2010: Möte på skjutbana och tavlor i Kalmar

Lite rörliga bilder för den intresserade. Det är ett holländskt reportage som gjordes för några dagar sedan där jag intervjuas. Rätt väl gjort tycker jag. En hel de försiggår på engelska så det går att följa med.

En helt annan sak. Konstmuseet i Kalmar har hamnat i blåsväder. Konstföreningen, som man på goda grunder (jag vet) inte kan ha mycket förtroende för, har sparkat chefen Bengt Olof Johansson. Problemet tycks vara att man vill ha lite mera lättförståelig konst. Underförstått lite tavlor och sådant som konstföreningar brukar titta på. HD

Det här inlägget postades i om utställningar m m, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2010: Möte på skjutbana och tavlor i Kalmar

 1. Heidegger skriver:

  Fruktansvärt att man talar om ”folklig konst”, vad är det som avses, att den konst som nu ställs ut är ”entartete”? En annan närliggande fråga är varför lägger inte SVT ner 90% av sitt programutbud och satsar på TV-produktion för en smal publik, d.v.s. sådant som marknaden kan tänkas misslyckas med att uppbringa? Där efter neutral nyhetsrapportering, HELT utan hänsyn till tittarsiffror, VARFÖR skall staten producera underhållning som marknaden klarar alldeles utmärkt (förmodligen bättre eftersom som den kan producera lite osmaklig sexism som säkert lockar tittare) att producera själv? Om SVT har låga tittarsiffror
  så är väl det inget problem i sig, kan någon förklara? Varför sparkar man inte 75% av de anställda på SVT, stärker kvaliteten och sänker avgiften med 75%?

 2. Inge skriver:

  En annen sak er hvordan kunstnere og kunstinstitusjoner kan unngå å se hvor viktig Lars Vilks’ kunst er, i vår tid og utenom. Det kan ikke være den tekniske utførelsen som forklarer det hele, teknikk handler bare om øvelse.

  Hvordan kan kunstverdenen unngå å se hvor viktig RH er?

 3. Hemkär skriver:

  Intressant intervju av rödjackad reporter. Dock, vilken eländig sista frågeställning han hade. Att först mena på att Lars Vilks och IS är lika kompromisslösa i sitt sätt och sedan fråga om LV ville kompromissa något?

  Jag menar. Vem vill kompromissa med Islamiska Staten? Om frihet och demokrati? Är inte det något att kämpa för? Vill vi leva såsom offerlamm i fruktan att få våra halsar avskurna? Frågan är förvissa fri, men LV gav det enda svar som är möjligt.

  Jag hör röster som tycker att LV har sig själv att skylla och att han inte skall ha livvakter som bekostas av det allmänna. Dessa personer är de facto redan offer i sin fruktan.

  Tänk vad en teckning kan föra med sig. Framtiden är verkligen inte lätt att förutse. Ett är dock säkert. Islamiska statens framfart är så makaber att den blir inte långlivad utan sitt stöd av Saudiarabien.

 4. Jor-El skriver:

  2 folkpartister föreslår framträdande av Vilks i riksdagen. Respekt.

 5. minnesdagen skriver:

  Vilks i riksdagen vore en höjdare. För övrigt mycket positivt med utrikespolitiken de senaste dagarna. Wallström som verkar ha ordentligt med skinn på näsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.