CeDe skriver:

  Du är en riktig pärla FG!

 23. Ulf skriver:

  Nu svarade du ”Från Graven” på mitt inlägg där jag konstaterade att Beppe Grillos kritiserats för olika antisemitiska utspel. Jag vände mig bara till signaturen ”Beppe Grillos” vänner och inte till någon annan.
  När du sedan oombedd ger dig in i diskussionen så väljer du som vanligt att släta över kritiken och försöka få det till att antisemitism inte är antisemitism när antisemiten är en vit kristen europé som Beppe Grillo.

  Det är du ”Från Graven” som menar att skäktning är en extrem form av djurplågeri, trots att de flesta demokratiska länder i världen tillåter denna slaktmetod. Du menar att företrädare för judiska organisationer ljuger när de påpekar att Sverigedemokraterna vill förbjuda importen av kosherkött. Du påstår även att Bonnierägda Dagens Nyheter mörkar islamistisk terrorism. Till slut så går du in och förringar Beppe Grillos antisemitiska utspel.

  Du pekar ut judar som djurplågande lögnare som mörkar islamistisk terrorism, det är vad du påstår i dina inlägg. Sedan får väl läsaren avgöra om det är antisemitism eller ej!

 24. Från Graven skriver:

  Nja… förutom din orubbade tro på att den som skriker ”antisemit” först och högst vinner debatten, så missar du helt poängen med vad jag skriver. Dina halmgubbar ger jag inte mycket för i vilket fall som helst.

  Jag skriver endast att du inte uppfyller några kriterier på någon som kan sätta sig till doms över andra.

  Att uttryckligen vilja åsidosätta djurskydd till förmån för rituell slakt under stridsropet ”halal är smaskens” omöjliggör några som helst anspråk från dig på att därefter kunna kritisera andra.

 25. Från Graven skriver:

  Tänk efter, Ulf, det är ju inte nödvändigtvis sakfrågan i sig som är det bekymmersamma med din värdegrund.

  Den stund som du argumenterar för att just den ena, eller den andra, trosuppfattningen/religionen/vidskepelsen skall ha företräde över grundläggande principer om hur människor och djur bör behandlas, den stunden har du ju även skjutit i sank all grund för din egen indignation över antisemitism/apartheid/rasism/fascism.

  Du har ju ingen princip ifrån vilken du kan grunda dina attacker på kreti och pleti. Du klarar inte av att analysera sakfrågor utifrån princip, och därmed blir det ju endast ett vilt sluggande med halmgubbar som du har kvar som debatt-teknik. Och eftersom att du hela tiden leder attackerna med det tyngsta du har, ”antisemitism”, så blir det ju snart utslitet. ALLA meningsmotsättningar (till dina egna) kan ju inte ha sina rötter i antisemitism? Eller hur? CeDe har redan försökt förklara det här för dig… men, men…

  Jag har förklarat dig meningslös som debattör på denna samma grund flera gånger förut – men polletten vill inte riktigt trilla ned.

 26. CeDe skriver:

  Ulf, du påpekar att många demokratiska länder i världen tillåter plågsamma slaktmetoder.
  Men har du själv någon gång försökt att fiska utan bete.

 27. Ulf skriver:

  ”Från Graven” skriver om halmgubbar men det är ju bara att läsa hans egna inlägg här och i debatten om Dagens Nyheter (2314 I väntan på det oväntade) för att få mina påståenden bekräftade.

  ”Från Graven” skrev så här om morden i München: ”DN nämnde aldrig att Sonboly ropade ”Allahu Akbar” när han sköt tonåringarna på MacDonalds, men tryckte hårt på att han haft Breivik som profilbild”

  DN mörkar alltså enligt ”Från Graven” islamistisk terrorism!

 28. Adam skriver:

  Här har inte mycket hänt. Graven är vansinnig på någon, och CeDe skriver idiotiska kommentarer för att backa upp Gravens ilska.

  Ulf: Inte bara DN, även SvT. Bl a var deras fördröjda rapportering om terrordåden i Paris i nov förra året politiskt styrda.

 29. Från Graven skriver:

  Adam

  lol – du har alldeles rätt!

  Välkommen tillbaka

 30. Adam skriver:

  Graven: Tack! När kommer din och CeDes revolutionerande bok om hur filosofin och vetenskapen hos araberna under medeltiden bara är en enda stor hoax skapad av pk-vänstern?

 31. Adam skriver:

  Ulf: Jag var väldigt otydlig mot dig. Borde skrivit

  Inte bara DN, Graven menar även SvT mörkar. Bl a såg Graven i SvT:s fördröjda liverapportering om terrordåden i Paris i nov förra året en politisk styrning.

 32. Adam skriver:

  Inte bara signaturen Doktorn som är paranoid;)

 33. Från Graven skriver:

  Ha ha… jobbar på den, min vän! En riktig blockbuster!

  Jag skickar ett dedicerat ex!

 34. Från Graven skriver:

  Berätta var du har varit och vad du har gjort! Något spännande?

 35. Ulf skriver:

  Tack för den informationen Adam.

 36. Från Graven skriver:

  Synd bara att Adam har skarvat lite. Men vad gör väl det om det gör historian bättre.

 37. Från Graven skriver:

  Hmm… Ulf, har du varit i Turkiet någon gång, möjligtvis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.