1852: Kullamannens mil

Igår, den 31 maj avhölls löpningen den återkommande Kullamannens mil eller som den också heter Kullamannen Salomon Trail Tour. Den innehåller flera klasser och kräver en hel del av deltagarna (Helsingborgs Dagblad).

kullam pris
I år var Ladoniens drottning Carolyn I prisutdelare tillsammans med Minister of Art & Jump Fredrik Axwik.

Tidigare har loppet ägt rum under namnet Ladonia Mountain Trophy men namnet har inte behagat markägaren och länsstyrelsen. I det nu aktuella loppet hade löpsträckan ändrats. Det har varit brukligt att löparna har passerat Nimis genom att följa den gamla stigen från Arild, ”smugglarstigen”. Länsstyrelsen godtog dock inte denna stig eftersom den inte är officiellt godkänd. Inte heller är stigen från Nimis godtagen. Trots att det är en av Kullabergs mest upptrampade stigar är den inte officiell. Vad som ligger bakom det här är naturligtvis det gamla grollet som nu har pågått i över 30 år. Inga rättsliga aktioner har vidtagits sedan 2001 men det pyr alltjämt i askan. Byråkratin firade en extra triumf i år när länsstyrelsen inte tillät att ett par säckpipsblåsare skulle spela i målområdet vid målgången.

kullam målg
Målområdet

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

1 svar på 1852: Kullamannens mil

  1. Rolle skriver:

    Blås litet försiktigt i askan så att inte Länsstyrelsen somnar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.