2194: Så kan det bli, plötsligt

Plötsligt var det borta, det taktfasta ropet från de anständiga: ”Allas lika värde!” Samma väg gick det med övertygelsens självklarhet: ”Det får inte finnas ett vi och de”.

På nästan ingen tid upplöstes sålunda slagorden som riktats mot ”The Dark Side”. Den ljusa sidan förmörkades och nu får vi fråga oss var rasisterna tog vägen.

Så icke i konstvärlden. Ai Weiwei är på väg att rädda situationen genom att uppföra ett minnesmonument för de drunknade flyktingarna på Lesbos: ”we need a memorial”. Artnet

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2194: Så kan det bli, plötsligt

 1. Tallskog skriver:

  A.W. är en djup besvikelse. Han är ingen riktig konstnär utan en ynklig PK-fjäskare. Usch!

 2. Doktorn skriver:

  Naturligtvis. De som flydde undan den kommunistiska terrorn 1944 fick inga minnesmärken över förlista eller sänkta båtar. Men samma förövares iscensatta invasion av Europa skall få minnesmärken – och maktens medlöpare stärker sin ställning i samtidskonstvärlden.

 3. Bella skriver:

  I dessa sammanhang vore det kanske läge att uppmärksamma tvåårsdagen av den unga nätaktivisten Aaron Swartz tragiska bortgång (11 jan 2013). Samma värdnation som är så inblandad i ett antal nationers sorgliga öden, däribland Syriens folk.

 4. Doktorn skriver:

  Aaron Swartz var ett filantropiskt IT-geni och avlägsnades därför medelst s.k. ’självmord’ – varmed CIA et collaboratores (Mossad, MI6 m.fl.) står till tjänst.

 5. Cecilia skriver:

  Life gos on.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.