2036: En alldeles kort rapport från Helsingfors

Det blev till slut ett seminarium i Helsingfors om yttrandefriheten sedan man hade funnit en ny lokal. En fylligare rapport kommer när jag åter är tillbaka. Något kan man läsa i Hufvudstadsbladet.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

20 svar på 2036: En alldeles kort rapport från Helsingfors

 1. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Gött!

 2. Doktorn skriver:

  Mycket roligt att Vår Vän Vilks kunnat få lite omväxling med Helsingforsresa! Tidigare bemälda Harmonikonferens i UK belyste Maitreya Buddha – en bodhisattava, vilken utan moraliserande dogm, men likt en vän får den våldsbenägne att överge sin hämndlystna identitet. Nu har ju terrorister knappast läst Dostovjetskis ’Brott och Straff’, eller insett att mord framför allt dödar mördaren själv. Ändå finns denna attityd väl förankrad i mänsklighetens kollektiva omedvetna – och ’teorienligt’ öppnas därmed en väg för Vår Vän att undkomma den dom media honom utmätt. Världen går runt på pengar och våld. Men icke-våld är starkare. Vi är alla ’turister’ i denna världen och styrs av förväntan. Vi klagar än på än det ena, än på det andra. Men pilgrimen förtröstar. Även älskande börjar som pilgrimer, men blir snart nog missnöjda turister. Allt är inte slut. Den som är kapabel till transformation kommer slutligen
  att triumfera.

 3. CeDe skriver:

  Pater Noster – Lars Vilks – iklädd allvarets färger.

  Humanisten Gun Winter menar: ”utan terrorattackerna tror jag inte allt hade eskalerat så här.”
  Ungefär lika upplysande som att säga utan Big Bang hade vi inte haft det så här.

 4. CeDe skriver:

  Ett stort kliv framåt – det svenska försvaret tillåtes att fira Sveriges Nationaldag i den norrländska staden Umeå.

 5. Doktorn skriver:

  Naj DU Tallskog!

  De häer bleir alldeles for starka pillor for päugarma å täusorna på Vilks Blogg. Di kommor å svimma. Di kommor å finna päu hundra äursäktor for å äumedelbaurt stänga länken om di ens räukat oppna den av nyifikenheit.

  Detta oppna medlemsbrev äer imellorteid tyvärr en giod sammanfattning av det vigtigaste innehållet i Orwells ’Memory Hole’.

 6. Tallskog skriver:

  Doktorn, jag anar vad ”Memory Hole” betyder men vänligen, förklara för de stackars människorna som irrar omkring i mörkret…

 7. Lars Vilks skriver:

  Jag säger det igen. Jag har inget intresse av den fortsatta tjatandet om konspirationsteorier.

 8. Rurik skriver:

  Herrar ( för de är väl herrar ?) ”Doktorn” , ”Tallskog” och ”Minnesdagen” håller sig med en egen världsbild som väcker mycket lite intresse här på Vilks.net.
  Kanske läge att finna ett annat forum , kanske bland likasinnade ?

 9. Doktorn skriver:

  Det tycks alltså eligt R. (måhända med V.’s goda minne) vara Tallskog, Minnesdagen och Doktorn mot klövet.

  Klövet har konforma åsikter och är tränat att bedriva uteslutande ’godkänt’ tänkande.

  Här råder inte ens postmodern osäkerhet.

  Men om ’Konstvilks’ inför censur – vad blir då kvar av ’överskridandet’?

 10. Lars Vilks skriver:

  Ett ”överskridande” till bisarra konspirationsteorier med judiska bankirer och illuminater kan med fördel äga rum på platser där man välkomnar dylikt.

 11. Doktorn skriver:

  Uttrycket ’bisarr konspirationsteori’ är övermaga. Nesta Websters historieforskning och Prins Metternichs memoarer borde finnas i varje välsorterat forskningsbibliotek för att uppväga ’accepterade’ myter. Utan oväntade idéer ingen Dialog. Lyssna lugnt, överväg och svara – det existerar också en ’dialogteori’ – omhuldad av Platon, David Bohm och Anthony Blake – ’the supreme art’ kallas den – eller släng ut härolden om detta bättre passar.

 12. Lars Vilks skriver:

  Den judiska konspirationsteorien är ingen oväntad idé utan en övertygelse som drabbar en del människor. För mig är den enbart tröttsam och jag har som sagt inget intresse av att den propageras på bloggen.

 13. Lars Vilks skriver:

  Tack för länkarna!

 14. CeDe skriver:

  Kanske är det dags att respektera bloggägarens önskemål.

 15. Beppe Grillos Vänner skriver:

  Freud ville ta oss från ett neurotiskt helvete till ett vardagligt sådant.
  Det han förbisåg (bland annat) var att somliga lever i ett neurotiskt ”paradis” där en tvångsmässig logik förstärker egna grandiosa vanföreställningar som ständigt byggs på om t.ex konspirationsteorier.

  Hyser inget större hopp för somliga på tråden, alltså

 16. Doktorn skriver:

  Eftersom jag på sistone orsakat mer oreda än harmoni på denna konstblogg tänker jag nu ta lite semester. Lars och vänner önskas en trevlig Valborg!

 17. minnesdagen skriver:

  Är inte alla religioner grandiosa vanföreställningar ?

  Freud är överskattad som auktoritet. Läste boken om vargmannen redan när jag gick på gymnasiet, (hans mest kända patient), och fick då klart för mig att Freud var helt ointressant.

 18. Ludvig K skriver:

  Saknar Från Graven lite, ändå. Han hade iaf den goda smaken att hänvisa till faktiska källor som stöd för sina uttalanden istället för att leka fritänkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.