2201: Status i samtidskonsten

För den som vill se den senaste bulletinen om tillståndet i samtidskonsten kan få det kort och koncist från e-flux journal. Knappast nytt, näppeligen förvånande. Jag skulle vilja säga att bättre skulle man väl kunna. Det blir lite i alltför nedkörda spår och konventioner. Men så här lyder det:

”Needless to say: the problems are scary. From violence and apparently constant massacres to the re-establishment of borders and controls of all kinds; from censorship, racist and nationalist rhetoric, to creeping militarization and the mobilization of hundreds of thousands of refugees—all of this is starting to resemble the conditions that preceded the last world war. In the face of all this, how do we go about thinking of a way out?”

dionysos kränkarenLIT

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2201: Status i samtidskonsten

  1. Adam skriver:

    Visst är e-flux editorial postmodernt konservativ. Den står med bägge fötterna i 1900- talets andra hälft; multikulturalism, diffusa maktstrukturer, antirasism, uppror mot konventioner. Dock har jag likt många andra svårt att jubla över Donald Trump, Polens nya censurlagstiftning, och annan konservatism som sköljer över samtiden. Det nya är inte bättre, bara nytt.

  2. CeDe skriver:

    Gå in på första sidan och bläddra ner till – Svt värre än Polen….

  3. sl skriver:

    SvT som maktens megafon; det är avsikten, folk ska få ”rätt” nyheter, på egen bekostnad. Jag har slutat med DN och SvD pga deras spridande av miljömupperi. De gör på samma sätt som SvT anspråk på objektivitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.