1932: Utställning

Utöver mina utställningar hos Rönnquist & Rönnquist har jag under de senaste åren varit övervägande outställd. Sådana är villkoren för den som rör vid konstens gränser: Du skall icke överskrida. Men nu deltar jag i alla fall i en mindre utställning som öppnar på lördag (29 november) i Krapperups konsthall. Utställningen omfattar ett antal lokala konstnärer som ingår i Höganäs kommuns nätverk. Självklart kan jag inte visa några känsliga verk men de tre små oljemålningar som jag har med berör i varje fall Ämnet:
1. Freedom of Speech
2. Bilden kan ej visas
3. Ladarps badställe

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

21 svar på 1932: Utställning

 1. minnesdagen skriver:

  Det är i Skåne allt händer. Uppe i Stockholm är allt öken. Jag kanske inte har så mycket koll på konst men det finns iallafall inga gatukonstnärer. Nja, Makode hade saker på ett galleri vid Götgatspuckeln härom månaden, så nånting finns det ju…

 2. Doktorn skriver:

  Enligt min mothypotes sättes konstens gränser vare sig av galleristen eller konstnären – utan av kamrat Bernays elit – som tycks få uthärda ett och annat bakslag – eftersom den tvingas indirekt manipulera publicum – men är viss om framgång i det långa loppet – i Gud vet vad för ärende gemene man inte torde få lov att gissa.

  Emellerid tänker jag ’trotzdem’ dyka upp på vernissagen om lördag och dricka gamle f.d. alpinisten konstnär Vilks’ välgångsskål – om lämpliga drycker tillhandahålles – eljset spara skålandet till kvällen på Hotell Kullabergs bar & mötesplats för bygdens i Mölle mantalsskrivna kulturpersonligheter, författare till ’Mord i Mölle’ osv.

  Man gratulerar trots konstvärldens gallerisektion verkar nära att släppa i byxan till visad uppmärksamhet!

 3. mohammad skriver:

  Tråkigt att Vilks är ”banned and grounded” när han nu blivit sådär alldeles makalöst världsberömd.

  Den svenske mästaren förtjänar faktiskt något bättre än en trippel på Krapperups slott.

  Karma…?

  😉

 4. Från Graven skriver:

  Vilks är ju ”banned” inte av svensk lagstiftning men av företrädare för islam.

  Och han är ”grounded” av konstvärlden delvis av dess rädsla för att bli mördad om den ställer ut honom, återigen ett löfte från företrädare av islam.

  Vilks har m.a.o. påtvingats den Karma som islams apologeter så hånfullt applåderar.

 5. Heidegger skriver:

  Är det någon som vet om DP överklagat? sorgligt om han inte gjort det…

 6. mohammad skriver:

  Heidegger

  Varför inte slå en signal till HD registratorskontoret, du har till klockan 15.00 på dig…

 7. mohammad skriver:

  von Graven

  Snarare tvärtom, dessutom anses karma vara ett resultat av de egna handlingarna, inte andras…

 8. Från Graven skriver:

  Varför jag skrev ”påtvingad karma”.

  ”Tvärtom”? Där misstager du väl dig (i vanlig ordning)?

  Det finns väl inga påbud mot Vilks från någon formell auktoritet annat än islamska?

  I alla fall inte ifrån några sekulära, rationella.

  Men för all del; kom gärna med något exempel som korrigerar det påståendet.

  (Jag går och poppar pocorn medan du tänker)

 9. Heidegger skriver:

  Frågade DP på twitter och den ska vara överklagad..

 10. Heidegger skriver:

  @mohammad med reservation för eventuella feltolkningar så verkar dina tidigare inlägg implicera att du tycker att det finns moraliskt stöd för nuvarande HMF-lagstiftning. Samtidigt verkar det som att du ondgör dig över kritik riktad mot Koranen. Hur går detta ihop: Koranen är ju full av citat som lösryckta skulle vara exempel på just Hets mot folkgrupp?

 11. Kulturvetare skriver:

  Mohammad
  Du har förmågan att sitta på fler än två stolar på en gång. Karma används inom hinduismen och andra religioner som tror på själavandring! Dåliga handlingar kan straffas genom att man återföds som en groda. God Karma blir ett steg närmare befrielsen, att slippa återfödas. Dåliga handlingar, Karma, behåller människosjälen i Samsara, ett ständigt återfödande utan chans till att uppnå Nirvana eller Brahma.
  Hur lyckas du Mohammad att dra in Hinduiskt själavandrings belönings – system när du anser att Vilks blivit straffad för dålig karma när det är en islamisk profet han enligt islamistisk tro har förolämpat? Håll reda på profeterna, Mohammad.

 12. minnesdagen skriver:

  En analys av Dan Parks bro-bild som verkar vara i linje med Lars Vilks framförande i Oslo nyligen.

  http://www.expressen.se/kvp/kultur/ratt-bild-av-en-park/

  ”Kommentaren ’Hang-On Afrofobians’ är en ironisk sarkasm som uppfordrar rasistiska invandrare att fritt uttrycka sin afrofobi.”

 13. mohammad skriver:

  Kulturvetaren

  Det går alldeles utmärkt, det moderna karma begreppet är snarare att hänföra till lagen om orsak och verkan än den mer omfattande konsekvenslära du hänvisar.

  Även om vissa Islamiska lärda framhärdar i fundamental ödesteori så förefinnes skrivningar i Koran som mycket väl står i överenstämmelse med karma begreppet.

  Utan att gå närmare in på saken…

 14. Doktorn skriver:

  Alla debatter…

  …även de på Vilks.net är infekterade av PK-viruset, vilket jag till leda habituellt påpekar. Nu har jag medhåll från utrikesminister Sergej Lavrov.

  …Ideologiska idéer gör européer blinda för vissa problem som Ryssland anser behöver lösas (enligt den ryske utrikesministern). Exempelvis är EU-företrädare ovilliga att prata om den förföljelse som kristna upplever från militanta muslimer i Irak, Syrien och på andra ställen, då de fruktar att det skulle anses som politiskt inkorrekt. Samtidigt växer kristofobin i världen, varnar Lavrov…

  (Och vilken av de andra två pretendenterna till den ende gudens läror – måhända tolkade till det egna folket särdeles gunstiga fördel – jublar?)

  …De flesta EU-medlemmar undviker att diskutera den här frågan. De skäms över att ge uttryck för detta på samma sätt som de skäms över att inkludera och erkänna Europas kristna rötter i EU:s konstitution, sade Lavrov. Om man inte kommer ihåg och respekterar sina egna rötter och traditioner, hur ska man då kunna respektera andra folks traditioner? …

  Idag är EU den internationella kommunismens högborg och Ryssland den enda strimma hopp vi har kvar – allt i enlighet med Fjodor Dostojevskis profetior.

  Ju förr vi lägger av med politiskt korrekta överväganden – desto snabbare hinner vi bota vår samtida sjukliga brist på vilja att vara de vi skapats att bliva – nämligen husbönder på egen försörjande
  täppa med alldeles egna omanipulerade åsikter!

  F.ö. ser jag fram emot kamrtaten Vilks vernissige med tre av kommunen accepterade målnigar imorgon kl. 13.

 15. Från Graven skriver:

  Våldsvänstern och media har gjort gemensam sak i att korrumpera orsak-verkan.

  Våldsvänstern ställer till ett jävla liv, kastar gatsten, m.m., m.m. vid motståndarnas politiska möten. Den allierade vänstermedian använder sedan detta som argument till varför motståndarna inte skall tillåtas hålla några fler möten. Rubrikerna i tidningarna brukar vara ”SD-möte urartade”, ”Våldsamheter när Åkesson talade”.

  Vissa islamister använder sig av samma metod. Informerar massorna om ”kränkningar” på andra sidan världen (läs mohammadkarikatyrerna i Jyllandsposten), eldar upp massorna till kravaller och blodbad. Uttalar fatwor och uppmanar till mord.

  Kallar det för ”karma” när gallerister ställer in utställningar efter dödshot.

  Så det spelar mindre roll hur karmabegreppet definieras. Huvudsaken är att man ogenerat kan skylla på offrets ”karma”.

 16. mohammad skriver:

  Heidegger

  Jag ondgör mig inte över kritik mot Koran, kom igen bara, mera då på det sätt som kritiken framförs.

  Religionsfriheten som skyddad i grundlagen jämte Europakonventionen väger tungt i hetslagsprövningar jfr åtalet mot Åke Green…

 17. mohammad skriver:

  Alla är PK infekterade – utom Doktorn förstås…

 18. Heidegger skriver:

  @Doktorn Jag är nog tyvärr helt PK i doktorns mening, däremot vänder jag mig mot det PK* som Vilks undersöker/kritiserar.. @mohammad. Skulle du vilja utveckla det där med utförandesätt?

 19. Jonas skriver:

  Den negativa religionsfriheten har i svensk rättspraxis tillmätts något större vikt än den positiva – fram tills nyligen.

  Efter Katri Linna’s häpnadväckande okunniga avgörande i slöjan vs Stockholms universitet (vill jag minnas att det var) och efter den högljudda kampanj som kulturrelativisterna drivit så har detta ställts på huvudet.

  Nu har rötan krupit upp i hovrätterna (tingsrätterna brukar vara hopplösa alltsomoftast i vilket fall som helst).

  Med Park i HD står mycket på spel .

 20. mohammad skriver:

  Bra Heidegger, kontexten är avgörande vad gäller användandet av PK begreppet, om man skall vara korrekt. 😉

  Men nej, jag tror inte jag vill utveckla ”utförandesätt”….

 21. Från Graven skriver:

  Men det är ju uppenbart!

  När man inte har något legitimt motargument så kan man ju alltid klaga på SÄTTET som meningsmotståndaren framför sina argument på.

  En klassiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.