1842: Fallet Dan Park granskas i Köpenhamn

I morgon blir det en debatt kring och med Dan Park i Köpenhamn. Arrangör är det danska tryckfrihetssällskapet. Det finns verkligen anledning att granska detaljerna i den här saken inte minst med tanke på hur domstolarna formulerar sina åsikter om vad de anser vara meningsfulla konstnärliga bidrag till samhällsdebatten. Ivar Arpi har fångat problematiken väl i ett blogginlägg på Neo.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

1 svar på 1842: Fallet Dan Park granskas i Köpenhamn

  1. Ett av de bästa inlägg i saken utom all tvekan. Tyvärr ger verkligheten en allvarlig fingervisning om var inte bara Sverige, men hela Europa är på väg, när det gäller friheten. Den amerikanska First Amendmend visar att våra förfäder på andra sidan Atlanten var betydligt mer framsynte än deras kusiner i Europa, som med hate-speech lagarna har målat sig in i ett hörn, där antidemokratiska ideologier och sekter (islam) får närmst fritt spel. Det svenska rättsväsendet skall man nog hålla ett vaken öga på från och med nu. Friheten trytar – och det går fort i dessa dager!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.