1923: Guillou utvecklar en konstnärlig idé

Jan Guillou vill gärna var en lärd man som förstår allting. Emellanåt lyckas han ta sig ut på riktigt hal is och då föds en del guldkorn. I Extrabladet och Expressen lägger han ut texten om dansk yttrandefrihet. När det gäller Guillous konstnärliga kreativitet utvecklas den endast obetydligt från en – får man nog säga – låg nivå. Det hände sig nämligen vid den tiden (2010) då rondellhunden inledde sin andra, tämligen dramatiska, fas, att jag mötte honom i en tv-debatt. Vid detta tillfälle menade han att de som gav sig på Islam gjorde det ”för att det är roligast och för att det är ofarligt – en brist på djärvhet”. Nej, menade den gode Guillou, att ge sig på kristendomen, det är en helt annan sak. Man blir illa sedd och i Danmark åker man i fängelse. Och Guillous förslag var en Kristusfigur som blir tagen bakifrån av Fredrik Reinfeldt och framifrån av Obama. Fyra år senare är hans sexfantasi fortfarande levande, liksom tanken på dennna oerhörda provokationen. Men hans projekt har utvecklats sig till att persongalleriet är något. Nu är det Bush som går på bakifrån medan Anders Fogh Rasmussen intar den orala rollen.

Vad hans projekt går ut på är tämligen oklart. Vad jag vet är det ingen som enbart testar yttrandefriheten gentemot Islam. Det finns skäl för kritiska ståndpunkter. Sådana kan man också ha gentemot Kristendomen men så långt har tydligen Guillou kommit i sin tankevärld.

Det här inlägget postades i Konstkritik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

19 svar på 1923: Guillou utvecklar en konstnärlig idé

 1. Molly skriver:

  Jag har också haft nöjet att ha honom hemma på middag. Som värdinna får man vara försiktig med vad man säger. Min uppfattning att Guillou vill vara experten! Han vill veta allt, förstå allt och han berättar gärna hur det egentligen är. Det är troligen därför han ger sig in och diskuterar saker han inte begriper. En liten släng av hybris?

 2. Från graven skriver:

  Tja, fransmän har ju en tendens att vifta med vit flagg när det totalitära knackar på. Varefter de under den nya ordningen ger sig på sina egna.

 3. Tallskog skriver:

  @ Molly
  En ”liten” släng av hybris –
  ha, ha, det var humoristiskt!

 4. swedaviaanställd skriver:

  Jag reagerade på sanningshalten i Jannes blogginlägg angående att lura slumpen i en säkerhetskontroll,

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article19791469.ab

  Där skriver han följande: ”Under fem års tid och 15 resor från Sturup har ”slumpen” valt ut just denne passagerare 14 gånger. Sådana trakasserier är rätt vanliga i Sverige och Norge och jag är sannerligen inte den ende igenkände personen som utsätts för denna lek.”

  Personalen i Sverige kan inte påverka bågen, även om det hade varit guld värt med en knapp att trycka på. Bågen piper antingen på stickprov, metall eller att någon rört bågen. Breda personer går ofta in i bågen varvid den piper. Janne är inte så bred.

  Vill man nu känna på en svettig gubbe, tillika bloggkändis på Aftonbladet, gör man det genom att säga att man vill visitera och att personen i fråga får se till att underkasta sig detta, oavsett om bågen piper eller inte.

  Nej, Janne ljuger sig blå och frågan som direkt dyker upp är om inte Janne bara är ute efter en ursäkt i och med följande text:

  ”Jag manövrerade mig i läge så att jag gick genom metalldetektorn samtidigt med en svensk-arabisk familj. Då fick ”slumpen” spel och säkerhetskontrollanterna kastade sig över de fyra barnen och deras mamma.”

  Eftersom en säkerhetskontroll har delar av sekretess går det inte att på ett öppet vis konfrontera Janne för hans felaktiga påstående. Personligen ser jag ingen som helst vinning att visitera en arabisk familj bara för visiterandets skull.

 5. Nisse skriver:

  Jan Guillous ego är större än han själv.Han må vara en god skribent,men han håller sig ofta borta från allt vetande.Han vill forma sin egen historiska uppfattning vilket ofta står i strid med vedertagen kunskap.Det senaste påståendet att Sverige inte visste något om förintelsen är ju helt sjukt.Jag har själv tidningar från den tiden från min svärfar.Flera tidningar skkriver om dödsläger för de som Hitler inte gillar.Detta gäller från våren 1943 och framåt.

 6. Nisse skriver:

  Ser att att Jan även säger att förintelsen är ett judiskt hopkok.Han måste ha fått en eller flera stroks eller hur man stavar har Jan blivit alldeles tokig?Har själv en god vän till mig vars mamma överlevde, Flossenbürg ett arbetsläger för judar samt för oliktänkande.Hon kom till Sverige med vita bussarna.Hon blev placerad i Dalarna och mötte där sin dåvarande man.De har gått bort sedan några år.Men träffade ofta familjen under mera än 15 år.Hon ville inte gärna berätta men under hennes siste år kom det fram.Kan bara säga att det jag fick höra skulle jag gärna ha varit utan!!!!

 7. Nisse skriver:

  Att höra Jans floskler om utrotningen gör mig spyfärdig.Allt finns det ju dokument på i detalj när tågen kom och gick och hur många som var med o.s.v.Tyskarna har varit väldigt noga att dokumentera allt som skedde bara en idiot kan bortförklara detta.En syssling till min fader var med när ett av arbetslägren befriades men där fann man bara cirka 5500 döda men mer än 12000 i mycket dåligt skick.

 8. Lars Vilks skriver:

  Vad har du för källa för dina påståenden?

 9. Nisse skriver:

  Du måste skämta, jag trodde att du var lite mera påläst.Efter kriget kom det fram dokument från USAs UD till familjen i Bjursås.Då hon sökte sina anförvanter visade det sig att ingen hade överlevt kriget.Hur ska jag nu och idag bevis att allt var bara lögn.Hur skulle jag uppfatta det som en lögn 23 år efter att hon kom hit.Jag gick på en folkhöskola mellan 197-73 blev då god vän till familjen.

 10. Nisse skriver:

  Hur många judar socialdemokrater folkpartister romer ryssar tyskar som inte tyckte som Hitler Polacker.Det har Tyskarna noga bokfört så noga man kan.Tvivlar du om det så måste jag fundera en stund?

 11. Nisse skriver:

  Sedan vem som knullar på vem från framsidan eller bakifrån ganska intressant tanke ur en konstnärlig syn punkt.Kanske man skulle kunna tänka sig en trekant med Romson Löwen och Fridolin.Kanske Vänsterpartiet kunde vara med att demonstrera olika hjälpmedel.Stora samt även små dildos.Detta i en konstnärlig protest mot vinster i välfärden.Skulle kanske vara trevligt med en liten pedofilpräst från Uppsala.Skulle säker ur ett konstnärligt synpunkt kunna pigga upp menigheten.Hörs Nisse

 12. Lars Vilks skriver:

  Jag var ville veta varifrån du har hämtat det där med att ”jan säger att förintelsen är ett judisk hopkok”

 13. Från graven skriver:

  Suck. Ett troll till.

  Som om inte mohammed räckte, med ”små blå fjärilar flaxar så vackert”-Guran som stödtrupp.

 14. Nisse skriver:

  Jan Guillou: ”Förintelsen är ett judiskt hopkok”
  Posted on september 4, 2014 by Hänt i Sverige
  holo-shoah-business
  Även Jan Guillou har nu insett att ”förintelsen” är en enda stor lögn

  Kioskförfattaren Jan Guillou har inte imponerat på oss vidare mycket. Han betedde sig också rätt märkligt i historien runt Sebbe Staxx, som ni kanske minns. Men härom dagen i SVT visade han smakprov på oväntad klarhet när han helt sonika deklarerade att ”förintelsen är ett judiskt hopkok”. Programledaren satt som förstummad där bredvid, undrande över hur han skulle reagera, och om han hade hört rätt. Guillou hade i och med detta anslutit sig till historieskeptikerna.

  Bildade som ni läsare av vår tidning är så vet ni att ”förintelsen” endast är bluff och båg. Det är ett judiskt påhitt man använder för att skinna oss européer på pengar. Men detta är inte något man berättar om i judisk massmedia, den saken är klar. Så det kom som en blixt ur klar himmel när Guillou tillkännagav det han gjorde. För att citera det han sa i studion:

  ”Jag har rotat igenom varenda litet arkiv där nere i Tyskland – och i Polen – och jag har inte hittat någonting som tyder på att den så kallade förintelsen verkligen ägt rum. Jag kan bara konstatera att ‘förintelsen’ är ett judiskt hopkok, vars syfte är att tvinga oss vita människor på pengar.”

  Programledaren kunde knappt tro att han hörde det han gjorde. Han stammade försiktigt fram några ord till svar.

  ”Men… Men… Judarna som förintades! Alla lampskärmar och tvålar man gjorde av dem! Ja.. Jag hade en farfar som hade en tvål gjord av döda judars fett. Det är bevis att den skedde!”

  ”Det är det inte alls det”, kontrade Guillou. Härmed följde en inte alltför intelligent diskussion mellan de två, mest bestående av fraserna ”Man förintade sex miljoner judar i Tredje Riket!”, ”Nej, det gjorde man inte.”, ”Jo, det gjord man” och ”Nej, det gjorde man inte.” Visserligen framförde inte Guillou vidare många argument för att slå hål på den judiska historieskrivningen, men vår ”kulturelit” är nu fly förbannade att en person de ansåg höra till deras läger nu gjort denna kovändning. Inom Sveriges judenhet ska man också tydligen oroa sig för att vi svenskar helt ser igenom de lögner vi indoktrinerats med, vilket på sikt kan göra att deras makt bryts. Själva fundamentet för judarnas maktutövning i Sverige är ju den så kallade ”förintelsen”, och om vi svenskar inte längre låter oss få det intutat i oss att vi ska skämmas över oss själva, så kommer Bonniers och liknande medieimperium vara ett minne blott inom en snar framtid. Judarna fruktar för sina pengar och sin makt!

  Inom seriösa akademiska kretsar tar man inte lampskärmarna, tvålarna och de andra förintelsehistorierna på vidare stort allvar. Tidigare har man offentliggjort en enorm mängd forskning på Institute for Historical Reviews webbplats, http://www.ihr.org, även om de inte producerar nytt material nu för tiden. Bland annat kan man hitta hela böcker online där, samt även hela uppsättningen av deras regelbundna tryckta journal. Så om man ska fortbilda sig om det som hände judarna under andra världskriget är det dit man ska gå – inte till ”Levande Historia” och andra judiska bluffsajter. Dessa har som enda syften att svartmåla Europas historia samt förhärliga judarna – inte berätta sanningen om vår historia.

  Trots det Guillou gjort tidigare, samt vår tidigare kritiska hållning till honom, måste vi ändå applådera honom för detta utspel. Det måste ha krävt civilkurage, och vi tycker att Helene Lööw och andra judeapologeter kunde hålla klaffen för en gångs skull. Låt mannen tala!

  Share this:
  Twitter
  Facebook
  Laddar…
  Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna Förintelsen, Jan Guillou, judar. Bokmärk permalänken.
  Post navigation? Oskyldig man hotas med HMF-åtal i Malmö efter att ha skickat brev till bostadsbolagetVladimir Zjirinovskij om den svenska valrörelsen: Låt inte negrerna segra! ?
  One thought on “Jan Guillou: ”Förintelsen är ett judiskt hopkok””
  jerri Kangasniemi skriver:
  september 10, 2014 kl. 10:12
  Inte någon gång påstår Guillou att ”förintelsen är ett judiskt hopkok”. Hur schizofren är du?

  Svara
  Kommentera

  Gravatar
  E-post (måste anges) (Adressen lämnas aldrig ut)

  Namn (måste anges)

  Webbplats

  Notify me of new comments via email.
  Meddela mig om nya inlägg via e-post.

  Bloggstatistik

  1,536,362 besökare sedan 19 april 2013
  Följ bloggen via E-post

  Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 685 andra följare

  Hänt i Sverige på Twitter
  Är en neger mer värd än en platt-TV?

  Sök
  Senaste inläggen

  Livligt firande av Kristallnatten på dess 76-årsdag
  Skelettkvinnan Helena Ludvigsson försöker infiltrera svenska bårhus!
  Hänt i Sverige delar med sig recept på gasad och ugnskokt jude
  Massiv knarkhärva avslöjad inom Åsa Romsons kamratkrets
  Jallow Momodou gripen med handeldvapen efter att ha försökt döda Dan Park!
  Etiketter

  Adolf Hitler Afrika afrikaner aftonbladet Agent Nygren Alexander Bengtsson Almedalen Annie Lööf antisemitism araber Dan Park Erik Ullenhag Expo expressen feminism feminister feministiskt initiativ Fredrik Reinfeldt Gudrun Schyman hbt Helena Ludvigsson hets mot folkgrupp homosexualitet homosexuella Hänt i Sverige invandrare iranier islam Jallow Momodou Jan Guillou Jimmie Åkesson Joakim Modig judar Kartellen knark knarkare kvinnlig rösträtt kvinnomakt kvinnor massinvandring Mikael Skillt Miljöpartiet

 15. Lars Vilks skriver:

  Det bör påpekas att denna källa är opålitlig. Guillou har inte uttalat den fras han tillskrivs.

 16. Molly skriver:

  Jag stackars enfaldiga kvinna kan inte begripa vad som är så upphetsande att fantisera om vem som sätter på vem framifrån och bakifrån. Det som verkligen skulle kunna ruska upp menigheten vore att i ett konstverk avbilda de senaste upptågen att några hitresta ”turister” satte på en katt. Släng dig i väggen Guillou.

 17. Ateisten skriver:

  Nisse, du ger ett minst sagt splittrat intryck och dessutom har du slösat bort tio minuter av min tid för avlyssning av SVT:s intervju med Guillou 4 sep. Han är naturligtvis en människa som älskar att stå i rampljuset, kosta vad det kostar vill bara det säljer ytterligare några böcker. Debatten om hur allmänt känd förintelsen var i Sverige före 1945 är ju egentligen ointressant, ATT den var känd redan 1942 står utan allt tvivel (vid Wannseekonferensen 20 jan 1942 drogs riktlinjerna upp för”Endlösung der Judenfrage”).

 18. minnesdagen skriver:

  Ateisten,
  ’Utom allt tvivel’, ja vet man inget så finns det heller inget att tvivla om.

 19. Heidegger skriver:

  Att man känner till ett faktum innebär inte nödvändigtvis att man reagerar adekvat på detta faktum. Till exempel är det många investerare som känner till att det är högst orimligt att det över tid med skicklighet går att klå ”börsens random walk”, likväl försöker de…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.