1943: Pyssel för politiskt intresserade

Dagens politik har onekligen en terapeutisk funktion, oftast blir det mycket känslor. Eftersom debatten är så intensiv är slitaget av begrepp påtagligt. Just nu är det inte så mycket med det slitna ”rasist”, Istället förs det en intensiv diskussion om hur begreppet ”fascism” skall tillämpas. Några menar att SD är fascister men det har blivit mothugg från många håll. Åsa Linderborg (Aftonbladet) gick först på fascistlinjen men har nu ändrat sig till att SD kan bli ett fascistiskt parti (Aftonbladet). Enklast vore att, efter känt mönster, utnämna samtliga etniska svenskar till strukturella fascister.

Inför valet kan man få vägledning bland annat genom att läsa små berättelser av starkt sedelärande karaktär. Carina Bergfeldt underhåller oss (Aftonbladet) med en sådan godnattsaga för alla dem som inte förstår. Det tycks handla om något tyskt val på 30-talet.

Så var det räknandet. Det har också blivit populärt: Att räkna hur många invandrare och asylsökare Sverige tar emot. Uppgiften är tydligen inte lätt och resultatet tycks variera med den ideologiska ståndpunkt som räknaren intar. Om man vill veta den rätta lösningen vart skall man vända sig? Det förefaller, i alla fall för mig, som om Tino Sanandaji är mest trovärdig.

Det här inlägget postades i debatt. Bokmärk permalänken.

15 svar på 1943: Pyssel för politiskt intresserade

 1. Rinnande Vatten skriver:

  Idén med klistermärken på böcker som också förses med förord som förklarar den koloniala kontext som boken skrevs, är inte så dum! Får jag föreslå att Koranen också, med all respekt, bör läsas som ett Tidsdokument från en försvunne tidsepok från de Arabiska staterna. Låt Tintin och Koranen stå kvar i sina hyllor, gärna med tillägget : Så såg man på världen förr i tiden!

 2. Doktorn skriver:

  TINO SANANDAJIS siffror visar att fortsätter vi i 2013 års takt har till nästa sekelskifte insläppts 6 miljoner nysvenskar, väsentligen muslimska färgade från Afrika och semiter från Mellanöstern.

  Med tanke på dessa primitiva och medeltida folks ohämmat stora barnaskaror – åtminstone att beräknas efter första generationens migranter – betyder ekvationen att kristna arbetsamma svenskar då torde blivit minoritetsfolk i sitt eget land och eliten äntligen fått till sin Världens Nya Ordning med enkelt administrerbar allmän fattigdom i polisstat samt utan (för dem förhatlig) kristen kultur.

  Läget är mer än ytterst allvarligt. Eliten jobbar dygnet runt på att förstöra för Dig och Ditt land.

  ***

  DEN SYSSLOLÖSA MEDELKLASSENS herrar uppvisar stort intresse för ’Champions League’. De samlas med förväntan över att glas öl på sportsbarer. Sändningarna ramas in av hymnliknande musik och nunor av mångmiljonärerna bollkickande enkla ungtuppar från olika världsdelar och olika raser paraderas med jämna mellanrum att trumma in mantrat ”No to racism, no al racismo, nein zu Rasismus…”

  Detta är ett synnerligen gott exempel på hur TV-mediet används till Mind Control.

  Tänk annorlunda – tänk från andra hållet – var motvalls – fri, opåverkbar och egensinnig:

  Rasism är coolt!

 3. Sniff skriver:

  Strukturella fascister- dagens första och bästa skratt, tack!

 4. Doktorn skriver:

  Fascismen tillskapades och finansierades av eliten under mellankrigsperioden för att enligt dialektiken tes – antites – Ragnarök låta det trängda Tyskland medelst vansinnesfälttåget Barbarossa åstadkomma en välkommen befolkningsreduktion och sin egen förintelse efter det eliten just framgångsrikt likviderat sitt hatade ortodoxa Tsarryssland och förvandlat detta till ett hot för hela den fria världen – dessa två riken – Ryssland och Tyskland stod i vägen för alliansmakternas affärer sionisterna satsat på (Antony C. Suttons trilogi om ’Wall St. and…’) och sionister är mycket farligt förslagna rovdjur ansvariga för all PK.

  Hade det inte varit för de bortglömda internationella frivilliga (60 %) och inhemska tyska elitsoldater (40 %) i ’den föraktade arméns’ hängivet kämpande led – vilken avsevärt fördröjde Stalins härnad mot väst trots fältmarskalk Paulus av den sorgliga skepnaden kapitulation efter Stalingrad – och våra tappra tidigare nationsbröder finnarna – hade Sverige och det mesta av Västeuropa lytt under kommunistisk diktatur när vår generation växte upp.

  Liberaler och vänsterfolk är så förälskade i den blodiga kommunismen att de för evigt programmerats likställa dess antites fascismen med all världens ondska – helt virrigt och vettlöst men tröttsamt förutsebart – såsom madamer hönshjärnor Linderborg och Bergfeldt.

 5. Pöbeln skriver:

  Ett mycket bra svar på dina funderingar om fascism och SD.

  Bruna rötter, blå-gul stam, bruna grenar.

  http://guldfiske.se/2014/11/19/bruna-rotter-blagul-stam-bruna-grenar/

 6. Heidegger skriver:

  @pöbeln Nytillkomna SD-väljare verkar i stor utsträckning hålla för näsan när de röstar, så jag tror inte vi ska vara alltför oroliga: http://axess.se/Tv/program.aspx?id=4280#.VIePee-xrAZ.twitter

 7. CeDe skriver:

  Heidegger,

  En massmördare blir frälsningssoldat, en välgörare förskingrare. För både konsten och politiken gäller att det är resultatet som räknas.

 8. Lars Vilks skriver:

  Det är naturligtvis inte så mycket begreppsdiskussion utan saken handlar om valtaktik. Trenden har länge varit självklar, att finna ett lämpligt tillmäle gentemot SD så att de får mindre röster. Men hittills har det inte fungerat.

 9. Doktorn skriver:

  Ideologier är maktinstrument. Socialismen föddes i Ingolstadt den första maj 1776 vid illuminaternas konstituerande sammanträde och tog sin finansiärs Rothschields röda sköld till kännemärke. De lärde folken att ’andra har det bättre’ och ’vi kräver!’.

  Resten vet ni.

  Ideologier – vare sig svarta eller röda – leder i slutändan bara till infernaliskt fördärv och oräkneliga offer på Lucifers altare.

  Varje jul påminns vi om motmedlet till denna själssjuka.

  ***

  Idag är det redan Lucia.

 10. Heidegger skriver:

  Angående röstfiske så är det väl egentligen PK-journalisternas fel att vi hamnat där vi gjort. Eftersom de ohederligt hanterat migrationsfrågorna så länge (jag blev chockad när jag förstod omfattningen av mörkläggning, vinkling och tendensiös rapportering för ett par år sen -även om jag kände till sådant som att en majoritet som jobbar på SVT röstat MP). Politikerna har varit tvungna att dansa efter PK-medias pipa och nu när verkligheten börjar träda fram så har de styrande sedan tidigare cementerat sina positioner…

 11. Heidegger skriver:

  Om SD nu har 18 procent så kan man ju bara spekulera hur många röster de skulle få om bostadspriserna sjönk med 50%..

 12. Doktorn skriver:

  Gode Broder Heidegger!

  Det är ju snart jul och alla skall älska varandra.

  Dock synes mig moderaternas nya fru Kimberg-Batra vara SD-gunstig feminist av typen – enligt en älskad tornedalsk chef jag kände att karaktärisers enligt … ”jaa – tet är allti’ samma proppleem med kvinnlika tjefer – de förstår int att man iplant okkså kan kå omkrink ett propleen!”

 13. Från Graven skriver:

  Någon som vet vad som hänt status.st?

 14. Doktorn skriver:

  Hoppsan – vilken lapsus – ”omkrink ett hinder” sade han.

 15. CeDe skriver:

  Stefan Löfven har lyckats med konststycket att göra allting fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.