2277: Dagens artikel

Som en del redan har sett har Olle Lönnaeus skrivit (med fina bilder av Peter Frennesson) en artikel om mig i Sydsvenskan. En alldeles nyanserad artikel dock med ett inslag som är felaktigt:

”Varje vecka spelar han fotboll med sitt gubbagäng. Ibland tar han en löprunda med livvakterna i släptåg.”

Det är inget gubbagäng som spelar även om det finns en del äldre spelare. Återväxten är god och vi har många spelare i åldersgruppen 16 – 30 år. Dessa, ofta aktiva spelare, för med sig att vi lite äldre måste höja vår nivå några steg. Min konditionsträning under det senaste halvåret har gett resultat, nu är det bara snabbheten som skall tränas upp. Det som Frennesson skriver ”Ibland tar han en löprunda” är missvisande. Jag springer målmedvetet tre gånger i veckan och har inriktat mig på 2 km. Den här veckan hade jag tänkt mig att sänka rekordet (11 min 18 sek) men oturligt nog drabbades jag av en förkylning. Jag är inte helt tillbaka från den men igår, trots tunga ben, hade jag den hyggliga tiden 11.27. Nästa helg skall det blå åka av. Samtidigt medger jag att min löparkarriär har kommit igång rätt sent. Å andra sidan kan man se att den tendensen är tydlig i mitt liv. Dessutom har jag en benägenhet att dra igång synnerligen långvariga projekt. Nimishistorien har nu fått 36 år på nacken. I artikeln berättas om de problem som nu har uppstått med transportfordonen. Det löser sig säkert, det har funnits värre svårigheter att ta mig genom. RH-projektet är jämförelsevis ännu i startgroparna, inte ens tio år på nacken.

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

11 svar på 2277: Dagens artikel

 1. mohammad skriver:

  Lars, att löpträna med en infektion i kroppen är inte att rekommendera, se nu till att bli frisk innan dylika dumdristigheter upprepas…

 2. Lars Vilks skriver:

  Tack för din omtanke. Jag vet att man skall vara lite återhållsam. Därför tog jag det lite lugnare och blev förvånad över att det ändå gick så pass fort. Det gick nog bra, inga efterverkningar kan noteras.

 3. benke bus skriver:

  Hej Lars!

  Om 20 år kanske Vi bloggare får se dig löpa Göteborgsvarvet, kanske med en hund i släptåg.

 4. mohammad skriver:

  You Are Welcome Bro

  Jag vill dock påpeka vikten av vila typ några dagar efter tillfrisknande innan du löptränar igen, hellre det än månader av konvalescens efter en hjärtmuskelinflammation…

 5. Molly skriver:

  Ursäkta om jag bryter er diskussion! Dan Park blev häktad i morse hos sin dam. 5 poliser ansågs behövas för uppgiften!
  Jag börjar få nog!
  Vad Dan behöver är en advokat. <någon som kan någonting om yttrandefrihet.
  Åklagarmyndigheten, de som jagar Dan ligger bakom vilka biträden han fått sig tilldelad.
  Dan har inga pengar, bostad, fast inkomst och lever "billigt" utan hjälp från samhället.
  Hur ska han ha råd me en vettig och kunnig advokat?
  Alla bloggläsare: Vad kan man göra? Känner någon en kompetent kraft här, annars jagar makten i sh livet ur Dan Park.

 6. benke bus skriver:

  Molly!

  Hört talas om hustrumisshandel o. dyl.?

  Sammanfattning av tidningsartikeln/2277

  Innebörden av Olles och Lasses texter tolkar jag som att journalister och konstnärer kan man inte lita på. Det är väl precis som det ska vara, alltid har varit. Maskernas sanning är grym, sminket rinner här och där…

 7. Molly skriver:

  benke bus : Ursäkta men jag förstår inte din tolkning av min text? Hört talas om hustrumisshandel, med gudskelov klarat mig själv. Att journalister och konstnärer är opålitliga sägs ibland men även om politiker, kapitalister och diverse etniska grupper.
  Vad har det med saken att göra?
  Jag ville ge DP en chans att kunna använda sin lagliga yttrandefrihet i Sverige utan att jagas av svenska rättsväsendet.
  Eller menar du att vi alla ska lägga ner våra ambitioner att leva i ett fritt land?

 8. benke bus skriver:

  Kära Molly!

  Min lilla invändning berodde bara på vad han, Dan, eventuellt blev gripen och häktad för, inte vet jag polisens motiv! – Allt verkar vagt och konstigt, märkligt om det har med yttrandefrihet att göra.
  Molly! skaffar de en advokat så kan jag bidraga med dem slant.

  Long Live ART

 9. minnesdagen skriver:

  Dan Park verkar ha tagits in på förhör för några gamla bilder, varav en bild på en finlandsfärja.
  Han har själv kommenterat det på:
  http://lidlday.blogspot.se/

 10. CeDe skriver:

  Vågar man ens kommentera DP utan risk för påhälsning från överförmyndarna.
  Fast jag tror att de bara skämtar, det kan ju inte vara på allvar. Eller drömmer jag?

 11. Ateisten skriver:

  Mot bakgrund av alla rapporter om nedlagda polisutredningar från Uppdrag granskning, Kalla fakta, GW Persson m.fl. där rapportörerna tagit över polisens arbete och visat hur man enkelt har identifierat bovarna börjar jag förstå hur polisen/åklagarna arbetar. I det aktuella fallet knallade åklagaren ner till poliserna i morse och beordrade:

  ”Nu grabbar och tjejer har ni lyckats lägga ner den hundrade utredningen på raken så det är tid att sträcka på benen och visa litet action! Några ljushuvuden har börjat publicera gamla bilder av DP så nu skickar vi fem av er och syr in honom. Jag har ringt alla tidningar och TV så se till att ni är snygga och prydliga! Och du Petra blir talesperson, här har jag skrivit ner på lappen vad du ska säga, och ingenting annat! Vad dom än frågar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.