2063: Debatt i Köpenhamn

Idag var det alltså debattmöte för Lars Vilks kommittén på Christiansborg i Köpenhamn. Fler länkar kommer så småningom.

Extrabladet
Berlingske

christiansbpub
Publik

Det här inlägget postades i Föreläsningar, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

20 svar på 2063: Debatt i Köpenhamn

 1. minnesdagen skriver:

  Är det Dan park som skymtar långt bak på vänstra sidan ?

 2. Lars Vilks skriver:

  Det stämmer, Park var på plats.

 3. Doktorn skriver:

  Id och ävlan. Yttrandefrihet och medvetandeforskning. Medan bror V. uppehöll sig med livvakt på politiskt möte i CPH hade jag nöjet att fira Peter Fenwicks 80-årsdag i London – i intet mindre än ’Ouspenskiis Hus’. PF har visat: Medvetandet finns bortom hjärnan och behöver denna endast i jordiska (irdische) sammanhang! Vidare har Ingen har lyckats bevisa att kvantmekaniken också existerar när man inte längre tittar efter – när fysikerna stängt labbet för kvällen. Alltsammans är resultatet av observatörens interaktion med en uppfattad verklighet. POS; punkt och slut. När vi brukar vår lilla vilja (såsom tidigare visats) suddas gränsen mellan ’Innenwelt’ och ’Umwelt’ ut. Vi är äntligen en liten smula FRIA. Världen är andlig innan den blir materiell efter det vi satt vårt tänkande i arbete. Denna andlighet är varken Jehova eller Allah – utan vad vi själva öppnar våra hjärtan till – personligen har jag stor ’faiblesse’ för rysk ortodox liturgisk sång. Den beledsagar mig vid dagens slut till det meditativa middagsmålet när mörkret tätnat – ofta även i vänners sällskap.

 4. Rurik skriver:

  Hej Cecilia

 5. CeDe skriver:

  Får vi ett hej från Lars också?

 6. CeDe skriver:

  Slipp då – det fanns en viss social gemenskap i det här hejandet!

 7. Från Graven skriver:

  CeDe

  ”N’et” är farligt nära ”H’et” på tangentbordet.

  Kanske en nationaldagsnubbe förklarar avogheten

 8. LH skriver:

  Trivialisera inte Vilks nej, Från Graven. Ta i stället en funderare på vad det kan betyda.

 9. Från Graven skriver:

  Vad spännande: ett mysterium – iallafall för mig!

 10. Molly skriver:

  Du har rätt CeDe, fast du inte verkar förstå det! Till individer säger man HEJ om man ”känner en social gemenskap”. Man säger inte HEJ till okända. EU-Migranterna på våra gator säger alltid hej och lägger huvudet på sned Jag har ingen social gemenskap med dem och besvarar inte hejet! Jag hejar inte på Dronningen i Danmark heller.

 11. CeDe skriver:

  Hej Molly,
  Jag förstår inte riktigt vad det är jag inte skulle ha förstått.
  Hejen har hamnat i olika trådar här men för mig blev de en positiv gemenskap på bloggen även mellan skribenter som inte alltid är av samma åsikter.
  Ett hej från en tiggare är ju bara ett uttryck för att få uppmärksamhet men jag säger ändå hej tillbaka.
  Jag sätter mig inte över någon, alla kan vi hamna i skiten.

 12. CeDe skriver:

  Från Graven,

  LV besvarade i alla fall frågan om än med ett rungande – Nej.
  Kanske tyckte han bara att det var fånerier helt enkelt.

 13. minnesdagen skriver:

  ”Ett hej från en tiggare är ju bara ett uttryck för att få uppmärksamhet men jag säger ändå hej tillbaka.”
  – Ja, tittar man någon i ögonen, så bör man svara på hejet eller iallafall nicka. Men det beror förstås på.
  Är en jobbig typ, tittar jag bara bort. Tiggare har ingen rätt att tränga sig på. Vi har en socialtjänst, och ingen i detta land skall tvingas tigga.

 14. CeDe skriver:

  Tror inte socialtjänsten i Sverige har budgeterat för utländska tiggares försörjning. Men man vet ju aldrig. Men som du säger, tittar man någon i ögonen så hejar man tillbaka.

 15. Molly skriver:

  Vilka koder man följer beror på var man är uppfostrad. Att inte besvara ett hej, tolkas i Sverige som att man ”sätter sig över” personen. Och att ”sätta sig över” är något fult i vårt land. Att heja tillbaka i t.ex. Indien kan få allvarliga konsekvenser om man är kvinna/flicka. Att ta en utsträckt hand där kan vara orsak till mord, medan en hand som avvisas i Sverige blir föremål för DO. Ett Hej, en utsträckt hand har olika tolkningar. Där har vi en grund för missförstånd mellan kulturer och även inom samma kultur.

 16. CeDe skriver:

  Allt går väl att hårdra. Men jag känner mig ändå ganska trygg med att kunna besvara ett hej från en tiggare i Sverige utan rädsla för att bli nerslagen.

 17. Molly skriver:

  Det är okej CeDe!
  Jag har själv blivit utskrattad en gång.
  En professor i Indien bjöd mig hem till sin familj på middag. Professorn, hans hustru och två tonårspojkar satt runt bordet. Efter middagen vände jag mig mot hustrun, tackade för maten och tog farväl. Det är sed att man umgås först, äter middag sen och går man hem direkt efter maten. Jag räckte fram handen. Kvinnan och pojkarna bröt ut i skratt. De tittade på pappan för att få en signal vad de skulle göra? Fadern sa något snabbt på Hindi. Frun och pojkarna slog samman sina händer, höll dem mot bröstet och bugade djupt. Jag gjorde detsamma och fick en ny lärdom. De skrattade av osäkerhet. Vad gör man då en hand sträcks mot en?

 18. Pöbeln skriver:

  Hahaha. Ni är som ett gäng 10-åringar som inte riktigt är trygga med hur man ska bete sig i ett samhälle. Nu förstår jag vilka The Vilks Pack är…

 19. Inge skriver:

  Hei Pöbeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.