1892: Barbarerna

Man får ju säga att SvP har lyckats hyggligt med sin valturné. Partiet är naturligtvis helt marginellt men tack vare de omfattande och våldsamma motdemonstrationerna har de lyckats med att bli synliga. De få röster de kan värva är säkert nöjda med partiets offerroll. Det måste också vara självklart att motdemonstranterna inser att de ger SvP en hjälpande hand. Likafullt fortsätter man, Förmodligen rör det sig om en rent liturgisk historia, en ritual för att markera den väckelserörelse som bärs fram av snömoset ”allas lika värde”. Barbarernas intåg.

Själv var jag på Rönnquist & Rönnquists vernissage. Jenny A. Wenhammar, konstnär och Femen-feminist är utställare och med sin inriktning blir hon en komplicerad nöt att knäcka för alla som har bestämt sig för att frysa ut R & R. Galleriet får t ex inte delta i Malmös kulturnatt senare i september. På grund av Konstfrämjandets ”värdegrund”. Tydligen är det så att även den alltför välordnade konsten behöver sina barbarer för att det skall hända något.

JennW
Målningar av Jenny A. Wenhammar

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

3 svar på 1892: Barbarerna

 1. Ateisten skriver:

  Ja, det är sorgligt att se dessa stackars våldsverkare. Jag har sedan länge en teori om att denna grupp, oftast marginaliserade unga män, hamnar på en av ytterkanterna och vilken det blir beror inte på politisk åskådning utan på kompisar, vilken kant som är starkast i närområdet mm. Och det bäddar för att de här individerna lätt kan byta grupp (enligt PK-ideologin är vänstervåldet gott, tips till DP). De som läste DN:s sommardeckare känner igen det här. F.ö. skriven av en kriminolog och det första mordoffret är en sociolog, ex vänsterhuligan, som gör djupintervjuer med personer på bägge sidor.

 2. Molly skriver:

  Barbarer, det ociviliserade folket, råskinn utan kultur eller förfining, var ett folkslag i det antika Grekland. De föraktades av folket i Korint, som var finare och ädlare till sinnet. Medea ansågs vara en barbar. Den ”ädle kung Kreon” i Korint förvisade helt diktatoriskt Medea ut ur landet, eller döden för henne och hennes två söner. Kreon ville ha Medeas man Jason för sin egen dotter, att efterträda Kreon på tronen. Han hade ingen son. Där fanns ingen demokrati eller förfining. Ut Medea, eller dö! Medea visste att om Kreon fick tag på pojkarna skulle de dö ”för en grym hand”. De skulle inte få chansen att hota prinsessans eget barn med Jason. Nu är den barbariska Medea den ”ondaste” av alla kvinnor. Hon dödade sina söner för att de skulle slippa dö ”för en grymmare hand än min”.
  Vem var den onda barbaren?

 3. Anna C skriver:

  Varför frågar ingen kravallstaket-stormarna vad de har för planer om de lyckas ta sig fram till de förhatliga fascist-nazist-islamofob-svinen? Samtal? Knivar och knytnävar?
  Jag vill veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.